• Nowy tekst o SFD Autor: ~bronek [83.19.196.*]
    Polecam lekturę

link

Gdy poprzednio było o SFD to kurs urósł 5 razy

• Re: Nowy tekst o SFD Autor: ~Observer [212.182.118.*]
    fajnie, kolejne oznaki że papier jest coraz bardziej widoczny....
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: longterm1 [161.69.112.*]
    SUPER!!! Ten tekst to kolejna cegiełka do wzrostu kursu na kolejne wyższe poziomy, a przede wszystkim do zwiększenia rozpoznawalności, ilości inwestorów i płynności na kursie Ja po tamtym poprzednim tekście o SFD w Crowdnews chyba z Sierpnia 2020, pierwszy raz wchodziłem w akcje SFD w październiku i żałuję, ze już wtedy nie wszedłem większym pakietem, ale nic straconego:-)
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: neuromachine [217.96.177.*]
    No i to jest rzetelna analiza spółki. Jak czytałem tekst to tak pomyślałem, że autor czyta to forum, a jak pod koniec przyznał się, że sam akcje posiada to już jestem prawie pewny. Dobrze jest mieć na pokładzie kogoś kto ma możliwość wspomnienia o spółce szerszemu gronu.
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: ~enter [31.60.19.*]
    Też uważam, że to bardzo dobra i rzetelna analiza, zdecydowanie brakuje takich o spółkach z NC.
    Autor nie wspomniał tylko, że powoli Spółka za duża na NC...
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: ~DorianYatesMrOlympia [83.5.156.*]
    Czekamy na artykuł w Pulsie Biznesu. Tymczasem czy ktoś ma pojęcie w jaki sposób powstają produkty pod marką allnutrition? Czy istnieje jakiś podwykonawca? Czy spółka ma własną linię produkcji/konfekcji, czy zatrudnia własnych cukierników/technologów żywności? Jak wygląda proces od pomysłu do przemysłu?
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: ~Kormoran [89.64.33.*]
    może warto o to zapytać u źródła? Fajnie by było, co też na pewno podniosłoby rozpoznawalność, gdyby zrobili jakiś czat inwestorski
    Nie mają własnych fabryk, całą produkcję zlecają podmiotą trzecim. Pytałem o to w mailu i dostałem taką odpowiedź. Generalnie też fajnie bo odpowiedzieli na kilka pytań, o które pytałem oczywiście przy wielu zasłaniając się tajemnicą:-) Z tą produkcją to w sumie tak to chyba wygląda, oni mają marketing, sprzedaż, koncept, pewnie ustalają wspólnie receptury etc.
    Nie mają własnych fabryk, całą produkcję zlecają podmiotom trzecim. Pytałem o to w mailu i dostałem taką odpowiedź. Generalnie też fajnie bo odpowiedzieli na kilka pytań, o które pytałem oczywiście przy wielu zasłaniając się tajemnicą:-) Z tą produkcją to w sumie tak to chyba wygląda, oni mają marketing, sprzedaż, koncept, pewnie ustalają wspólnie receptury etc.
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: neuromachine [217.96.177.*]
    Ale w raportach piszą, że konsekwentnie przechodzą z działalności dystrybucyjnej na produkcyjno-dystrybucyjną więc tu się chyba coś zmienia.
    Chodzi pewnie o to, że dystrybuują też produkty innych producentów, a jeśli chodzi o ich marki czyli Allnutridtion, SFD, Alldeyn, Berserk Lab to uważa się ich za producenta i idą coraz bardziej w produkcję i sprzedaż własnych marek. Nie znaczy to jednak, że muszą posiadać włąsne fabryki. Zlecają to jako produkcję kontraktową do podmiotów zewnętrznych w tym się specjalizujących. Na opakowaniach jest napisane "Wyprodukowane dla SFD".
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: longterm1 [85.14.70.*]
    Sprawdziłem i jest napisane „Producent SFD”, ale z tym co pisałem o fabrykach to nic się nie zmienia, jest to produkcja kontraktowa zlecana na zewnątrz.
    A czat inwestorski to na pewno fajny pomysł, gdyby się zgodzili. Na pewno kolejny krok do wzrostu rozpoznawalności wsród inwestorów. Szczególnie jeśli mają na uwadze wejście na rynek główny GPW.
  • Re: Nowy tekst o SFD Autor: ~Kolo [89.64.49.*]
    Mega gratuluje autorowi, oraz innym co wchodzili tu po 40 groszy i są zarobieni po 1000%.
    Sam żałuje, że tego nie zrobiłem. A już wtedy spółkę znałem i nieraz mi mignęła przed oczami...
    No cóż, wszedłem tu w styczniu po 4 zł i na razie jestem 10% do przodu. Od czegoś trzeba zacząć.
    Też nie liczy się dla mnie ile spółka już urosła, ale ile jeszcze może urosnąć.
    Co prawda na 1000% nie ma co już liczyć, ale myślę że 100-200% może więcej, jest jak najbardziej realne.

• Re: Nowy tekst o SFD Autor: ~MirASS [31.0.127.*]
    Oj. Pamiętam ten dzień w marcu 2020 r., kiedy chcąc kupić SFD po 16 gr, w ostatniej chwili wybrałem inna spółkę. Spółkę znałem już przynajmniej 3 l., będąc często jej klientem. Boli ...
    Kupiłem po 3,70 zł. Ale wierzę w dalszy rozwój tej spółki.
[x]
SFD 0,00% 3,18 2025-10-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.