akurat pociąg mi odjedzie bo czaje się na niższą cenę, ha ha ha, możecie ubierać naiwnych w padlinę mnie nie ubierzecie, jak będę tylko chciał to spokojnie kupię po wynikach poniżej 10 zł bo wyniki znów dobre nie bedą. Dziś znowu trochę spuściłem Harper-ka razem z Wami bo nie za bardzo już gustuje w gniotach nieco przewartościowanych !!!
As jak jutro bedzie 14,60 to spuszczam Ci 1000 szt bez wachania - spokojnie obserwuj , no może białe kołnierzyki coś podbiją przed dystrybucją ? to i ja znów skorzystam z okazji.
farafara - powiedz mi po co inwestujesz swoje rzekomo ciezko zarobione pieniądze w spółke warta tyle co skórka po bananie skoro wieszczysz jej spadki czasem do 9 czasem do 6 zł nie widząc w najbliższej przyszłości wzrostu?
czaisz się jak typowy dawca kapitału widząc że wdepniesz w kau a mimo to leziesz deptasz i capisz swoją bezmyślną decyzja i co? zero nauki, co nowy raport to ty dalej powtarzając jak mantre strace strace i ... tracisz ;) - taki z ciebie trochę przygup a nie infestor? praswda?
no chyba że pierzesz kasę - wtedy szacun ...
tak zator robie strate na harperze bym w przyszłym roku nie musiał płacić tak wysokich podatków jakie w tym roku zapłaci As od swoich zysków między innymi 1,1 mln zł zysku na samym Hrperze, Rząd z PIS będzie miał z czego płacić 13 i 14 dla biednych emerytów.
ale znowu bredzisz - stratę robi się wiedząc ile zarobiłeś a i to zazwyczaj przy wzrostach aby tracąc na korektach zyskac na kolejnym wzroście/podbitce (po to analiza potrzebna aby wiedzieć gdzie trend silny i idzie sobie pozwolić robić straty z głową), Ty zaś tracisz dla zasady - bo tak chce mieć mniej kasy ... Podpowiem - mądry inwestor robi straty na wzrostach ;) a konkretnie na korektach ...
czasami warto sprzedac taniej ze stratą bo po wynikach można takiej ceny już nie otrzymać, poza tym kupiłem mdg przed wybiciem i była to okazja lepsza jak na harper.