Nie wiem ja dzisiaj miałem szczęście i podjąłem decyzje ze sprzedaje i udało się moje 27k akcji sprzedać po 2.47 przed info, nie wiem czy dobrze zrobiłem i czy będzie dywidenda ustawiłem się na 2.21 teraz...mimo wszystko myśle ze tu jest przyszłość
Korekta po szacunkowych wynikach może być niezła. A publikacje oficjalne 23 marca. Chyba na wzrosty trzeba będzie poczekać a teraz zostaną najbardziej związani..
robi się głośno o sprzedaży sky tower ale czy znajdą się chętni? https://www.money.pl/gielda/deweloper-z-gigantyczna-strata-chce-sprzedac-sky-tower-6609569752292224a.html
Dane są katastrofalne, jutro będzie gigantyczna wyprzedaż. Ja na wejściu wyrzucam wszystko PKC, póki jeszcze jestem nad kreską. A i tak nie wiem, czy się uda. 23 mln zysku zamieniło się w 130 mln straty. Jeżeli cena zamknie się jutro powyżej 2 pln, to będzie cud.
Przeszacowanie wk aktywów nie powoduje istotnych zmian w sytuacji finansowej firmy. Nowy prezes czyści sobie grunt i stwarza możliwość sprzedaży biurowców z zyskiem a nie stratą. Jednak opinia że spółka nad przepaścią poszła w rynek i tylko zapowiedź dużej dywidendy może powstrzymać spadek.
jakiś meksyk. ja podtrzymuję opinię, że spółka ma złą sytuację. zmiany spowodowane różnicami kursowymi, to może jeszcze i straty księgowe. ale zmiana wyceny aktywów, to już nie bardzo. spółka zainwestowała w centra handlowe, które w dobie pandemii muszą tracić na wartości. aktualnie to są tylko zapisy księgowe, ale realnie w przyszłości oznaczają drastycznie mniejsze zyski. do tego dochodzi brak dywidendy za 2020. katastrofa.
ludzie nie czytali komunikatu a raport za 3 tygodnie, wiec wyrok odroczony. boleje nad tym bo siedzialem tutaj chyba z 5 lat oczywiscie inkasujac dywidnde ale skoro w tym roku z dywidendy bedzie kiszka to sa lepsze walory
dywidendowo spółka jest w tym roku pozamiatana. natomiast sama sytuacja spółki może się poprawić, jeżeli uda się realizacja strategii. co jest o tyle ryzykowne, że nie będzie zakładanego przypływu gotówki ze sprzedaży nieruchomości komercyjnych. podtrzymuję więc twierdzenie, że w krótkim terminie sytuacja spółki jest zła. natomiast w średnim wszystko zależy od realizacji przyjętych założeń.