• NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~WKURZONA [83.27.255.*]
    ZAŁATWIAŁAM KREDYT HIPOTECZNY W TYM CHORYM BANKU OKOLO 3 M-CE. KIEDY JUŻ MIALAM DOŚC I CHCIAŁAM ZREZYGNOWAC PANI KREDYT MI PRZYZNAŁA. PIERWSZA TRANSZA DOSZŁA W MIARĘ SZYBKO JAK NA ICH MOŻLIWOSCI, ALE DRUGA TO HORROR. KAŻDEMU BĘDĘ ODRADZAŁA TAM KREDYT. LUDZIE KTÓRZY TAM PRACUJĄ MAJĄ CHYBA MOCNO ZWOLNIONE OBROTY, ALBO SA TAK BARDZO NIEKOMPETENTNI. TEN BANK JEST OKROPNY, JAK CZYTAM O NAGRODACH DLA NICH TO SIR ZASTANAWIAM ZA CO. TOTALNA BEZNADZIEJA.
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~mały [212.106.24.*]
    to fakt, w moim przypadku transze szły szybko ale zabezpieczeń kredytu do bólu , prowizje, ubezpieczenia itp i marza kurewska 1.8% roku temu
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~załamana [83.17.57.*]
    JA TEZ JESTEM OFIARA TEGO CHOREGO BANKU I CHORYCH PRACOWNIKOW KTORZY PRZEZ 2 MIESIACE OBIECUJA ZE ZDOLNOSC KREDYTOWA JEST A NA DZIEN PRZED PODPISANIEM WNIOSKU ODMAWIAJA UDZIELENIA KREDYTU!!!!!!!!!!!!!!!!W TEN SPOSOB STRACILAM 20 000 ZALICZKI KTORA WPLACILAM PRZY PODPISYWANIU UMOWY PRZEDWSTEPNEJ!!!!!!!!!JESLI PRZEZYJE I NIC SOBIE NIE ZROBIE ,BO TO DLA MNIE NIE MALA SUMKA ,ZNAJDE SILY ZEBY POZWAC ICH DO SADU !!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~Mosche [83.5.222.*]
    dzięki za opinie,
    a już miałem decydować się i u nich brać oj niemały kredyt,
    jak to dobrze że jest forum

zwrócę szczególna ostrożność na ten bank, pogadam jeszcze na innych forach , naprawdę zenujące.
    a może należy być obrzezanym aby dostać od ręki ????
    czy ktoś pokazywał w banku ?????
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~Paweł [83.15.206.*]
    Niedawno brałem tam kredyt i niestety nie mogę się zgodzić z waszymi opiniami.
    Po złożeniu wzystkich dokumentów decyzję miałem w niecały tydzien. potem podpisanie umowy :) Wszystko łącznie z przelewem potrwało 10 dni.

Nie wiem jak w innych miastach ale w Warszawie koło ronda ONZ trafiłem na bardzo kompetentnego doradcę. Wszystko szybko, sprawnie i wg ustaleń.

Więc należę do osób, które mogą tylko i wyłącznie polecić ten bank.

