7.02.2020 poszła informacja o liście intencyjne ws. połączenia BBI z Ekipą, January pójdzie przetartym szlakiem i tydzień później zobaczymy informacje o połączeniu Advertigo z......?
Jak dla mnie najbardziej wartościowym aktywem do wprowadzenia na giełdę przez Januarego jest obecnie Saule Technologies, później SatRevolution i Ongeno.... Dlatego zakładam, że połączy Saule ze spółką, gdzie ma najwięcej udziałów, a w ich umowie jest mowa o 90 % udziałów, tutaj mają do tego najbliżej.... Ponadto dalej jeszcze jeden fakt mnie w tym utwierdza... Co do Ongeno to też mam pewne przemyślenia przez kogo to może być, zostaje dla mnie otwartym pytaniem przez kogo na giełde wejdzie SatRevolution....
Brak obrotów, pompowania kursu, istotnych komunikatów ze strony JRH, ze strony spółki. Dzisiejszy komunikat to jedynie zawiadomienie akcjonariuszy, ze kolejny krok w przygotowaniach do przejęcia został wykonany. Może się mylę i czymś ciekawym się podzielą, ale narazie bez hurraoptymizmu.
po co mają pompować kurs ? pompowali na Rocca i Alda gdzie ładnie pod to ubierają :) Oni najpierw to kupią pakiecik od Jastrzębskiego i ktoś jeszcze łyknął dwa pakiety od Walugi... :) Właśnie o to chodzi, że ma być z ich strony cisza, żeby leszcz teraz sie nie napalił na te akcje :) Nie po to January ciepał ochłapy na rynek żeby wstrzymać wzrost kursu akcji żeby teraz głupim posunięciem napalić leszczynę...
Kolego Gordon, jak można tak mówić. Ja osobiście chciałbym też mieć jakiś % z satrevolution na long dlatego skorzystałem z planu B - jakbym nie trafił. Techinvr -> wkrótce zmiana nazwy na Erato Energy (OZE ,warto poczytać posty z fb) -> mają lacznie prawie 10% udziałów w satrevolution.
1 miejsce z ilością akcji jestem w merlingr , liczę na wybicie w najbliższym czasie od 3 dni mocno zbierają jak na ten papier
2. Advertigo
3. Techinvr
A dalej to spekulacje pod właśnie emisję... Ale pomysłu nie mam kto przez kogo. Czekam na wymianę opinii jak zechcesz się podzielić przy weekendowym drinku:)
dobrze znam sytuację wokół TIG :) Pamiętaj, że część udziałów w Sat mają poprzez Kvarko, gdzie mają 33 % udziałów :) Za dużo nie ma co pisać na forum, żeby nie było, że ktoś nagania :) Mam swoje przeczucia, swoje myśli i próbuję sobie to wszystko jakoś sensownie poukładać :) Tak po prostu czuję, że tutaj wejdzie Saule, muszą mieć dużo udziałów i tutaj w tym mają najbliżej, a czy mam rację to wyjdzie "w praniu " :) na pewno tutaj będzie jakieś sensowne połączenie, reszta to moje osobiste spekulacje jak tak to można nazwać :)
najwięcej udziałów ze wszystkich spółek, które ma do połączenia, najbliżej progu 90%, doradca BBC i jeszcze zobacz sobie co łączy Advertigo z BBI przed połączeniem, zwróć uwagę na akcjonariat ( oczywiście to tylko spekulacje ) :)
Połączenie Ciszewski z Górskim to wiem, że jest u nich normalne :) bardziej chodziło mi o to co wyróżnia, a bardzo mało osób to pewnie zauważyło :) inne połączenie baaaardzo mało spotykane :)
Nie wiem, jedyne co mi do głowy przychodzi że gorski trzyma 20% dla columbusa lekko pod progiem bo ten 1% sami mogą mieć, January dla saule dobije do 70
A jak nie to o to chodzi to nie mam pojęcia ale posiedzę przy tym na spokojnie.. Tyle spółek ma że chyba celowo myli tropy i skupuje na potęgę przed odwrotnym przejęciem
Powołujesz się na to, ze ekipę ogłosili w tamtym tygodniu. Kurs tam był pompowany przez miesiąc. Napalił ludzi na to i ich momentalnie pojaśnil jak i na wielu pozostałych spółkach które ostatnio wprowadza. Jedyne czego możemy być pewni to tego, ze JEŚLI wejdzie tu jakaś spółka to nie będzie tu mieć miejsca rozwodnienie kilkukrotne bo nie ma zbytnio z czego i wolumen obrotu powinien być od razu na wysokim i długoterminowym poziomie, bo mimo ze ff będzie mały to jednak tymi kilkoma milionami akcji ulica będzie mogla obracać czego życzę sobie, Tobie, jak i każdemu kto ma jakiś pakiet tej spółki w swoim portfelu. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i spodziewać się turbulencji kursu z każdym dniem „posuchy”informacyjnej i ewentualnie uśredniać cenę zakupu albo ręce pod tyłek :) Miłego weekendu życzę wszystkim
xyz racja z większością :) te powołanie się to było bardziej na ludzie więc bez stresu :) to było takie bardziej zachęcenie do spokojnej wymiany opinii, a nie, że tak musi być :) taka mała zabawa w spekulacje :)