• Ja wysiadam Autor: ~ChudyJanuary [31.6.167.*]
    Jeżeli plan rozwoju o OZE ma być realizowany w ten sposób (zakup 19 udziałow w Minutor Energia o wartości 950zł) to ja podziękuję. Wywaliłem co miałem po 2.20, wole minimalny zysk, niż stratę. Spółka straciła moje zaufanie.
  • Re: Ja wysiadam Autor: ~MalujeARKUSZpo10sztu [89.79.21.*]
    Strategicznie, lepiej żeby Kupiec nie wchodził w OZE. To schyłkowa branża, podobnie jak gaming, miała już swoje 5 min na GPW. Jeśli Kupiec chce wykorzystać ostatnie akordy hossy, to powinien wejść w sektor technologiczny, który będzie mocno grany w kolejnych kilkunastu miesiącach. Uważam że wejście w nasycony rynek OZE to błąd. Dlatego kupno nikłej ilości udziałów w Minutor to paradoksalnie bardzo dobra wiadomość. Jest Jeszcze jedna branża w której trwa wyścig zbrojeń ale o tym może innym razem.
  • Re: Ja wysiadam Autor: ~Odpad [188.146.160.*]
    Odpady misie kolorowe to jest przyszłość
  • Re: Ja wysiadam Autor: select [77.253.106.*]
    Ja czekam na papierze na komunikaty.
    Jednym z nich jest podejście do pakietu BVT czy zostaje w Kupcu czy sprzedają.
    Zakup udziałów w Minutor też mnie osobiście rozczarował, miałem nadzieje na większe zaangażowanie w OZE, ale spółka nie podaje zadnych komunikatow dotyczacych realizacji strategii.

~MalujeARKUSZpo10sztu zdradzisz o jakiej branży myślisz? Teraz na tapecie konopie i krypto, jedno i drugie znajdziemy na NC.
  • Re: Ja wysiadam Autor: ~malujeARKUSZpo10szt [89.79.21.*]
    Jaka branża? To jedna z ostatnich branż w którą wchodził Lewy. W sumie byłem zaskoczony że na tak wczesnym etapie ktoś mu dobrze doradził. Celebrytów, sportowców raczej ubierają w to co już jest na rynku i raczej gaszą światło. Sam inwestuję w tą bbranżę już od kilku lat i jestem klientem małych krajowych firm które dobrze sobie radzą w tej dziedzinie. Moim zdaniem dynamika dwucyfrowa w kolejnych latach, raczej ze wskazaniem na kilkadziesiąt% wzrostu r/r. Przynajmniej za ostatnie lata ta dynamika jest do tego zbliżona. Nie mogę dokładnie powiedzieć jaka specyfika bo jest to bardzo konkurencyjna działka i limitowany poziom wejścia, uzależniony nie tylko od kasy.
  • Re: Ja wysiadam Autor: ~wich [83.20.245.*]
    OZE schyłkowa branża ? OZE to nie tylko fotowoltaika. To dopiero początek. Przez najbliższą dekadę w OZE będzie pompowana niesamowicie wysoka kasa w całej UE czy Ameryce. Chyba, że masz na myśli schyłkowa dla małych firm - to tu się zgodzę, pewnie w ciągu 2-3 lat zostaną wchłonięte przez największych graczy bądź po prostu zmienią swój profil działalności/zamkną się i dla takich firm jak Kupiec to ostatnia chwila, żeby jeszcze coś z tego tortu wziąć dla siebie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ja wysiadam Autor: ~malujeARKUSZpo10szt [89.79.21.*]
    Schyłkowa, miałem na myśli wyceny na giełdzie i fakt że już mamy większość informacji w cenach.
[x]
KUPIEC 0,57% 0,88 2025-10-01 12:18:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.