SUPER!!! Ten tekst to kolejna cegiełka do wzrostu kursu na kolejne wyższe poziomy, a przede wszystkim do zwiększenia rozpoznawalności, ilości inwestorów i płynności na kursie Ja po tamtym poprzednim tekście o SFD w Crowdnews chyba z Sierpnia 2020, pierwszy raz wchodziłem w akcje SFD w październiku i żałuję, ze już wtedy nie wszedłem większym pakietem, ale nic straconego:-)
No i to jest rzetelna analiza spółki. Jak czytałem tekst to tak pomyślałem, że autor czyta to forum, a jak pod koniec przyznał się, że sam akcje posiada to już jestem prawie pewny. Dobrze jest mieć na pokładzie kogoś kto ma możliwość wspomnienia o spółce szerszemu gronu.
Też uważam, że to bardzo dobra i rzetelna analiza, zdecydowanie brakuje takich o spółkach z NC. Autor nie wspomniał tylko, że powoli Spółka za duża na NC...
Czekamy na artykuł w Pulsie Biznesu. Tymczasem czy ktoś ma pojęcie w jaki sposób powstają produkty pod marką allnutrition? Czy istnieje jakiś podwykonawca? Czy spółka ma własną linię produkcji/konfekcji, czy zatrudnia własnych cukierników/technologów żywności? Jak wygląda proces od pomysłu do przemysłu?
Nie mają własnych fabryk, całą produkcję zlecają podmiotą trzecim. Pytałem o to w mailu i dostałem taką odpowiedź. Generalnie też fajnie bo odpowiedzieli na kilka pytań, o które pytałem oczywiście przy wielu zasłaniając się tajemnicą:-) Z tą produkcją to w sumie tak to chyba wygląda, oni mają marketing, sprzedaż, koncept, pewnie ustalają wspólnie receptury etc.
Nie mają własnych fabryk, całą produkcję zlecają podmiotom trzecim. Pytałem o to w mailu i dostałem taką odpowiedź. Generalnie też fajnie bo odpowiedzieli na kilka pytań, o które pytałem oczywiście przy wielu zasłaniając się tajemnicą:-) Z tą produkcją to w sumie tak to chyba wygląda, oni mają marketing, sprzedaż, koncept, pewnie ustalają wspólnie receptury etc.
Chodzi pewnie o to, że dystrybuują też produkty innych producentów, a jeśli chodzi o ich marki czyli Allnutridtion, SFD, Alldeyn, Berserk Lab to uważa się ich za producenta i idą coraz bardziej w produkcję i sprzedaż własnych marek. Nie znaczy to jednak, że muszą posiadać włąsne fabryki. Zlecają to jako produkcję kontraktową do podmiotów zewnętrznych w tym się specjalizujących. Na opakowaniach jest napisane "Wyprodukowane dla SFD".
Sprawdziłem i jest napisane „Producent SFD”, ale z tym co pisałem o fabrykach to nic się nie zmienia, jest to produkcja kontraktowa zlecana na zewnątrz.
A czat inwestorski to na pewno fajny pomysł, gdyby się zgodzili. Na pewno kolejny krok do wzrostu rozpoznawalności wsród inwestorów. Szczególnie jeśli mają na uwadze wejście na rynek główny GPW.
Mega gratuluje autorowi, oraz innym co wchodzili tu po 40 groszy i są zarobieni po 1000%. Sam żałuje, że tego nie zrobiłem. A już wtedy spółkę znałem i nieraz mi mignęła przed oczami... No cóż, wszedłem tu w styczniu po 4 zł i na razie jestem 10% do przodu. Od czegoś trzeba zacząć. Też nie liczy się dla mnie ile spółka już urosła, ale ile jeszcze może urosnąć. Co prawda na 1000% nie ma co już liczyć, ale myślę że 100-200% może więcej, jest jak najbardziej realne.
Oj. Pamiętam ten dzień w marcu 2020 r., kiedy chcąc kupić SFD po 16 gr, w ostatniej chwili wybrałem inna spółkę. Spółkę znałem już przynajmniej 3 l., będąc często jej klientem. Boli ...
Kupiłem po 3,70 zł. Ale wierzę w dalszy rozwój tej spółki.