Tylko do której bazy? Może zejście poniżej 30 wygeneruje popyt? Póki co jest marazm jak to na RPC. W dodatku niepewność, bo jak proponowana cena wezwania będzie bardzo brzydka (a tak prawdopodobnie będzie) to część akcjonariuszy wymięknie, co przy takiej płynności skończy się na sporym wahnięciu. Takiego scenariusza się spodziewam.
Jakie scenariusze , jak na wezwanie (jeśli dojdzie) nie sprzedamy. Poczytałem, ale początkujący ze mnie inwestor, może specjaliści od RPC ludzką mową wytłumaczą .
40 zł to moim zdaniem osiągną próg. Też czekam na spadek kursu żeby dokupić albo na marną cenę początkowa wtedy też będzie spadek i wtedy się załaduje ile mogę. Moim zdaniem płacił będzie interminex on będzie nabywał większość akcji , towarzystwo weźmie tylko tyle ile trzeba żeby mieć większość , tak będzie w wezwaniu napisane. Stąd dlatego że to interminex wyłoży kasę stąd cena będzie mniej niegodziwa niż dał by Józef i Marian plus spółka .
To jest taka gra. Tzw. POROZUMIENIE chce kupić najtaniej ale w miarę szybko i dużymi pakietami. Akcjonariusze drobni chcą sprzedać tylko, że za cenę godziwą, która jest jak najwyższa. Powiedzmy 40-45 zł Klasyczny konflikt interesów. Najgorsze w tym wszystkim jest to że należy przetrwać próbę czasu i presji.
Dla mnie każde niedobrze to dobrze. Serio chciałbym żeby jutro spadło do 26 zł ale niestety nie spadnie. Mam akcje ale obecne ceny nie mają kompletnie żadnego znaczenia wezwanie cena wezwania i tak jest już w głowach Prezesów i dla mnie i mojego zysku bądź straty właśnie to będzie odnośnikiem. Mam swoją wizję i chciałbym brać jeszcze akcje poniżej 30 zł . Wiem że mogę stracic wszak średnia to koło 25 .5 zł i mogą tyle dać. Ale wszelkie kalkulacje wszelkie logiki każą mi brać.