Krynice mam po średniej 10 zł. Czekam na dywidendę, a potem "się zobaczy", bo mam w portfelu kilka ciekawych i perspektywicznych spółek. Mercator mnie nie interesuje. Wolę tańsze spółki z szansą rozwoju.
Rozumiem że nie potrzebujesz tak dennych porad, ale to Twoje hasło jest trochę denne, bo jest dużo spółek które ma więcej kasy niż ich wycena i nic to nie zmienia. To że prezes ma łeb na karku to można napisać o każdym innym który wyciągnął spółkę na wyższe poziomu. To że zrobi coś z tą kasą już nie jest pewne, a jak już coś zrobi to kiedy?! Ile zamierzasz czasu się tu kisić w konsoli?
Życzę Tobie takiego "kiszenia" na Mercatorze :-)
Dobrze wiesz, że solidne fundamenty na naszej "bananowej" giełdzie nie przedkładają się na notowania spółek. Bardziej liczy się pomysł spółki odnośnie swojego profilu biznesowego w przyszłości, bo kupuję się przyszłość !
Przeanalizuj sobie wyniki finansowe spółki od początku jej istnienia na GPW.
Co do parametrów finansowych więcej cis powiem po ujawnieniu sprawozdania finansowego.
Hard seltzery to bardzo obiecujący produkt. Chyba się ze mną zgodzisz, że pile ekspansji geograficznej jest tutaj duże.
Polecam przyjrzeć się zdecydowanie SFD.
Do dobrego kursu wraca Wielton (średnia zakupu 4,30 zł) oraz Sygnity (średnia zakupu 4,50 zł).
Postawiłem również na Borutę-Zachem (od niedawna Hub.Tech - owszem jest sporo naganiaczy na te spółkę).
Też wbiłem na Borute bo jest duże zainteresowanie i może coś z niej będzie, nie taki straszny balon, ale aktualnie jestem na minusie. Co do merca zapraszam znowu po 340, (wrócili po Ciebie), dlatego wyrzuciłem ten papier bo męczy, a wcale się nie zdziwię jak była to tylko podbitka i będzie test na 280.
Aaa, to łączy nas wiara w Borutę Zachem (obecnie już Hub.Tech).
Akcje Boruty kupione po 99 gr, są duże nadzieje i oczekiwania. Uważam, że będzie jeszcze grubo na tej spółce.