Pozdrawiam, PAweł
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: gredam [195.20.110.*]
    Ja też nie mam nic przeciwko nim, a załatwiałem kredyt dla siostry...
    Poszło ładnie i bez problemów większych...
    jak się nie kombinuje, to wychodzi dobrze...
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~ja [89.76.225.*]
    chory jesteś
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~ABSOLUT [83.20.41.*]
    OMIJAJCIE Z DALEKA WSZYSTKIE PSEŁDO BANKI KTÓRE WYMAGAJĄ WPŁAT PRZED UDZIELENIEM KREDYTU .
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~PAWEŁ [83.23.231.*]
    STARAŁEM SIĘ O KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDERZE WYPEŁNIŁEM WSZYSTKIE WNIOSKI ,MIAŁEM KOMPLET DOKUMENTÓW I NIC Z TEGO.CHORE PROCEDURY TEGO BANKU ODRZUCIŁY MÓJ WNIOSEK,ALE DOPIERO PO TRZECH MIESIĄCACH. SZKODA, ŻE ZABRALI MI TYLE CZASU.KREDYT BEZ PROBLEMU OTRZYMAŁEM W INNYM BANKU.
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~masti [83.24.26.*]
    no niestety duizo zalezy od ludzi w danym banku widac tam akrat musieli miec straszny balagan w papierach....dlatego warto spojrzec ktory bank ile zapisuje sobie na rozpatrzenie wniosku....dobre sa banki takie jak np. GE gdzie jest 48h z decyzja i nast rzecz nie odrzucaja wniosku calkowicie tylko przygotowuje wrazie potrzeby rzeczy jakie powinien klient skorygowac aby dostac potrzebny kredyt...
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~maksior [83.24.34.*]
    dokladnie rowniez o tym slyszalem...teraz GE reklamuja sie o wydawaniu decyzji wstepnej od reki oi podobno duzo w tym prawdy....
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~jazon [83.24.34.*]
    moj znajomy z tego korzystal i moze nie tralo to minute jak w reklamie ale naprawde bardzo szybko, przedstawil swoja zdolnosc kredytowa opisal co chce i jak to widzi i juz ...oby inne banki poszly tez w ta strone co GE to zycie stanie sie latwiejsze bo cos takiego to moim zdaniem powinine byc standard....
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: gredam [195.20.110.*]
    Nie tylko GE robi takie rzeczy...
    W BZ WBK też takie rzeczy robią...
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~jazon [83.24.56.*]
    wiem wiem dokaldnie trzeba tylko dokladnie szukac ja podalem jedynie przyklad o ktorym slyszalem :)
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~nina [192.168.10.*]
    Kochani nie straszcie mnie bo w2lasnie stalam sie klientem standandera i to na dosc dlugo do tej pory nie mialam zadnych problemow z zalatwieniem kredytu i jak narazie to nie mam. ZA wszystkie portady dziekuje warto wiedziec w razie W .Ale ja jestem zdania ze na polskim rynku to na miano najgorszego banku zasluguje w 100%GE MONEY BANK to dopiero oszust.Strzeszcie sie potrawi doprowadzic czlowieka do grobu . nina
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~Tolei [83.6.192.*]
    No to dobrze, że przynajmniej w tych dwóch da się coś załatwić.
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~KAMIL [172.16.5.*]
    jest to najgorszy bank na naszym rynku, pracownicy są niekompetentni, olewczy a co najgorsze bank ma zasadę żeby za wszelką cenę oszukać klienta, jeżeli ktoś już zaczął z nim współpracę radzę nic nie załatwiać telefonicznie , a jeżeli już macie do czynienia z tymi oszustami pamiętajcie wszystko na pismie!
    inaczej pracownicy wszystkiego się wyprą!
    uwaga też na promocje to jest tylko wabik !
    WSPÓŁPRACA Z SANTANDER CONSUMER BANK TO DROGA PRZEZ MĘKĘ!!!!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~hamtu [83.24.58.*]
    tylko przyklasnac swiete slowa...
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~zadowolony klient [*]
    Jak sie nie placi rat w terminie to ma sie problemy w kazdym banku!!!
    zanim zaczniecie pisac wierutne bzdury przejzyjcie swoja historie kredytu!!!
    Jak to polacy tylko narzekaja i oczerniaja a oczywiscie nic ich winy!!!

Nie robcie zenady tylko placcie raty w terminie i zgodnie z harmonogramem splat to nie bedziecie miec problemow i tez bedziecie zadowoleni...

Pozdrawiam

P.S. umowy nie przeczyta, podpisze a pozniej Marudzi!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~romek [*]
    Nie wiem co wam nie pasuje.

ja nie raz jak chcialem cos zalatwic zadzwonilem grzecznie poprosilem, bo obsluga jest przemila i zawsze wszystko mialem zalatwione.

