Mam nadzieję, że zaczną sprzedaż na szeroką skalę bo mało firm instalacyjnych jeszcze o nich chyba wie. Pytałem w kilku miejscach i nikt nie instaluje ich kotłów https://kotlyfotovolta.pl/
na razie wszyscy czekają na dofinansowanie wymiany kopciucha , instalują kotły gazowe przekonani ,że jest taniej niż fotovoltaika + piec elektrodowy SZARa oraz pompa ciepła. Ceny prądu będą rosnąć, pompa ciepła zużywa dość dużo prądu. Cena pompy jest większa co najmniej 20 krotność kotła SZARa. Powoli będą zyskiwać na popularności Fotovoltaika + piec elektrodowy SZARa i to jest jedno z wielu żródeł dochodu SZAR. Dlaczego nikt jeszcze nie zauważył,że stal ,koks bardzo zdrożały a to się konkretnie przełoży w I kw. 2021 na dochody i zysk. Należy też przypomnieć o dostępie do szerokiego toru z bazą przeładunkową w kontekście ;: Jedwabny Szlak
Mam nadzieje ze firma nawiąże kontakty np z firmami instalującymi fotowoltaike. Dla nich może to być forma dodatkowego zarobku ponieważ ludzie nie są świadomi zalet tego rodzaju ogrzewania.
Aktualne dofinansowanie będzie przyznawane na instalacje które nie tylko wyprodukują energię ale także ja spożytkują. Zobaczcie na przestrzeni kilku lat co się działo z kursem. Od kilku lat akcje są regularnie zbierane i plan się spokojnie realizuje. Pozdrawiam wytrwałych :-)
zakładają mi fotovoltaikę na chacie 5kw zamówiłem w stilo-energy mówię chłopakom bez kotła to nie ma sensu i poproszę o zestaw z kotłem dziwnie się na mnie patrzą ale dadzą radę i zorganizują instalację zobaczymy jak to zadziała