• Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Wrzuciłem linka ze strony spółki matki z komunikatem ze strony Milestone Scientific, który dzis albo jutro pojawi się na naszym Milestone Medical (bo to my sprzedajemy, nie spółka matka, choć spółka matka za każdym razem chwali się pierwsza:-)).
    Moderator wyrzucił :-) Nie szkodzi, wkleimy komunikat jak się pojawi u nas.
    Coś mi się wydaje, że nawet w gronie fachowców od giełdy jest sporo osób, które nie rozumieją ciągle, że to odkrycie jakim jest Compuflo epidural i cały biznes z tym związany jest nasz, czyli Milestone Medical.
    Spółka matka oczywiście zgarnie prawie cały zysk w przyszłości, bo ma 98,5 proc. akcji.

Najważniejsze, że kolejne wejście w Europie mamy w kieszeni- szpital uniwersytecki w Niemczech to naprawdę potężne i szeroko otwarte wrota do ogromnego biznesu w Europie i na świecie.

To co - o ile spadnie kurs Milestone jutro? :-)
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~aaa [31.182.161.*]
    juz jest komunikat , fajnie
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=178175&title=Commencing+Sales+of+CompuFlo%C2%AE+Epidural+Instruments+and+Disposables+to+University+Hospital+of+W%C3%BCrzburg+in+Germany

:-) Za mocno się piarowcy nie napracują - zamieniają Milestone Scientific na Milestone Medical a nazwiska prezesów na "The Board of Directors of the Company" :-)
    A w USA nadal pewnie 4/5 akcjonariuszy Milestone nawet nie wie, że to nie ich firma sprzedaje tylko spółka córka, czyli nasz Milestone Medical

Tak czy inaczej - info super, więc jutro myślę tak minus 10 procent na kursie na początek i obroty z 500 zł :-)
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~Wander [46.21.215.*]
    Jest już i u nas komunikat. Bardzo dobre wieści. Jeszcze jakby jakieś liczby się pojawiły.
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~Miras [5.173.128.*]
    Właśnie weszło info .
    Szkoda że otoczenie rynkowe nie sprzyja dzisiaj wzrostom bo może byśmy zahaczyli 5$.
    Przyjdzie czas będzie rada.
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~Miras [5.173.128.*]
    Arjan Haverhals . Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu .
    Myśle że chyba jemu zawdzięczamy najwięcej w popularyzacji naszego urządzenia Compuflo.
    Widać jak ruszył też stomatologie.
    Kurcze kto w stanach oddaje po takim info , chyba ktoś dla kogo jest obce słowo Niemcy i nie zdaje sobie sprawy na jaki rynek weszli .Brawo dla Milestone.
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~Wander [37.47.23.*]
    Kto w Polsce oddaje po takim info?
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: lawyer_mz [37.248.159.*]
    Kurka zbili po takiej wiadomości na 3,17$ O_o Tak jak dziś pisałem wcześniej pachniało dobrym infem od kilku sesji, ale i tak szkoda niewykorzystania dołka bo to od szczytu ze 25% było. A samo info, co tu dużo mówić rewelacja, i faktycznie to otwarcie wrót do bogatego rynku niemieckiego ale i pewnie w innych krajach EU też się coś niebawem zadzieje.
    Na koniec w USA myślę że 4 z przodu będzie .
    Dobrze że wpadło to info , patrzyłem jak spada to mnie coś brało ale
    przeszło na tego co oddał po 3,17$.
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]

Lawyer_plBullish2/23/21, 07:55 PM
    $MLSS What can I say about the German market is that it is the largest and most important in Europe, this agreement is very significant in view of the further expansion of the EU.

Kolega Lawyer prowadzi na Stocktwits akcję uświadamiającą Amerykanów :-)
    Bardzo dobrze.

Wczoraj info z Niemiec uratowało Milestone w USA przed większym spadkiem. W moim zagranicznym portfelu nie miałem ani jednej spółki na plusie. A Milestone było chyba w trójce najlepszych :-)
    Nawet po wczorajszym lekkim spadku kapitalizacja Milestone w USA to 231 mln USD - 858 mln zł. I jeśli dziś nie będzie dramatu na całym rynku w USA, to Milestone tam może rosnąć. Tak jak pisał Miras - wczoraj byłby tam duży wzrost po tym infie o niemieckim szpitalu, gdyby nie ogólny klimat na rynku. Ale dziś mogą na Milestone odrabiać.