No tak ale pewnie wy dzwonicie, drzecie ryja a pozniej sie dziwicie, ze kto dla was byl nie mily...

Polecal bym sie zastanowic nad swoim podejsciem do sprawy a pozniej szukac problemow po drugiej stronie.

Polecam poczytac troche na temat kultury!

Pozdrawiam
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~Sławek [*]
    kolega ma absolutna racje nie czytaja umowy a potem marudza
    ja mialem w santanderze 3 kredyty i nie narzekam obsluga na najwyzszym poziomie
    na jakiekolwiek dokumenty naprawde nie trzeba duzo czekac - po prostu rewelacja
    POLECAM WSZYSTKIM - NIE POZALUJECIE
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~usatysfakcjonowany [*]
    Miałem duży kredyt w hipoteczny w Getin Banku, byłem naprawdę niezadowolony - obsługa, warunki, oprocentowanie - fatalne!! Na szczęście znajomy polecił kredyt konsolidacyjny w Santanderze. Teraz czuję sie naprawdę doceniony. Dostałem chyba najlepsze możliwe na rynku warunki warunki a obsługa jest bardzo kompetentna. Gorąco polecam!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~gosia4067 [83.18.175.*]
    Płacę zgodnie harmonogramem spłat i terminem a dostałam monit że zalegam 94CHF.i 35zł bez wyjaśnienia z jakiej przyczyny i jeśli nie zapłacę będą naliczane odsetki wg. stopy proc.8.62%CHF, rozliczam się w jednej z placówek reprezentujących ten bank.Jestem oburzona ale łatwo tak tego nie zostawię.NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~ParaSympatyczny [*]
    Z Santanderem przez 5 lat nie mialem ani jednego problemu. a po splaaceniu ostatniej raty dostalem wszystkie dokumenty w ciagu tygodnia. Zawsze placilem raty w terminie wiec nie mialem zadnych problemow. Wezcie kredyt w Getin Banku czy jakos tak. W Getin mialem kredyt przez rok i zerzneli mnie w dupe bez mydła i to rowno! Placiłem w terminie i i tak jakies koszty poprostu skandal. Gdzie sie nie obrucisz z kredytem to cie rzna. W jednym z tylu w drugim z przodu...
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~Ewela [*]
    Przyznaje racje:)
    Wystarczy wpłacać w terminie, dotrzymywać warunków umowy i będzie ok
    Chętnie weźmiecie kolejny
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~niunia25 [*]
    jakoś mnie to nie dziwi, że zawsze najwięcej do powiedzenia moją ci, którzy nie płacą :)
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~buhahahah [217.173.191.*]
    glupi bank a jeszcze glupsi pracownicy - daj sobie spokoj przeciez to widac ze te wszystkie pozytywne posty sa napisane przez jedna osobe, jesli tam pracujesz to nie kompromituj siebie i banku w ktorym pracujesz bo to naprawde zle o nim swiadzy ze takich infantylnych kretynow zatrudnia. w interesie banku jest tak naprawde aby ten watek jak najszybciej zginal a nie aby byl ciagle przez ciebie wyciagany!!!!!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~cynek [83.24.57.*]
    TO CO MóWICIE O BANKU SANTANDER TO PRAWDA MAM TAM KREDYT SAMOCHODOWY I TEż UWAżAM ZE KOMBINUJą TAK żEBY OSZUKAć ZMIENIAJąC NAPRZYKLAD HARMONOGRAM SPLAT BEZ żADNEJ INFORMACIJ.. OMIJAć Z DALEKA!!!!!!!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~ajuto [83.24.57.*]
    dobrze wiedziec zapamietam :)
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: raygo [83.23.69.*]
    Załozyłem nowy wątek na tym forum dotyczący tego beznadziejnego banku - dotyczy to głównie kredytów samochodowych.

