• Info w drodze? Autor: ~ValentinoSynScetino [77.111.246.*]
    Jak wytłumaczyć po długim maraźmie tak duży wzrost obrotów?
  • Re: Info w drodze? Autor: ~MegaPremia [5.173.169.*]
    fundusze które sprzedały akcje powyżej 5 zł teraz zebrały poniżej 3 zł i jazda w górę na nowe szczyty - taka prawidłowość jak CCC
    spółka mocna fundamentalnie duży producent - skorzysta mega na ożywieniu produkcji które zbliża się wielkimi krokami - meble, branża moto- medyczna ciągle i długo przez najbliższe lata !!! nowoczesny park maszynowy + laboratorium i własne wynalzki i patenty
  • Re: Info w drodze? Autor: ~we [193.192.177.*]
    !!! A ty czemu sie ożywiłeś? Nie było cie to wczesniej widać
  • Re: Info w drodze? Autor: ~MegaPremia [5.173.169.*]
    Nie ulega wątpliwości, że ostatnie sesje stały pod znakiem dobijania cierpliwości nawet najbardziej wytrawnych . Bieżący tydzień daje jasny sygnał na zmianę tego stanu rzeczy. Kurs Sanwilu odbija zdecydowanie w górę od swojej średnioterminowej średniej z zasięgiem na 5 zł !!!
  • Re: Info w drodze? Autor: ~Leon74 [5.173.252.*]
    Które fundusze sprzedawały żadne , chciałeś napisać że kupowały a kiedy się papier odbiera najlepiej przy słabym akcjonariacie i to czyniły .Kiedys juz pisałem spółka jak kosztowała 50 groszy to nikt mądry nawet nie chcial w nią inwestowac ,przy pierwszej fali poszło kilka newsów że fundusz się jeden w dodatku sprzedaje
    Myślisz że ulica to przejeła .Fakt nikt się nie przyznał kto przejął ale zapewne są pod progiem, i jeszcze jedno Sanwil startował z jakiego poziomu oddał przjąc połowę wzrostu i tak ma być .Co do przyszłości to się okaże kto miał racje
  • Re: Info w drodze? Autor: ~11 [5.184.240.*]
    Na Sanwilu jest jeden (znany) fundusz, który faktycznie coś tam sprzedawał na podbitkach 5+
  • Re: Info w drodze? Autor: cmpunk [37.47.35.*]
    Dnia 2021-02-16 o godz. 12:53 ~11 napisał(a):
    > Na Sanwilu jest jeden (znany) fundusz, który faktycznie coś tam sprzedawał na podbitkach 5+

Wcześniej też,zanim ruszył,ale po to,żeby wystraszyć potencjalnych kupujących,bo czy sprzedaż 50k akcji ma coś innego na celu? Prezes na waciki potrzebował? :-D
  • Re: Info w drodze? Autor: ~11 [5.184.240.*]
    Nie wiem. Mam tylko nadzieję że Leon ma rację i już jakieś fundusze zajęły miejsce pod progiem :)
  • Re: Info w drodze? Autor: ~Leon74 [5.173.252.*]
    I dlatego pewnego razu będzie odcięcie , marzy mi się zaraz ktoś napisze,
  • Re: Info w drodze? Autor: ~grucha [212.180.156.*]
    ładować do wora jak idzie.
  • Re: Info w drodze? Autor: ~111 [46.134.85.*]
    grucha mrugnij dwa razy jeśli masz jakieś insajderskie info
  • Re: Info w drodze? Autor: ~mateusz [91.229.88.*]
    ja dziś kupiłem 450 akcji, ale to chyba zbytnio nie zwiększyło obrotów :)
  • Re: Info w drodze? Autor: ~111 [46.134.85.*]
    No to witamy nowego akcjonariusza. Przede wszystkim to musisz pamiętać żeby nie schylać się przed tutejszym scetino
  • Re: Info w drodze? Autor: sandman76 [62.122.113.*]
    pisałem kiedyś, że wcześniej czy później spółki z dobrymi wskaźnikami notowane na WiGach, z dobrym niskim ubitym kursem są brane pod uwagę w kwestiach strategii długofalowej przez fundy itd.
    Obstawiałem początek roku...

Luty to jeszcze początek roku? :)
  • Re: Info w drodze? Autor: qawra [89.64.60.*]
    Oczywiście że tak :-)
  • Re: Info w drodze? Autor: ~Zeus [188.146.165.*]
    Po dzisiejszym zagraniu na Inno może wreszcie otworzą się oczka grajkom i zobaczą jak łatwo się traci . Inno było fajne , ale nigdy z papierem na noc . Pociągnęło to wiele spekulacyjnych . Brass braster - to te mi znane i sprzedane właśnie dzisiaj , przez inno i przez odbicie sanka.
    Teraz już nie będzie jak skakać .
    Sanwil da zarobić , ale jeszcze zrzuty będą .
    Dnia 2021-02-16 o godz. 17:41 ~Zeus napisał(a):
    > Po dzisiejszym zagraniu na Inno może wreszcie otworzą się oczka grajkom i zobaczą jak łatwo się traci . Inno było fajne , ale nigdy z papierem na noc . Pociągnęło to wiele spekulacyjnych . Brass braster - to te mi znane i sprzedane właśnie dzisiaj , przez inno i przez odbicie sanka.
    > > Teraz już nie będzie jak skakać .
    > > Sanwil da zarobić , ale jeszcze zrzuty będą .

Tutaj tez mozna bylo duzo stracić od 5zl. I przypominam ze jeszcze niedawno pisales o 50groszach, bo przeciez jeszcze niedawno za tyle było.A Braster to tez balon z ktorym jednak sypialeś. Sprzedales w odpowidnim momencie, ale to samo moze poweidziec ktos kto spał z ino aż do 90zł
  • Re: Info w drodze? Autor: ~Zeus [188.146.165.*]
    To czekaj sobie na te 50 groszy
    No może 10% więcej 55 . Ok?
    Dnia 2021-02-16 o godz. 17:32 sandman76 napisał(a):
    > pisałem kiedyś, że wcześniej czy później spółki z dobrymi wskaźnikami notowane na WiGach, z dobrym niskim ubitym kursem są brane pod uwagę w kwestiach strategii długofalowej przez fundy itd.
    > Obstawiałem początek roku...
    >

To grucha tak rozruszał kurs a nie fund
  • Re: Info w drodze? Autor: sandman76 [62.122.113.*]
    Dnia 2021-02-16 o godz. 17:47 ~we napisał(a):
    > Dnia 2021-02-16 o godz. 17:32 sandman76 napisał(a):
    > > pisałem kiedyś, że wcześniej czy później spółki z dobrymi wskaźnikami notowane na WiGach, z dobrym niskim ubitym kursem są brane pod uwagę w kwestiach strategii długofalowej przez fundy itd.
    > > Obstawiałem początek roku...
    > >
    >
    > To grucha tak rozruszał kurs a nie fund

I szacun dla niego.

I nie twierdzę, że dziś weszły fundy.
    ALe nie twierdzę też,ze tylko Grucha dziś kupował ( choć on zainicjował ruch ).
    Obroty w interwale tygodniowym to nie tylko jego zasługa :)
    Ale grubsi wejdą, jeżeli wskaźniki są aktualne, kurs nisko a pojawiają się WZROSTY NA OBROTACH.

zobaczymy co dalej, ale na kreskach dobrze to wygląda.
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-22 09:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.