• Przez wiele miesięcy nic tu się nie działo ,a tu nagle Autor: _matiz_ [188.146.161.*]
    Stado osób chcących chronić mój zainwestowany kapitał.

Olbrzymi wzrost spółki w rankingach bankiera i biznesradar

C/Z 12

Trzeba pamiętać ,że spółka netto wypracowała 2,3 mln zł zysku ,ale miała również odpis na 850k. Gdyby nie odpis który może zostać zwrócony to zysk wyniósłby 3,2 mln zł.

https://www.biznesradar.pl/notowania/SUNTECH#1d_lin_lin

Tak czy siak jesteśmy 2x tańsi niż sektor ,a marudzenie naganiaczy na spadki nic nie zmieni
  • Re: Przez wiele miesięcy nic tu się nie działo ,a tu nagle Autor: ~wiatrak [83.30.197.*]
    Dodajmy, że odpis bardzo rozsądny w aspekcie podatkowym ( nie mam wiedzy, by oceniać jego zasadność ).
    Minusem jest to, że kolejnych odpisów może nie być i trzeba będzie już płacić pełne podatki od milionowych zysków :)
  • Re: Przez wiele miesięcy nic tu się nie działo ,a tu nagle Autor: ~Dhd [217.171.61.*]
    Gdzie jest Elwis?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.122.96.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Przez wiele miesięcy nic tu się nie działo ,a tu nagle Autor: ~wiatrak [83.30.197.*]
    Nie róbmy czytającym wody z mózgu ? Jak znowu dywidenda ? O dywidendzie mowy nie było i dodam, że w mojej ocenie wypłacanie pierwszych zysków kosztem przeznaczenia ich na rozwój i ekspansję byłoby złą informacją.

Do pozytywnych informacji, które mogą podtrzymywać trend wzrostowy zaliczyłbym :
    1. nowe umowy
    2. dotacje
    3. kolejne dobre wyniki finansowe
    4. dokupienie akcji przez największych akcjonariuszy
    5. przekroczenie progu 5% przez nowego akcjonariusza
    6. wejście na rynek główny
    7. może coś jeszcze ( bo piszę od hoc )

Aha, kolejny pozytyw, to kompletny brak nowych nicków, naganiających na wzrost ( poza : [84.10.172.*] )
    Jest nawet naganianie na spadek.
    Jak pisałem, ulica ma niewiele akcji w tym momencie, większość to spore pakiety.
[x]
SUNTECH -3,03% 1,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.