Ubrałem się w skromny pakiecik TOA ze średnią 6,30 jakiś czas temu. Spółka w 2020 duże zyski mimo plandemii, spodziewamy się dosyć dobrego raportu a tu taka kapa od dłuższego czasu? Nic się nie dzieje, raz delikatnie w górę zaraz delikatnie w dół, obroty marne.
Mógłby ktoś kto siedzi tutaj dłużej wypowiedzieć się co do perspektyw na najbliższy czas? Zastanawiałem się nad dokupieniem ale teraz już nie wiem co robić. Dzięki za zainteresowanie
Też mam pakiet ale zakupilem go chyba z 3 lata temu. Traktuję to wyłącznie jako longterm pod dywidende/powolny wzrost. Ostatnio myślałem o dokupieniu kilku k akcji bo zobaczyłem ze obroty bardzo wzrosły. Nie pamietam czy wczoraj czy w piatek obroty byly w pewnym momencie wieksze niz na tauronie co mnie w ch.. Zdziwilo. (bylo chyba 1.3 mln na toya i 1.2mln na tauronie)
W tym momencie czekam na raport i zobaczymy- jak będą dobre wyniki za 2020 to dokupię, jak zjazd przez pandemie to dam na wstrzymanie chyba ze kurs solidnie spadnie tak do 4.5 oceniam ze jest mozliwe w 5 procentach
Nie widze tutaj powodow do spadku. Bedzie stac w miejscu, a moze nawet pojdzie do gory. Kupilem w zeszlym roku i myslalem, ze dobije do dychy. Nie sprawdzilo sie, ale czekam dalej. A jesli chodzi o obroty to sa duze jak na ta spolke. W poprzednich latach czesto zdarzalo sie mniej niz 10 transakcji dziennie. Na otwarciu i zamknieciu nic sie nie dzialo. Teraz praktycznie codziennie sa transakcje otwierajace i zamykajace a transakcji w ciagu dnia jest kilkadziesiat.
Ciekawe, że przy sporych obrotach to forum prawie nie żyje. Na innych spółkach klepią po kilkanaście postów dziennie. To by wskazywało, że obrót generują więksi, a drobni się specjalnie tą spółką nie interesują. To w sumie dobry znak.
Rzeczywiście, na forum cisza a na spółkach na których jest niższy wolumen a to naganiają a to straszą.. Również uważam że to dobry znak :) Spotkałem się opiniami, że spółka bardzo dobrze zarabiała w trakcie pandemii, ludzie jak pamiętamy korzystając z czasu rzucali się do marketów budowlanych, robili drobne i większe remonty. Ja sam podczas lockdownu naprawiłem wszystkie samochody w rodzinie :) Ludzie kupowali dużo narzędzi, elektronarzędzi i skoro były to remonty i naprawy okazyjne raczej nie celowali w półkę premium. Stosunkiem ceny do jakości Yato jeśli chodzi o narzędzia warsztatowe jest jednym z najlepszych wyborów jeśli nie najlepszym. Te wszystkie elektronarzędzia toya to mierny sprzęt ale na raz wystarczy.
Patrząc na wykres widać, że odbijamy się jak pingpong od stołu, sprężynka która nie chce spadać - znaczy będzie rosnąć. :)
Myślicie, że przed wynikami spółka zostanie zauważona? Macie informacje odnośnie nadchodzących wyników?