U nas Milestone ma kapitalizację 242 mln zł, czyli 28 procent kapitalizacji Milestone w USA.
    I o perspektywach kursu, biorąc pod uwagę dotychczasowe zainteresowanie spółką, nawet nie chce mi się pisać :-) Chyba, że wreszcie nastąpi odkrycie Milestone na New Connect.

Wczoraj w USA obroty na Milestone spadły o połowę w stosunku do poniedziałku i wyniosły prawie 900 tys. akcji - jakieś 12 mln zł :-)
    U nas dziś będzie tysiąc zł? :-)
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Dr zauważyłem, że ostatnio trochę nowych nicków się pojawiło na ST więc dlaczego by nie napisać tam coś pozytywnego, może nie wszyscy są świadomi jak wygląda sytuacja w Europie, ja np nie do końca ogarniam Afrykę ;)
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~dr_wezol [37.47.185.*]
    Dnia 2021-02-24 o godz. 12:33 lawyer_mz napisał(a):
    > Dr zauważyłem, że ostatnio trochę nowych nicków się pojawiło na ST więc dlaczego by nie napisać tam coś pozytywnego, może nie wszyscy są świadomi jak wygląda sytuacja w Europie, ja np nie do końca ogarniam Afrykę ;)

Pewnie, że nie zaszkodzi.
    Inna sprawa, że na Milestone w USA teraz obroty dzienne to 10-40 mln zł w przeliczeniu :-) Komentarzy na ST czy Yahoo - kilka - kilkanaście. Drobni raczej jeszcze z boku, fundy grają.

A u nas będzie chyba minus 10 procent :-)
    Temat wątku znów aktualny :-)
    I w USA jesteśmy sporo 4 USD. Nawet chyba zatrzymali notowania na chwile po tym infie :-)

https://www.milestonescientific.com/news-media/press-releases/detail/374/milestone-scientific-inc-announces-breakthrough-compupulse
    Leonard Osser, tymczasowy dyrektor generalny Milestone Scientific, stwierdził: „Niniejsze zawiadomienie o ulgach znacząco rozszerza własność intelektualną otaczającą nasze systemy do wstrzykiwań i dostarczania leków, a co za tym idzie, dodatkowo umacnia naszą pozycję lidera na rynku komputerowych zastrzyków. Wierzymy, że połączenie technologii CompuWave z niższym kosztem strzykawki ręcznej otwiera szereg ekscytujących nowych rynków i zastosowań dla naszej technologii, jednocześnie zapewniając precyzyjne potwierdzenie umieszczenia igły i weryfikację, czy cewnik nie został przemieszczony podczas lub po zabiegu ”.Leonard Osser, tymczasowy dyrektor generalny Milestone Scientific, stwierdził: „Niniejsze zawiadomienie o ulgach znacząco rozszerza własność intelektualną otaczającą nasze systemy do wstrzykiwań i dostarczania leków, a co za tym idzie, dodatkowo umacnia naszą pozycję lidera na rynku komputerowych zastrzyków. Wierzymy, że połączenie technologii CompuWave z niższym kosztem strzykawki ręcznej otwiera szereg ekscytujących nowych rynków i zastosowań dla naszej technologii, jednocześnie zapewniając precyzyjne potwierdzenie umieszczenia igły i weryfikację, czy cewnik nie został przemieszczony podczas lub po zabiegu ”.
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~Miras [5.173.136.*]
    Ładna dzida poszła !!!!!!!!!
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: lawyer_mz [31.0.121.*]
    Już wymazany wzrost, szybko poszło o_O Szybcy sprzedający tam są, nieważne co ogłosili ważne żeby zysk skasować.
    Dnia 2021-02-24 o godz. 21:43 lawyer_mz napisał(a):
    > Już wymazany wzrost, szybko poszło o_O Szybcy sprzedający tam są, nieważne co ogłosili ważne żeby zysk skasować.

Pewnie połowa obrotu po infie, albo więcej, to zasługa szortów. Muszą jeszcze taniej odkupic, żeby zarobić :-)

Zobaczymy, czy zamkną powyżej 4 USD
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: lawyer_mz [31.0.121.*]
    Dnia 2021-02-24 o godz. 21:52 ~dr_wezol napisał(a):
    > Dnia 2021-02-24 o godz. 21:43 lawyer_mz napisał(a):
    > > Już wymazany wzrost, szybko poszło o_O Szybcy sprzedający tam są, nieważne co ogłosili ważne żeby zysk skasować.
    >
    > Pewnie połowa obrotu po infie, albo więcej, to zasługa szortów. Muszą jeszcze taniej odkupic, żeby zarobić :-)
    >
    > Zobaczymy, czy zamkną powyżej 4 USD

