niestety to podejście jest błędne na polskim rynku. Pamiętam wahałem się na biomedzie bo był komunikat że został kupiony pakiet za 1.000.000 po 30zł też myślałem że ktoś z taką kasą musi coś więcej wiedzieć ale klapa
Możliwe, narazie trzymam, wyglada mi to na zaniżanie kursu, ff jest niski w zasadzie jednym większym ruchem można podjechać kilkanaście procent. Baton na koniec, dla straszonka, oby...
kazde IPO jest takie samo - wybicie, spekulacja, zostawienie na miesiace ludzi ktorzy nie zdazyli wyjsc bo liczyli ze sky is the limit. wiekszosc ludzi sie zmeczy i odda ze strata, malo kto doczeka do nowego ATH po co brac po 24 jesli za miesiac bedzie po 1* ?
w mojej ocenie ktoś ewidentnie zbija kurs aby skupować ale pytanie na ile wystraszeni są wstanie oddawać tak nisko a na ile powiedzą stop i kurs pójdzie na 50 zł. Jak się patrzy na kapitalizację tej spółki w porównaniu do innych to śmiech na sali. Zespół bardzo dobry kasy dużo potencjał ogromny . Ktoś wie co robi
Jak ktoś wie co to za spółka to faktycznie śmiech na sali, wystarczy spojrzeć w akcjonariat i od razu wiadomo, że tutaj będzie bardzo ciekawie. Poza tym Panowie mają ogromne doświadczenie, spółka robi duży przychód..generuje zyski...a jest dopiero na początku swojej drogi. Zatrudniła super specjalistę do tego Uraguna. Tutaj trzeba być cierpliwym ;)
35 mil zł wyceny to zdecydowanie za dużo jak na tak mają spółkę. Wycena max 20 mil powinna być. Widać,że nie ma popytu więc stopniowo bedzie kurs zjeżdżał bo każdy większy kto będzie chciał wyjść będzie mocno dołował kurs .
Kool ma agencje marketingowa co daje stabilne przychody i zyski, ma doświadczony zespół do robienia gier i kupę kasy na koncie. Wiele spółek gamedev ze średniego szczebla z wycenami powyżej 50 mln nie ma takich atutów a i takie z kapitalizacja powyżej 100 baniek tez mogą się pochwalić mniejszymi podstawami. Widać ewidentnie ze kurs jest tutaj zaniżany i ktoś zbiera od tych co nie mogą wytrzymać