Powiem Wam, że trochę nie wiem, jak tą spółkę traktować. Niby jest super, duże umowy co chwila, farmy za granicą Polski, ale cały czas z tyłu głowy pytanie "kto tu rzeczywiście rządzi i dostaje kasę" - są te dwa podmioty Novavis i Novavis Group - i tak naprawdę nie wiem, czy lepiej mieć akcje tutaj czy tam.
Akcje będę trzymał baaardzo długo raczej, pewnie do emerytury, bo kupiłem w okolicach 4 zł, sprzedałem powyżej 16 zł ćwierć pakietu, więc już jestem zarobiony a te co mi zostały to będą sobie leżeć i może mi kiedyś ufundują mieszkanie dla dzieci czy wnuków. Tylko nie wiem czy lepiej trzymać środki tu czy w spółce z grupą w nazwie...
Plany były, żeby je scalić i żeby został jeden byt prawny. To bym rozumiał. Ale czemu zostały dwie z niejasnym powiązaniem??
Tu być or not tu być? Oto jest pytanie:)
Novavis czy Novavis Gropup? Wg mnie na Novavis Group.... może się mylę. Sam nie wiem. Czas pokaże jak zawsze:)
Zapewne akcjonariusze Columbusa mieli podobne do was rozważania wybrać Columbusa czy JR Holding. Kapitalizacja CLC ponad 2mld 700mln vs JR Holding nieco ponad 500 mln kapitalizacji. Inwestorzy wybrali co jest więcej warte mi kompetencje, know how i realny zysk vs większościowy akcjonariusz i zyski z przeszacowania wartości tych aktywów. Każdy wybierze co dla niego lepsze i nie trzeba do tego porady na forum skoro jest się kozakiem od 4zł :)