Już ten jeden nieomylny typ się chwalił że short po 4,2 zamknięty chyba po 4,01, zablokowałem bo mnie irytuje takie naganianie :D

Dnia 2021-02-24 o godz. 21:55 lawyer_mz napisał(a):
    > Dnia 2021-02-24 o godz. 21:52 ~dr_wezol napisał(a):
    > > Dnia 2021-02-24 o godz. 21:43 lawyer_mz napisał(a):
    > > > Już wymazany wzrost, szybko poszło o_O Szybcy sprzedający tam są, nieważne co ogłosili ważne żeby zysk skasować.
    > >
    > > Pewnie połowa obrotu po infie, albo więcej, to zasługa szortów. Muszą jeszcze taniej odkupic, żeby zarobić :-)
    > >
    > > Zobaczymy, czy zamkną powyżej 4 USD
    >
    > Już ten jeden nieomylny typ się chwalił że short po 4,2 zamknięty chyba po 4,01, zablokowałem bo mnie irytuje takie naganianie :D
    >

No, czwórki nie utrzymali, a to chyba też za sprawą niedźwiedzi.
    Myslę, że duża część szortów została w rękach. A ci, co pozamykali sprawili, że ileś tam akcji przemieliło się na wysokim poziomie - to będzie procentować w kolejnych dniach.
    Generalnie - Milestone w USA w miarę stabilnie rósł z 40 centów do 4 USD. Tam jest jeszcze sporo szortów branych na duzo niższych poziomach. Kiedyś wymiękną.
    Skończyliśmy na 4,03$ więc jednak utrzymana czwórka, zobaczymy co jutro. Mam nadzieję, że niebawem instytucje zaczną kupować bo na razie mizerny mają udział.
    Wygląda jednak, że skończyli powyżej 4 USD. Teraz zabawa w after hours - z reguły to tam obrotów na Milestone prawie nie ma, ale kto wie? Niedźwiadki pewnie będą chciały obniżyc kurs niewielkim kosztem.
    To i tak wszystko - mało istotne.
    Spółka pokazuje, w którą stronę zmierza. A nasz Milestone Medical jest tu można powiedziec sercem i mózgiem układu.

Oczywiście, u nas jutro mocno w dół, a jakże! :-)
    Co innego kupić Mabion przed kolejną emisją, albo Braster ze 100 procent FF. Tam widać rychłe zyski. U nas - a gdzie tam. I co z tego, że Milestone w USA urósł już o 1000 procent na naszych infach? :-)
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    No to doctore zobacz na KMPH jak wczoraj się zachował, u nas bananowa giełda ale Jankesi też teraz grają na krótko i pompują spółki wydmuszki.
    Mam trochę tego KemPharm nawet chyba przesadziłem wierząc w fundamenty, oni wyczyścili cały dług, we wtorek decyzja FDA dla ich naprawdę ciekawego leku na ADHD, spółka warta ledwie 190mln$, no i przy całej zielonej wczoraj giełdzie tam spadek o 4% a normalnie by rosło z wystrzałem po pozytywnym infie z FDA, ale teraz już nie jest normalnie, teraz są zasady takie jak: "łap zysk gdzie się da i uciekaj" i "jak nie rośnie to uciekaj bo będzie zwała". Wszyscy boją się końca hossy/korekty/krachu/tąpnięcia, balony bigtechu są napompowane do granic wytrzymałości i ja to rozumiem ale niestety nie potrafię dobrze grać w takich warunkach.
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~aaa [31.182.161.*]
    ruszy ruszy spoko

MLSS praktycznie powrocil do poziomu sprzed korekty ;-),

skoro szpital w niemczech kupił produkt to pewnie presja covidowa opada i szpitale zaczynaj zyć normalnie i inwstrują w nowe technologie . Bardzo dobrze ciekaw jestem ile kosztuje takie urzadzenie Compuflo ? czy potrzeba kilka sztuk czy jedno wystarcza na szpital . pare cyfr by sie przydało . co np znaczy taki kontrakt z niemieckim szpitałem w liczbach czy to jest 2 k $ czy np 10k$ a moze 50k$ ?

