Uważam że jest interes w zakupie EB, nawet w takim stanie jak ona teraz jest, przez poważnego inwestora, bo tylko jej nabywca będzie mógł w ofertach powoływać się na niepodważalne dokonania Elby i jej bogatą historię. Może się pojawi taki inwestor z zagranicy, skoro nasi nie czują w tym biznesu.
Dnia 2021-02-25 o godz. 12:12 ~Markus napisał(a): > Uważam że jest interes w zakupie EB, nawet w takim stanie jak ona teraz jest, przez poważnego inwestora, bo tylko jej nabywca będzie mógł w ofertach powoływać się na niepodważalne dokonania Elby i jej bogatą historię. Może się pojawi taki inwestor z zagranicy, skoro nasi nie czują w tym biznesu.
Nijak nie pojmuję o co tu chodzi?! - przecież już klamka zapadła i ORLEN z PiS już zaorali tę spółkę! W jakim celu gościu zwiększa w niej zaangażowanie?
Dnia 2021-02-25 o godz. 17:38 ~sko napisał(a): > Nijak nie pojmuję o co tu chodzi?! > - przecież już klamka zapadła i ORLEN z PiS już zaorali tę spółkę! > W jakim celu gościu zwiększa w niej zaangażowanie?
Nie masz pojmować tylko pobierać akcyjki, to nie jest gra w pokera jak pisał ~AuAg tylko gra w pana (inaczej zwana w ch...ja). Nieważne kto ile akcyjek dzisiaj dobiera i po ile one dzisiaj stoją, ani czy kurs rośnie czy maleje. Wygra ten kto 8.04 zostanie bez akcyjek a z pieniędzmi, przegra ten kto zostanie z akcyjkami ale bez pieniędzy.
Dnia 2021-02-25 o godz. 18:14 ~Olo napisał(a): > Wczoraj pisałem że będzie 2.80 zl mało się pomyliłem jutro 3.20 zl
Obroty świadczą tylko o tym że jest dużo chętnych do gry w tego pana (chociaż ja wolę nazwę ch...ja :D ), a nie o tym czy będzie rosło czy malało. Dzisiaj rosło do godziny 10:40 potem stagnacja a nawet z tendencją spadkową. Ja obstawiam że to świadczy o wypaleniu się bardzo słabego paliwa, informacji że ktoś tam przekroczył próg 5% i jutro będzie powrót do trendu.
Dnia 2021-02-25 o godz. 19:06 ~Olo napisał(a): > Jak opyliles twoja sprawa jutro zobaczysz 3.20zl spadło z 300 zl jest co odrobić miałem kiedyś cd projekt po 6 zl i też pisali bankrut a dziś Ile jest
Nie ma znaczenia to że kiedyś akcje stały 300 zł, równie dobrze mogłyby i stać 30 000zł/szt. Dzisiaj jest uprawomocniona upadłość, syndyk, już wiążące sprzedaże majątku firmy i konkretna data zejścia spółki z giełdy - takie niestety są fakty i cokolwiek tutaj byś nie pisał to i tak nic tej okrutnej prawdy już nie zmieni.
Widzisz ja mam akcje tu nie masz pisz dalej nikt twoich dyrdymalow nie czyta rynek robi swoje kupę pakietów po 30 k w cenie 1.75 zl poszło więc tylko czekają aż odbiorą resztę taniej tu będzie jak na cd projekt zobaczysz ta sama bajka
3,6 mln na upadłej spółce? ... i nie wierzę w tą wzmożoną aktywność, że bankrut, bo przecież nie po to są tu ci wszyscy podpowiadacze ażeby nas ostrzec ;) Ja tam nie wiem, co będzie jutro? - ano obaczymy!
Dnia 2021-02-25 o godz. 19:56 ~Lacky napisał(a): > Tak > > Tylko że po sprzedaży i zapłacie syndykowi zostanie około 50 mln > > Do podziału między akcjonariuszy
Dnia 2021-02-25 o godz. 20:01 ~sko napisał(a): > - a to by dawało 10,53 zł na akcję
Nie rozumiem po co na forum tak dzielicie skórę na żyjącym niedźwiedziu i liczycie pieniądze których jeszcze nie zarobiliście, skoro tacy jesteście pewni to korzystajcie z okazji, dzisiaj akcje po 2.50, zastawiajcie domy, samochody, żony, bieżcie chwilówki w providencie, za miesiąc przecież będziecie co najmniej 4x do przodu, pokażcie jakie macie mocne nerwy :D
Ja w prawdzie akcji nie mam i nie mam zamiaru grać tutaj w ch...ja kartami elby, ale będę się z boku przyglądał i Wam kibicował :-)
...bo nie mam co robić,mam super robotę ,za 60k miesięcznie w której nie wymagają odemnie zaangażowania (komisja smoleńska?) i mam kupę czasu żeby za darmo śledzić codziennie sesje upadłej spółki i kibicować jej durnym akcjonariuszom
Dnia 2021-02-25 o godz. 19:56 ~Lacky napisał(a): > Tak > > Tylko że po sprzedaży i zapłacie syndykowi zostanie około 50 mln > > Do podziału między akcjonariuszy
A jak Kolega doszedł do tego wyniku? Czy był sądzie i zapoznał się z listą wierzytelności?
Jak ja Was podziwiam, za umiejętności życia w świecie równoległym. Jeszcze trochę a ktos wysnuje teorię, ze Elba przejmie Orlen w ramach zadośćuczynienia za Metateze.