Polecam lekturę i odradzam santander!!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~Roberto [195.74.50.*]
    A tak z kredytem hipotecznym w Santanderze ostrożnie proszę. Dlatego że doradca moze sie strać załatwić kredyt jak najszybciej lecz procedury i analitycy i firmy ubezpieczeniowe stanowią poważna barierę. Kiedy wysłałem wniosek czekałem na weryfikację przez analityka 4 dni a na operat szacunkowy ponad tydzień czasu. Tak to jest kiedy analityk ma olewajacy stosunek do wniosku kredytowego.
    Miałem pewien przypadek małżeństwo z opcja ubezpieczeniem na zycie zebrałem dokumenty sprawdziłem zdolność kredytową oraz weryfikajce innych kredytów. W dniu podpisywania wniosku byli obecni małzonkowie wieć wysłałem wniosek. Klienci
    chcieli szybko załatwić sprawę kiedy więc dostałem decyzje o akceptacji wniosku zaprosiłem klientów do podpisania umowy wtedy okazało się że może przybyć tylko jeden kredytobiorac a w związku z tym potrzebe jest pełnomocnictwo notarialne zony do składania podpsiu przy umowie za meża oraz wypełenie ankiety medycznej przez oboje małożnków( lub jednego kredytobirce gdyż ma pełnomocnictwo natarialne). Kiedy otzymałem ankiety medyczne firma ubezpieczeniowa nie wyraziła zgody na objęcie ubezpieczeniem jednego z kredytobiorców i a przez to załamka całkowita trzeba spisywać nowy wniosek na kredyt :( Zycie piszę trudne scenariusze wszystkiego nie da sie przewidzieć i wyczytać z instrukcji. Gdyby do podpisania umowy przybyl maz z żoną kredyt został by wypłacony w 2 tygodnie!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~znawca [87.206.33.*]
    człowieku co ty wypisujesz za głupoty
    1. notarialne pełnomocnictwo musiałeś miec błedne skoro ubezpieczalnia ci odrzuciała wniosek. żeby pełnoocnik mógł podpisac umowe notarialna musi miec wyraźne do tego umocowanie a najwidoczniej nie miałeś takiego
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~ODRADZAM Beznadzieja [83.4.173.*]
    Witam
    Santander najgorszy bank z jakim miałem do czynienia. Po prostu masakra.
    Zaciągnąłem kredyt na samochód ok. 70tys zł.
    Najgorsze jest to że nie akceptują nawet jednodniowych opóźnień w spłacie kredytu. Naliczają horrendalne opłaty za spóźnienie nawet jednego dnia.
    Spóźniłem się 2 dni ze spłatą raty i rano do mnie dzwoni gość z firmy windykacyjnej i mnie straszy!!!!!! czyli już sprzedali mój dług MASAKRA.

Teraz przelałem pieniądze dnia 24 przez Internet w banku Śląskim a rata jest płatna do dnia 25. Dzwoni do mnie babka 27 że nie ma pieniędzy na koncie. Wszystkie rachunki tak płace, pieniądze są księgowane tego samego dnia a u nich nie ma i teraz najlepsze: ZOSTAŁA NAICZONA OPŁATA WINDYKACYJNA W WYSOKOŚCI 90 zł
    TAK!!!!!!! 90 zł za to że przelew poszedł dzień wcześniej a oni 2 dni po terminie nie mają kasy na koncie.

!!!!!!ODRADZAM ZDECYDOWANIE !!!!!!
    To nie jest mój pierwszy kredyt ale jest to najgorsze podejście do klienta jakie spotkałem.
    Jeśli się zrobią jakieś zaległości to do kwoty chyba 50 zł nie informują, a potem wysyłają zawiadomienie i za wysłanie liczą sobie kolejne 50 zł.

