Stado osób chcących chronić mój zainwestowany kapitał.
Olbrzymi wzrost spółki w rankingach bankiera i biznesradar
C/Z 12
Trzeba pamiętać ,że spółka netto wypracowała 2,3 mln zł zysku ,ale miała również odpis na 850k. Gdyby nie odpis który może zostać zwrócony to zysk wyniósłby 3,2 mln zł.
Dodajmy, że odpis bardzo rozsądny w aspekcie podatkowym ( nie mam wiedzy, by oceniać jego zasadność ). Minusem jest to, że kolejnych odpisów może nie być i trzeba będzie już płacić pełne podatki od milionowych zysków :)
Nie róbmy czytającym wody z mózgu ? Jak znowu dywidenda ? O dywidendzie mowy nie było i dodam, że w mojej ocenie wypłacanie pierwszych zysków kosztem przeznaczenia ich na rozwój i ekspansję byłoby złą informacją.
Do pozytywnych informacji, które mogą podtrzymywać trend wzrostowy zaliczyłbym : 1. nowe umowy 2. dotacje 3. kolejne dobre wyniki finansowe 4. dokupienie akcji przez największych akcjonariuszy 5. przekroczenie progu 5% przez nowego akcjonariusza 6. wejście na rynek główny 7. może coś jeszcze ( bo piszę od hoc )
Aha, kolejny pozytyw, to kompletny brak nowych nicków, naganiających na wzrost ( poza : [84.10.172.*] ) Jest nawet naganianie na spadek. Jak pisałem, ulica ma niewiele akcji w tym momencie, większość to spore pakiety.