Ten maroszek może to słup od spółki x która kupi elbe wystarczy jeszcze trochę z rynku i ma pakiet większościowy i nagle obudzimy się w innych realiach ale akcji na rynku zostanie dosłownie kilka czyli realnie może do maja znowu być ok 50 zl oczywiście zakładam że skumuluje się info z Orlenem plus nowy inwestor co za tym idzie oddalenie upadłości.. Zaczyna się układanka ukladac
Dnia 2021-02-25 o godz. 21:40 ~Mistrz napisał(a): > ...bo nie mam co robić,mam super robotę ,za 60k miesięcznie w której nie wymagają odemnie zaangażowania (komisja smoleńska?) i mam kupę czasu żeby za darmo śledzić codziennie sesje upadłej spółki i kibicować jej durnym akcjonariuszom
Cóż mogę powiedzieć... cały Ja :D Ty też możesz zarabiać 60k miesięcznie, wystarczy że jutro nakupujesz pod korek perełek elektrobudowy a potem na koniec każdego miesiąca będziesz sprzedawał z zyskiem małymi pakiecikami, co miesiąc będzie ci bowiem wpadało 60k PLN, czystego zysku, przecież akcje będą droższe w obrocie pozagiełdowym niż teraz jak są na GPW. Uczyń swoje życie łatwiejszym, już jutro :D
Dnia 2021-02-26 o godz. 07:37 ~Olo napisał(a): > Ten maroszek może to słup od spółki x która kupi elbe wystarczy jeszcze trochę z rynku i ma pakiet większościowy i nagle obudzimy się w innych realiach... - Nawet jak pan Maroszek zgarnąłby 51% akcji i został nowym prezesem elektrobudowy to i tak byłby to tylko pusty etat. W dalszym ciągu nie mógłby zarządzać firmą jak prawdziwy prezes kiedy obok siedzi syndyk. Żeby elektrobudowa dostała nowe życie musiałby najpierw wypłacić syndyka. Więc po co kupować akcje na giełdzie skoro od razu pan Maroszek albo jakaś nieznana nam firma "X" może iść kupić tą samą firmę od syndyka z pominięciem giełdy? właśnie takie są w tej chwili realia.
> ...ale akcji na rynku zostanie dosłownie kilka czyli realnie może do maja znowu być ok 50 zl oczywiście zakładam że skumuluje się info z Orlenem plus nowy inwestor co za tym idzie oddalenie upadłości.. Zaczyna się układanka ukladac - właściwie to nic się nie ułożyło, wszystko to co napisałeś jest bez sensu. Jedyny sens jaki tutaj widzę to że w kółko piszesz o akcjach za 50zł, niech zgadnę, nakupowałeś własnie po tyle parę lat temu akcji i dzisiaj dyndasz na takim haku? - to jest jedyny sens twojej wypowiedzi. Musisz naganiać leszczy na tą spółkę bo to jedyny sposób abyś mógł zejść ze swojej "dziewiątki" w tej grze.
Gdy by nic się nie układało to byś tu nie siedział pisze co myślę bo średnio maroszek wydał ok 1 mln zł i ma jakiś cel lub ktoś za tym stoi musisz mieć pakiet akcji żeby posiadać głos poważny głos spółka akcyjna coś się kryje i w marcu czuje będzie tu grubo.. Kiedyś kupiłem elb po 12 zl i czułem się super bo dywidenda była po 10 zl i na to liczylem
Dnia 2021-02-26 o godz. 08:29 ~Olo napisał(a): > Gdy by nic się nie układało to byś tu nie siedział pisze co myślę bo średnio maroszek wydał ok 1 mln zł i ma jakiś cel lub ktoś za tym stoi musisz mieć pakiet akcji żeby posiadać głos poważny głos spółka akcyjna coś się kryje i w marcu czuje będzie tu grubo.. Kiedyś kupiłem elb po 12 zl i czułem się super bo dywidenda była po 10 zl i na to liczylem
To nie jest odpowiedź na moje pytania, uprawiasz zwykłe mydlenie oczu. Pisałem że nawet jakby Maroszek miał 51% głosów albo i nawet 100% to w firmie którą zarządza syndyk nie mógłby nawet zagłosować nad wyborem kupna jakiego koloru mają być długopisy do biura. Pan Maroszek tutaj gra jak każdy gracz giełdowy, nakupował tanich akcji w cenach 0,70 - 1.00 więc ma Asy w tej grze, zanęciło to leszczy którzy obsiedli akcje i nakupowali w cenach 1.00 - 2.75, więc Ci co kupili bliżej złotówki mają Króle a ci co kupowali już drożej to odpowiednio mniejszą figurę tych kart. Ty masz akcje jak sam piszesz za 12 zł. czyli siedzisz z dziewiątkami i cierpliwie czekasz na swoją kolej aby zejść z tych dziewiątek (a właściwie to niecierpliwie bo ciągle naganiasz desperacko leszczynę). A to czy zejdziesz zależy czy kurs będzie rósł. Jak pan Maroszek uzna że już zarobił wystarczająco, zasypie pulę swoimi asami, wszyscy co będą mieli inne karty zawisną na hakach lub będą sprzedawali ze stratą, tak właśnie wygląda tutaj gra w ch...ja pokrótce.
Dnia 2021-02-25 o godz. 18:14 ~Olo napisał(a): > Wczoraj pisałem że będzie 2.80 zl mało się pomyliłem jutro 3.20 zl
No rzeczywiście mało się dzisiaj pomyliłeś, raptem o złotówkę, wszak dzisiaj na czerwono i bliżej 2.20 niż 3.20. A w pn mamy już marzec... jak ten czas ucieka...