W razie pytań podaje maila, chętnie opowiem o tym jak traktują klienta,
    beneto@wp.pl

pozdrawiam
    Darek
    BARDZO NIEZADOWOLONY KLIENT!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~szparhet [79.163.248.*]
    Co chwila podwyzka odsetek przysylaja plik papierow za ktore musisz placic a najgorsze to gdy wszystkie banki na swiecie w tym iszwajcarski obnizaja oprocentowanie bank serwuje odpowiednia podwyzke o 1% banka szwajcarski miedzy czasie jeszcze obnizyl o 0.5% to pewnie zaraz bedzie podwyzka taka sama w Santander to jest zagadka?
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~TAK JEST [84.10.224.*]
    TEN SANTANDER TO OBOK PEKAO S.A. NAJWIĘKSZE ŁAJZY I ŚCIEMNIACZE...Z PEKAO JEST PODOBNIE...2 NAJGORSZE BANKI W POLSCE!!!!! UWAŻAJCIE NA NICH!!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~POPIERAM !!!!! [83.4.173.*]
    Witam
    Santander najgorszy bank z jakim miałem do czynienia. Po prostu masakra.
    Zaciągnąłem kredyt na samochód ok. 70tys zł.
    Najgorsze jest to że nie akceptują nawet jednodniowych opóźnień w spłacie kredytu. Naliczają horrendalne opłaty za spóźnienie nawet jednego dnia.
    Spóźniłem się 2 dni ze spłatą raty i rano do mnie dzwoni gość z firmy windykacyjnej i mnie straszy!!!!!! czyli już sprzedali mój dług MASAKRA.

Teraz przelałem pieniądze dnia 24 przez Internet w banku Śląskim a rata jest płatna do dnia 25. Dzwoni do mnie babka 27 że nie ma pieniędzy na koncie. Wszystkie rachunki tak płace, pieniądze są księgowane tego samego dnia a u nich nie ma i teraz najlepsze: ZOSTAŁA NAICZONA OPŁATA WINDYKACYJNA W WYSOKOŚCI 90 zł
    TAK!!!!!!! 90 zł za to że przelew poszedł dzień wcześniej a oni 2 dni po terminie nie mają kasy na koncie.

!!!!!!ODRADZAM ZDECYDOWANIE !!!!!!
    To nie jest mój pierwszy kredyt ale jest to najgorsze podejście do klienta jakie spotkałem.
    Jeśli się zrobią jakieś zaległości to do kwoty chyba 50 zł nie informują, a potem wysyłają zawiadomienie i za wysłanie liczą sobie kolejne 50 zł.

W razie pytań podaje maila, chętnie opowiem o tym jak traktują klienta,
    beneto@wp.pl

pozdrawiam
    Darek
    BARDZO NIEZADOWOLONY KLIENT!!!
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~stolarz [79.163.248.*]
    Na kredyt hipoteczy musisz miec dochod musisz zaplacic za hipoteke musisz zaplacic za ubezpieczenie domu, na zycie ,utraty pracy a naj gorsze to jak masz juz wszystko zalatwione po jakims czasie wysylaja na twoj koszt upomnienia ze masz nie oplacone.Ze w tym balaganie nie wysla powiadomienia ze kredyt juz jest splacony ciekawe?
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~tomy [83.30.59.*]
    santander czy jak to się pisze...?
    jak się nacje poludniowe biorą za biznes bankowy to tak to wychodzi.
    Kultura zatrzymana na sukcesach konkwisty w XVI w.
    Przez cały XX wiek mieli dyktatorów ( hiszpanie, portugalczycy) i paśli owce chyba..( albo podbne zwierzaki).
    Po wejsciu do Unii mają drogi, i inna infrastrukturę z XXI w. ale mentalność z XVI wsi
    pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.201.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: NAJGORSZY KREDYT HIPOTECZNY W SANTANDER Autor: ~slo [84.201.212.*]
    http://www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/lichwa/falszerze.html