Kto miał przed raportem to ma nadal. Za co mamy dokupić. Nowi widać nie przychodzą to cena spada. Raport lepszy niż zakładano a cena spada. Taka nasz giełda.....
Dnia 2021-02-16 o godz. 09:34 daw1985 napisał(a): > Kto miał przed raportem to ma nadal. Za co mamy dokupić. Nowi widać nie przychodzą to cena spada. Raport lepszy niż zakładano a cena spada. Taka nasz giełda.....
na poziomie zysku netto raport jest gorszy niz prognozowali wiec dlatego cześć jest rozczarowana i sprzedaje
Jak Ty na patrzysz a nie skalę działania jaką zaczynają robić - masz tam akapit przez skalę musieli powiększyć park maszynowy. To teraz sobie pomyśl jak już im teraz pracuje ten kapitał.
Dnia 2021-02-16 o godz. 09:58 ~Long napisał(a): > Jak Ty na patrzysz a nie skalę działania jaką zaczynają robić - masz tam akapit przez skalę musieli powiększyć park maszynowy. To teraz sobie pomyśl jak już im teraz pracuje ten kapitał.
Raport nie jest lepszy na poziomie zysku netto jaki zapowiadali. Czego nie rozumiesz ? miało byc minimum 1.5 mln nie ma.. i tyle, a dlaczego nie ma to juz inna historia
kto patrzy na takie głupoty jak raport, nie bądźmy śmieszni.
patrzy sie na płynność papieru, żeby na nim spekulować a nie inwestować l.
papier jest "niepłynny" więc bie jest atrakcyjny dla spekulantów.
Tu tylko jakiś split akcji może pomóc. Może emisja z prawem poboru lub dywidenda a tak to zie bedzię bujać midzy 4.5 a 6,50 przy obrotach poniżej 10 tys.
Dnia 2021-02-16 o godz. 10:21 ~Long napisał(a): > Solarek Ty za inteligentny nie jesteś co? .123344 zysk widzisz a przekroczenie przychodów ponad prognozę już nie hehe.
alez widze, ale to nie zmienia faktu ze zysk netto jest nizszy niz zapowiadali i nie mozna napisac ze wyniki są lepsze niz prognoza skoro jeden parametr jest nizszy .Czy to takie trudne do zrozumienia?
Zgadzam się, niektórym to wystarczy. To że większa skala to nieważne, ale nie ma się co martwić, tacy inwestorzy i tak raczej nie ustawiają się na longa tylko by sprzedali przy 8zł. Dla długoterminowców raport jest lepszy od oczekiwań.
Dlatego solarek pisze coś o spekulacji a my niedługo podwoimy kapitalizacje. Jest na pewno lepszy bo zysku nie dowieźli ale większe przychody dowożą przyszłe coraz większe zyski. A park maszyn zwiększony. Czyli już pracują na wyższej rentownośći
Zgodziłbym się jeśli spółka była blisko swoich maksymalnych możliwości ale wyjście na stałe z opcji która zrobi kapitalizacje w przyszłości raz 2-3 to raczej mało rozsądne. Oni są skazani na sukces bo na ich materiały popyt coraz większy będzie przez kilka lat. Hossa przez kilka lat - to będzie już zupełnie inna spółka za kilka lat.
dla dużej części ludzi 1 miesiąc na giełdzie to jest long term bo raczej spekuluja niz inwestują.A te obroty odstaraszają bo sprzedajac 1000 akcji mozna czasami trafic na dolne widly. A dobry raport dla inwestora przy niskich obrotach jak tu jest taki, który wskazuje jaka dywidende on dostanie. przy takich obrotach trudno jest sprzedac te akcje by nie spowodowac znacznego spadku.
No niech będzie jeśli to jest kapitał, który musi smigać to Remor Solar nie jest taką opcją. Jak może leżeć spokojnie rok to tutaj będzie z 12 zł na bank a raczej więcej.
ja niestety wczoraj sprzedałem. wiadomo zarobiłem ale miałem inne plany co do tej spółki. z papierem są dwa problemy. mała płynność, pierwsza transakcja o godzinie 11:30 (matko boska), sesja to jak gra w szachy, po jednej stronie na K ustawieni po 5,40, po drugiej na S ustawieni po 5,70. Nagle, by rozruszać imprezę jakiś as kupuje jedną akcję, by podbić kurs o 20/30 groszy. Nawet szło mi po głowie, by skupować to wszystko po 5,40 ale kto to ode mnie odkupi przy obrocie 10k dziennie? Druga sprawa to wisielcy, którzy się ubrali na poprzednich podbitkach w okolicach 7 pln i interesuje ich tylko to, by sprzedać ten papier. przywiązałem się do spółki (to bardzo zgubne na giełdzie), szkoda, że już jej nie mam ale jak będzie w miarę normalnie, obrót co najmniej po 100k dziennie to wrócę. w każdym razie nie jest to wydmuszka, firma ma solidne fundamenty. jak już się ubraliście to na niej stracicie nie dlatego, że zarząd wali w chu. tylko dlatego, że nie macie cierpliwości. pozdro dla tych, co chodzą dzisiaj w moich wczorajszych majtkach :))