Cen sprzętu w komunikatach chyba nigdy nie widziałem. Urządzenie treningowe (bo takie też sprzedają dla uczących się anestezjologów) to 10 tys. euro
    https://www.3bscientific.com/epidural-simulation-kit-with-compuflo-8000949-3012710-3b-scientific,p_1506_31517.html

Ale tu cena samych urządzeń nie jest tak istotna - te urządzenia jak już będą kupione, w szpitalach będą przez lata. Zarabiać nasz Milestone Medical ma przede wszystkim na sprzęcie jednorazowym - igły, strzykawki, wężyki itp.
    Milestone podawał wyliczenia (niby niezależne), że stosowanie Compuflo epidural pozwala zaoszczędzić szpitalom 504 USD na JEDNYM zabiegu znieczulenia przy porodzie.
    To ile kosztuje sam zabieg? I ile w tym koszt sprzętu dostarczanego przez nasz Milestone?
    Tego na razie nie wiemy - nie podawali.

• Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~dr_wezol [37.47.158.*]
    Lawyer, po wczorajszym komunikacie wątek Milestone na Stocktwits dopiero się rozgrzewa :-)

jmashe9m
    $MLSS This company Defines disruptive tech. Look at thier potential in the epidural market Hold this forever
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~dr_wezol [37.47.158.*]
    Dnia 2021-02-25 o godz. 11:59 ~dr_wezol napisał(a):
    > Lawyer, po wczorajszym komunikacie wątek Milestone na Stocktwits dopiero się rozgrzewa :-)
    >
    >jmashe9m
    >$MLSS This company Defines disruptive tech. Look at thier potential in the epidural market Hold this forever

Skasowali ten wpis. Ciekawe. Cóż w nim takiego?
    Sam pomysł taki buffetowski, kupuj akcje z którymi chciałbyś zostać na zawsze :) podoba mi się to.
    I tak to prawda, że walor pomalutku zyskuje popularność, jak na dobre się rozkręci to może być tak jak tam pisze ten JEGIZNICEEE 8-10$ dość szybko. Koleś wchodzi w okolicy 4$ i nie rozkminia, że to dopiero co urosło 100% bo przecież spółka jest wciąż śmiesznie tania jak na perspektywy które są przed compuflo.
    Dnia 2021-02-25 o godz. 17:45 lawyer_mz napisał(a):
    > Sam pomysł taki buffetowski, kupuj akcje z którymi chciałbyś zostać na zawsze :) podoba mi się to.
    > I tak to prawda, że walor pomalutku zyskuje popularność, jak na dobre się rozkręci to może być tak jak tam pisze ten JEGIZNICEEE 8-10$ dość szybko. Koleś wchodzi w okolicy 4$ i nie rozkminia, że to dopiero co urosło 100% bo przecież spółka jest wciąż śmiesznie tania jak na perspektywy które są przed compuflo.

To prawda, że Milestone w USA jest śmiesznie tani. Ale co w takim razie myśleć o wycenie Milestone Medical w Polsce, które ma przekazane przez spółkę matkę wszelkie prawa do Compuflo, i to ona a nie spółka matka produkuje Compuflo i sprzedaje?

To, że u nas kurs Milestone do tej pory nie rośnie wynika - moim zdaniem - nie tylko z faktu, że jestesmy notowani na 2 fiksach, czy z braku informacji. Myslę, że to raczej przeoczenie przez rynek tego, co te komunikaty ze spółki naprawdę oznaczają.

Pomijam te poprzednie komunikaty, świadczące o tym, że Milestone Medical po latach badań i testów zaczął wreszcie sprzedawać Compuflo epidural i zaczynają kupować to urządzenie najlepsze szpitale w USA i Europie (ten niemiecki szpital uniwerystecki w Wurzburgu nie został wybrany przez Milestone przypadkowo na ten pierwszy w Niemczech, który zacznie stosowac Compuflo).

Ale weźmy pod uwagę ten ostatni wczorajszy komunikat:

Mark Hochman, DDS, Inventor and Clinical Director w Milestone Scientific, skomentował: „ Co ważne, nowy CompuPulse System pozwala na identyfikację pulsacyjnego przebiegu ciśnienia w różnych zastosowaniach, poprawiając w ten sposób niezawodność i bezpieczeństwo procedury podawania leku. Co ważne, nie wszystkie procedury wymagają wyrafinowania naszego systemu CompuFlo, który precyzyjnie kontroluje podawanie i szybkość przepływu leku w trakcie podawania. Ta nowa technologia zapewnia wydajną i niedrogą alternatywę dla zabiegów, w których może wystarczyć ręczna strzykawka, a jednocześnie zapewnia możliwość weryfikacji igły i późniejszego umieszczenia cewnika ”.

