do tej pory zapisywałem się po prostu przez biuro maklerskie a tu zamieścili formularz i nie wiem co z tym dalej. wypełnić rozumiem, ale gdzie wysłać? gdzie kasę wpłacić? czy na zapis podstawowy i dodatkowy jeden formularz zbiorczy czy też dwa oddzielne?
przeczytałem cały dokument informacyjny i chyba nie będzie zamieszania, przez DM wszystko powinno dac się załatwić normalnie. szkoda tylko, że z kursem nic pozytywnego sie nie dzieje...
póki co powodów do niemarudzenia jakichś szczególnych nie ma, bo kurs jest jaki jest. no chyba że mamy się cieszyć ze nie 1gr ale to niewiele trzeba by tyle było przy tej płynności. zastanawiam się nad zapisem dodatkowym ale sam nie wiem...
akcje z zapisów podstawowych już na rachunku, z dodatkowych nie widzę jeszcze ile. jesli redukcja jest ok. 50% to znaczy ze sporo akcjonariuszy nie objęło akcji za PP, ale i sporo w zapisach dodatkowych się zapisało.
ale jak minus 100%? ja mam obecnie na rachunku PNE (prawo do nowej emisji) w ilości z zapisów podstawowych ale z zerową wartością. to normalne bo PNE nie sa notowane ani nie sa jeszcze akcjami.no ale z zapisów dodatkowych PNE nie widzę.