No i co wynika z tych projektów ?. Ja widziałem masę artykułów na jesieni o zmianach od 1 marca . Jest 23 lutego i nikt nie potrafi wysłać pokazać rzeczywistych i ostatecznych zmian. Projekty to szkoda komentować.
50 zł ? To jest większa bzdura niż obecna minimalna. To że dadzą minimalna jest stokroć bardziej prawdopodobne niż Twoje 50 . Nie wiem po co to piszecie to jest całkiem głupie. Zresztą jak byś w to wierzył już byś mial wykupione tyle ile się da . Robisz po prostu z siebie błazna.
Kulawy - po co te teksty? Każdy post wyrażający domniemanie, że cena w wezwaniu będzie wyższa od obecnej giełdowej jest mile widziany i powinien być odebrany ze zrozumieniem.
ale bądźcie realistami - nie po to chciwiec trzymał nisko kurs żeby wam płacić 40 czy 50 zł policzcie sobie srednią z 3 i 6 miesiećy i juz wiecie jaka będzie cena a jesli zrobi się mocniejsza korekta na swiecie to i 20 zł nie dostaniecie
Miałem nie pisać,ale muszę bo to już szczyt bezczelności" rozdiwipapo"-Masz ludzi za durni-20 zł? Człowieku każdy kto ma troche oleju w głowie wie ,że przejmując spółkę z 28% akcji własnych należącymi do tejże spółki-otrzymuje sie je w gratisie bo zostajesz włascicielem spółki gdzie 28% akcji nalezy do tejże spółki czyli do jej włascicieli . Wartość jednej posiadanej akcji włascicielli po przejęciu spółki to 1+28/72 czyli około 1,39 obecnej wartości akcji i dalej uważasz ,że wezwanie będzie za psie grosze ,chyba ,po to aby odzew był zerowy.Porozumienie tu gra o wielkie pieniądze i musi bardzo dobrze zapłacic ,aby przejąc ten tłusty kąsek. Na koniec pamietaj ,że Jasiek na to nie pozwoli -będziecie bronić w pocie czoła 39,90 zł. Za 34 zł to mozna sobie flaszke kupić na zabicie smutków.Cześć. .Pozdrawiam
Ogólnie może masz i rację każdy wie jak powinno być. Ale zobacz co kiedyś stało się z ZM inwest i ich akcjami co stało się z funduszem który zaskarżył rozdawanie akcji . Ci ludzie nie mieli za grosz uczciwości wszelkimi sposobami wyrywają spółkę dla siebie nie zważając na nic ,jak najmniejszym kosztem. Dlaczego teraz miało by być inaczej ? Dlaczego drobnym mieli by zapłacić uczciwie jak nigdy tego nie robili. Zapłacą tylko tyle na ile będzie to konieczne nie uczciwie . Być może konieczne będzie 40 może więcej może będą kombinować jakiś kiepski raport jakieś wyjście z giełdy na podstawie art 91. 20 oczywiście to niemozliwe bo mamy już 26 średnia i będzie się zwiększać ale 50 jak ktoś tu pisał też nie jest realne pokazują to swoimi wcześniejszymi działaniami . Po za tym nikt jeszcze nie dał w historii 100 procent przebitki od średniej .
serdecznie zapraszam szeregowych pracowników spółki do nabywania akcji swojej spółki, a jeśli macie, to trzymajcie. Będzie niska cena w wezwaniu, wtedy wiecie co robić - to samo co pracownicy innej podkarpackiej firmy z Dębicy. Macie moje poparcie.
Może być i na pewno będzie poniżej wartości księgowej. Wartość księgowa Ropczyc to 300 mln podzielić to na 4.5 mln akcji to koło 66 zł bo przecież nie będziemy dzielić to na 6.25 mln bo to są akcje własne firmy więc wszystkich drobnych też . Wypadało by dać w wezwaniu 66 zł jeśli liczyć po wartości spółki. Ale widziałem spółki zdejmowane po 0.3 wartości księgowej więc to nie ma znaczenia. Energe Państwo polskie ściąga po 0.3 z giełdy więc wartość księgowa to tylko taki wskaźnik. Wezwania robi się po to żeby po taniości przejmować spółki nikt nie chce płacić godziwie.
Ja tam zawsze mogę się mylić, ale cena wezwania może byś w okolicach 33-35, później pewnie zostanie podwyższona. Tu jest gra o kilkadziesiąt milionów za działki, po co się tym dzielić ?