Po tym komunikacie dziś trudno sobie nawet wyobrazić w jak wielu zabiegach sprzęt Milestone Medical będzie mógł być wykorzystany. Nowy patent otwiera niesamowite, dodatkowe możliwości - potwierdza to spółka w komunikacie.
    A pamiętajmy, że niedawno Milestone informował o uzyskaniu patentu na wszystkie elementy sprzętu jednorazowego wykorzystywanego razem z Compuflo. To ochrona zysków.
    Skoro Milestone przygotował rozwiązania, które w niektórych zabiegach ( a nie takich poważnych jak np. porody) mogą być stosowane ze zwykłą ręczną strzykawką, to oznacza, że spółka - można powiedziec - "wchodzi pod strzechy". Poprzednio rynek dla znieczulenia zewnątrzoponowego (głównie przy porodach) był szacowany na miliardy USD w samych Stanach. Teraz skala przyszłej sprzedazy jest po prostu niewyobrażalna. Powinnismy niebawem doczekac się jakichś artykułów aktualizujących obecne perspektywy Milestone.

Oczywiście - raczej takie artykuły pojawią się w prasie amerykańskiej, nie naszej :-)
    Zauważcie, że często gęsto Parkiet czy Bankier piszą o jakiejś "trzeciej fazie czwartego badania" takiego czy innego leku którejś ze spółek, albo nawet o podpisanej umowie na rozpoczęcie jakichkolwiek badań :-)

W przypadku Milestone Medical mamy rozpoczętą sprzedaż Compuflo epidural - urządzenia, które zmieniło sytuację anestezjologów pierwszy raz od 100 lat!!!! I nikt na świecie poza nasza spółką nie dysponuje takim czy podobnym urządzeniem.
    A przeczytał ktoś z was choć dwa zdania w Parkiecie, na Bankierze, w Pulsie Biznesu czy gdziekolwiek indziej?
    To czy możemy się specjalnie dziwić, że w Polsce Milestone - w odróżnieniu od USA - jest spółką tak mało popularną i nie ma tu na razie w zasadzie żadnych obrotów?

Ja mam tylko nadzieję, że ludzie w Polsce w pewnym momencie zaczną się zastanawiać, dlaczego Milestone w USA dwa lata temu był po 40 centów a obroty dzienne często nie przekraczały kilkudziesięciu tysięcy dolarów, a dziś po 1000-procentowym wzroście kursu obroty dzienne to kilkanaście a nawet kilkadziesiąt milionów dolarów.

Dzisiaj w USA mocne spadki, Milestone tam tez musiał odchorować. Nie wiemy, co będzie jutro. Ale w najbliższej przyszłości Milestone w USA będzie pewnie rósł, zwłaszcza, że jak wynika z ostatnich komunikatów, wiele testów Compuflo w kolejnych szpitalach trwa i wkrótce pojawią się na pewno kolejne umowy w różnych częściach świata.
    No i doczekamy się pewnie artykułów podsumowujących ostatnie komunikaty dotyczące nowych patentów Milestone. Jeszcze raz się powtórzę - szkoda, że u nas dziennikarze nie potrafią dostrzec spółki, która zaczyna błyszczeć w USA a jej najważniejsza spółka córka notowana jest na New Connect

Autosprostowanie:
    "Ja mam tylko nadzieję, że ludzie w Polsce w pewnym momencie zaczną się zastanawiać, dlaczego Milestone w USA dwa lata temu był po 40 centów a obroty dzienne często nie przekraczały kilkudziesięciu tysięcy dolarów, a dziś po 1000-procentowym wzroście kursu obroty dzienne to kilkanaście a nawet kilkadziesiąt milionów dolarów."

Sorry, o milionach złotych myslałem, w przeliczeniu. Ostatnio było chyba około 10 mln USD, ale więcej na razie się nie doczekaliśmy.
    Mimo znakomitych wieści ze spółki zainteresowanie Milestone na New Connect pozostaje niemal zerowe.

Ciekawe, jak się dziś zachowa Milestone w USA. W piątek - mimo marnych nastrojów w Stanach - Milestone urósł ponad 10 procent a obroty wyniosły w przeliczeniu ok. 19 mln złotych. Poszło ponad 1,3 mln akcji.

• Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~twójpsychiatra [5.173.10.*]
    Sorry za nick.
    Ale te obroty w Stanach s raczej mizerne. O co tutaj chodzi? Shorty?
  • Re: Sukces Milestone o którym... dowiemy się dziś albo jutro Autor: ~Lex [91.123.181.*]
    Tymczasem 2 lata później masz "milionowe" obroty w Stanach i 40 centów też równie blisko
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.