• ACS Autor: ~Dominik [80.238.108.*]
    Mamy spółkę z kapitalizacją niecałych 100mln. Koszt ACS to około 0,5mln. Jaki według Was powinien być peak grających w pierwszych 3 dniach gry podstawowej. Według mnie wystarczy około 600-700 osób i oczekuję sprzedaży w całym 2021 roku na poziomie 50 tyś sztuk i całościowo około 120 -150 tyś w ciągu 3 lat. Co powinno przynieść około 3 mln przychodu.
    Pamiętajmy że ACS jest zaliczany do małych gier a duże gry są robione na podstawie IP Slitherine Ltd.
  • Re: ACS Autor: ~Dominik [80.238.108.*]
    Co do samego prologu i peaku liczę na około 200 - 250 osób. Demo zazwyczaj maja sporo mniejsze peaki niż prologi (a teraz będzie prolog) a poza tym to już drugie podejście tuż przed premierą. Wielkość społeczności sugeruje zdecydowanie większe wartości ale lepiej podchodzić ostrożnie. Warto pamiętać że pierwsze demo miało niecałe 100 osób w peaku
  • Re: ACS Autor: ~spekulant [89.65.245.*]
    Peak? Ważny.... Ale najważniejsze żeby błędy poprawili zanim ten prolog puszcza.
  • Re: ACS Autor: ~qtt [5.173.234.*]
    Live
    https://youtu.be/m3164hoMrd8
  • Re: ACS Autor: ~Maro [5.173.232.*]
    Ale was wyleszczyli z akcji xD polecam obejrze streama xD
    Wygląda na super grywalny produkt i bardzo wciągający (na steam oznaczenie wciągający symulator). Być może pójdzie w ślady uboota co do sprzedaży (nawet jak 20% tego będzie to już sukces) Dzięki kuponom z Uboota możemy mieć bardzo fajny debiut
    Statystyki dla gry podobnej z grupy z której będziemy mieli kupony rabatowe (oczywiście nie tylko) - https://steamdb.info/app/494840/graphs/
  • Re: ACS Autor: ~Maro [37.128.40.*]
    “7-8 out of the 10 based on gameplay I have seen so far”
  • Re: ACS Autor: ~Johnzje [178.214.3.*]
    Nie zakrzywice rzeczywistości panowie.. spółka git ale ACS póki co to kicha niestety a o premierze w 1kw możecie zapomnieć. Ktoś wiedział jak to wygląda i dlatego z ukrytego walil od kilku dni... Ja tak to widzę.
    Ale już więcej nie będę pisał bo nie chce wyjść na naganiacza.. A I TAK TWIERDZE ŻE SPÓŁKA JEST GIT
  • Re: ACS Autor: ~APP [78.11.222.*]
    @Johnzje, trochę wysoce aktywny się dzisiaj po sprzedaży stałeś, co do ACS bez urazy ale na dwóch opiniach raczej się nie powinno bazować, zobaczymy.

Pzdr !!!
    Stream jest każdy może obejrzeć
  • Re: ACS Autor: krzysztof_g1 [83.27.175.*]
    Johnzje, dzisiaj chyba też GOPa sprzedałeś po Rustlerze? Ha, może masz taki dzień ;)
    Gopa to sprzedawałem kilka dni wcześniej po 32 ponad średnio więc jestem zadowolony. Potem miałem jakieś małe pakiety na kółka ale to też wszystko wywaliłem na plus. Tam to może być masakra. Ja liczyłem że ten Rustler to będzie miał tak 2-3k max peak a tam nawet 300 nie ma. Tam całkowitą klęskę, 2 z przodu tam nawet nie będzie.
  • Re: ACS Autor: ~Daniel [83.243.104.*]
    Dzisiaj wjechał pierwszy patch i jest o niebo lepiej
    ACS namiesza ! Mając bazę użytkownika UBOAT to jak zrobią tą grę na wysoki połysk, może być niezły HIT ! Polecam zapisać się na testy i samemu się przekonać!
  • Re: ACS Autor: ~tt [193.52.216.*]
    Jest lepiej ale martwi mnie jedna rzecz. Podobno ACS i HFC sa od dluzszego czasu testowane, jesli dobrze pamietam to PLW tez ma w tym testowaniu swoj udzial.
    Jakim cudem udostepniaja graczom znowu tak zbagowany produkt? Gdyby to byla premiera to byloby juz pozamiatane...
  • Re: ACS Autor: ~Daniel [85.222.134.*]
    Zgadzam się w 100% - też tego nie rozumiem. Gdyby to wypuścili w takim stanie, to by była katastrofa.
    Do trzech razy sztuka...

Demo i Prolog podobne potkniecia, zobaczymy jak bedzie przy premierze pelnej wersji.
  • Re: ACS Autor: ~ACS [217.153.107.*]
    Tylko kiedy to będzie ?
    Po takim prologu lepiej zeby przelozyli o kolejne 6 miesiecy, szkoda ryzykowac taka Wishliste.
  • Re: ACS Autor: ~ACS [217.153.107.*]
    Nie wiem co z jakością tej wishlisty. Zerknij na dyskusje na stronie ACS na steam. Tam nie ma żadnej interakcji z developerem i dosłownie nic się nie dzieje. HFC wygląda jak martwy projekt. Jeżeli występują takie błędy przy "mniejszych projektach" to ja nie wiem co to będzie jak pokażą projekt X ze Slitherinem. Nie wiem ile osób robi tę grę i jakie mają doświadczenie. Nie wiem czy zespół PLW od testowania się do tego dotykał. Zauważam jednak że po obejrzeniu tzw. aktualności ze spółki, nie opisują one rzeczywistości.
[x]
CFG -0,88% 1,69 2026-04-02 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.