• No to się porobiło Autor: ~bee [5.60.27.*]
    czy zamiast dywidendy będzie powszechna zrzutka akcjonariuszy?
  • Re: No to się porobiło Autor: ~X5 [79.163.213.*]
    Przeszacowania wartości godziwej majątku na ogromną skalę. Inżynieria finansowa.
  • Re: No to się porobiło Autor: ~Pipol [31.60.4.*]
    Nie wiem ja dzisiaj miałem szczęście i podjąłem decyzje ze sprzedaje i udało się moje 27k akcji sprzedać po 2.47 przed info, nie wiem czy dobrze zrobiłem i czy będzie dywidenda ustawiłem się na 2.21 teraz...mimo wszystko myśle ze tu jest przyszłość
  • Re: No to się porobiło Autor: ~zx [37.98.200.*]
    Tarcza podatkowa na 4 lata, reszta to papierowe zapisy. Teraz czas na sprzedaż centrów handlowych i dywidendy.
    Pewnie warto dokupić bo będą spadki. Widać że nowy zarząd robi sobie dobrą bazę pod przyszłe wyniki sprzedaży inwestycji komercyjnych.
  • Re: No to się porobiło Autor: ~PBL [37.47.21.*]
    Korekta po szacunkowych wynikach może być niezła. A publikacje oficjalne 23 marca. Chyba na wzrosty trzeba będzie poczekać a teraz zostaną najbardziej związani..
  • Re: No to się porobiło Autor: ~BEE [5.60.27.*]
    robi się głośno o sprzedaży sky tower
    ale czy znajdą się chętni?
    https://www.money.pl/gielda/deweloper-z-gigantyczna-strata-chce-sprzedac-sky-tower-6609569752292224a.html

• Re: No to się porobiło Autor: ~laik [88.156.130.*]
    Jeszcze parę dni temu chwaliłem tę spółkę. A dziś myślę o wyjściu. Choć uważam, że to inwestycja na longa. Ktos podziela moje zdanie?
  • Re: No to się porobiło Autor: ~sceptyk [83.144.108.*]
    Dane są katastrofalne, jutro będzie gigantyczna wyprzedaż. Ja na wejściu wyrzucam wszystko PKC, póki jeszcze jestem nad kreską. A i tak nie wiem, czy się uda. 23 mln zysku zamieniło się w 130 mln straty. Jeżeli cena zamknie się jutro powyżej 2 pln, to będzie cud.
  • Re: No to się porobiło Autor: ~Marcin [83.28.239.*]
    Chyba duch Leszka Czarneckiego unosi się dalej nad tą spółką. Niewykluczone że zamiast płacić dywidendę dzielą się kasą pod stołem.
  • Re: No to się porobiło Autor: ~Misiek [131.228.2.*]
    ja bym na duże spadki nie liczył, wczoraj ludzie robili całkiem spore zakupy
  • Re: No to się porobiło Autor: ~X5 [37.47.209.*]
    Przeszacowanie wk aktywów nie powoduje istotnych zmian w sytuacji finansowej firmy. Nowy prezes czyści sobie grunt i stwarza możliwość sprzedaży biurowców z zyskiem a nie stratą. Jednak opinia że spółka nad przepaścią poszła w rynek i tylko zapowiedź dużej dywidendy może powstrzymać spadek.
  • Re: No to się porobiło Autor: ~MIKUS [81.15.184.*]
    Jak mogą wypłacić dywidendę skoro mieli stratę.... mogą co najwyżej wypłacić 0.20 zł z lat ubiegłych
  • Re: No to się porobiło Autor: ~X5 [37.47.209.*]
    Stratę niefinansową. Pewnie i niepodatkową.
    jakiś meksyk. ja podtrzymuję opinię, że spółka ma złą sytuację. zmiany spowodowane różnicami kursowymi, to może jeszcze i straty księgowe. ale zmiana wyceny aktywów, to już nie bardzo. spółka zainwestowała w centra handlowe, które w dobie pandemii muszą tracić na wartości. aktualnie to są tylko zapisy księgowe, ale realnie w przyszłości oznaczają drastycznie mniejsze zyski. do tego dochodzi brak dywidendy za 2020. katastrofa.
    To z powodu tej katastrofy powoli wraca do wzrostów. Wypadli Ci o słabych nerwach więc jest sytuacja zdrowsza.
  • Re: No to się porobiło Autor: ~elon [31.60.40.*]
    ludzie nie czytali komunikatu a raport za 3 tygodnie, wiec wyrok odroczony. boleje nad tym bo siedzialem tutaj chyba z 5 lat oczywiscie inkasujac dywidnde ale skoro w tym roku z dywidendy bedzie kiszka to sa lepsze walory
    dywidendowo spółka jest w tym roku pozamiatana. natomiast sama sytuacja spółki może się poprawić, jeżeli uda się realizacja strategii. co jest o tyle ryzykowne, że nie będzie zakładanego przypływu gotówki ze sprzedaży nieruchomości komercyjnych. podtrzymuję więc twierdzenie, że w krótkim terminie sytuacja spółki jest zła. natomiast w średnim wszystko zależy od realizacji przyjętych założeń.
[x]
DEVELIA 0,74% 8,18 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.