spółka na dziś na marginesie, ale obstawiam że już za kilka tygodni kurs się obudzi, pierwsza okazja to będzie objęcie akcji nowej emisji przez inwestora do 17 marca- co potwierdzi wiarę inwestora w sukces- i rynek powinien to zauważyć, tuż potem winna się pojawić informacja o ukończeniu prac nad Pregnabit Pro- a to powinno otworzyć możliwość składania zamówień przez Finlandię- w kwietniu/maju- zgodnie z komunikatem sprzed kilku miesięcy- a to będzie już przełom którego rynek nie może zignorować
Dobrze Mówisz Jesteś chyba blisko Zarządu ? Uważam iż tym razem jest olbrzymia szansa na powodzenie tego biznesu. Akcji więcej niż 20% mieć nie wolno mam z 18 i od kilku dni nic nie mogę dobrać. Pozdrawiam
doceniam twój pozytywny komentarz niestety nie mogę odnieść się do pierwszego pytania, a co do spółki to miałem w ostatnich miesiącach momenty zwątpienia- niektórzy pewnie wiedzą jak to jest jak masz kapitał zamrożony i wrażenie że akurat w tym momencie wszystko dookoła rośnie a tobie przechodzą koło nosa życiowe okazje, ale dziś to widzę pozytywy, dlatego że obecnie trudno byłoby skupić satysfakcjonującą liczbę akcji na obecnych poziomach- a tak- akcje sobie czekają na rozwój sytuacji, być może za kilka miesięcy będzie można je stopniowo monetyzować za sensowne pieniądze, a może, jak perspektywy będą naprawdę dobre to zostawić na dłużej - być może nawet pod kątem dywidendy- choć tutaj jest duży znak zapytania jaki będzie los spółki po najpewniej przejęciu jej pakietu przez inwestora branżowego
Przecież ta aktualna strategia nie różni się niczym od tej poprzednio prezentowanej. Wystarczy cofnać się parę lat wstecz i zobaczyć co obiecywali. Wersja pro to to samo urządzenie tylko chmura zewnętrzna. Przy poprzedniej wersji też była zdalna diagnostyka i pomoc. Mitycznej zgody fda jak nie było tak nie ma, nie wiadomo nawet do końca, czy jest złożony wniosek, zresztą konkurencja im już tam odjechała.
Chyba fajny produkt, powinien iść w czasach covidu, a jednak po raz kolejny nie wyszło. Spadek przychodów o 79%. B2C to ostatnia deska ratunku.
też mam pewne obawy czy się tym razem uda, ale tak jak piszesz, fajne urządzenie do celu nadzoru ciąż yw ostatniej fazie-ile ciężarnych niepokoi się o stan płodu i swój- zapewne sporo-a takie urządzenie da im pewien spokój psychiczny-dlatego wierzę że ma ono przyszłość, i może nie trzeba wymyślać czego całkiem nowego tylko zrobić facelifting, tj dodać kilka funkcji, zrobić ładniejszą obudowę, bezprzewodowe sondy, moduł do fb i będzie się sprzedawać, wierzę że DB wie co robi- i to jest główna różnica: była spółka prowadzona przez amatorów tj przez założycielki a jest spółka prowadzona przez profesjonalistów th DB- i to czyni największą różnicę, ci goście wiedzą jak się wprowadza taki start-up na rynek