"Wzrost zysku spowodowany jest między innymi wzrostem w pozycji przychody finansowe, które dotyczą zrealizowanych warrantów ." i za nie dostali 980K więc jeśli chodzi o działalność operacyjną jest lipa.
Nie ma co wdawać się w polemikę z Trollami!!! Src kupi CRB jak pokażą wyniki 20-milionów zysku netto! Ale wtedy kurs będzie na zupełnie innym poziomie.
O trole wylazly. Sprzedaj w poniedzialek. Chetnych niw braknie na kupno.
Dawno nie czytalem tak dobrego raportu, z kwartalu na kwartalu jeszcze lepszy wynik. Rodzi sie historia VR. Za kilka lat z lezka w oku ten kurs bedzie z lezka w oku wspominany.
jakie trole. obserwuje społeczke jak cały game dev. na ten moment jest przewartościowana. piszesz z kwartału na kwartał lepiej a 4kw 2019 był na plusie :) 4kw 2020 jest na minusie. operacyjnym a nie jakieś tam jednorazowe warranty nie wiem nawet od kogo i za co. nie mają wpływu na wynik operacyjny to mnie to nie interesuje. przychody niskie, strata operacyjna a kapitalizacja trochę od czapy
Pracuja nad przychodami. 3 gry sa w trakcie orac na Oculusa. Ja jestem w stanie zrozumiec inwestycje i raport oceniam bardzo pozytywnie.
Wiekszosc doceni spolke za rok-dwa jak juz naocznie zobaczy w raportach to co ja juz dzis estymuje sobie w swoich excelikach.
Ja wiem ze kazdy by chcial od razu milionow w przychodach i zyskach ale to spolka jest jeszcze nowa, na dorobku. Ciezko pracowali caly 2019 i widac efekty tej pracy. Rynek VR dopiero rosnie. Wejda gry na Oculusa pojawi sie skokowy wzrost przychodow i pojda za tym duzo wieksze zyski. Niwktorym i tak bedzie malo i beda pisac ze wynik podrasowany przez spolke Iron VR itp. Taka juz rzeczywistosc, jednym wiecznie malo inni widza potemcjal i kupuja tanio duzo wczesniej. Na kazdym etapie potrzebne sa konkretne osoby inaczej kurs bylby w miejscu dwa lata. A tak zapakowani czekaja na szapana, niezdecydowani czekaja na mega wyniki i wtedy kupia juz na innych poziomach. Grubi tez nie kupowali po 30 zl tylko potrzebowali czasu zeby wyestymowac potencjal spoki. Takze spokojnie. Na dzis nie obstawiam scenariusza Johna :)
Zdecydowanie pozytywne zmiany. Spółka jest medialnie słaba, bo gdyby takie zmiany były w innych "mainstreamowych" spolkach to bylby odpał +30%. W mojej ocenie tutaj zapowiadają się bardzo dobre miesiące, a ostatni Grubas, który wciągnął akcje w dużym pakiecie, wg mnie mógł mieć informacje o wynikach oraz widzi perspektywę Warhammera.
Obstawiam tutaj prędziej czy później 100-150zł. Myślę, że nie w tym miesiącu, ale im bliżej premiery powinno być głośno o spółce.
Rzeczywiście sama spółka nie komunikuje za dużo. Owszem, nie jest sztuką dawać info codziennie, ale chyba zbyt rzadko dzieli się informacjami, stąd nie jest jeszcze znana aż tak.
Alez oni komunikuja wszystko co powinni. Beda skonczone 3 gry na Oculusa to pojdzie espi.
Bedzie premiera pierwszej gry Iron VR to pojdzie komunikat.
Puszcza trailera WHT to pojdzie kolejne espi.
Tych espi bedzie sporo do czerwca. Juz naprawde jest koncowka dla tych ktorzy siedza od pierwszej polwoy 2019. Az dziw ze jest tu tak spokojnie. No pomijam prawdy i inne badziewne nicki wielonicowca. Mam choc nadzieje ze da znac jak sprzeda albo jak mu knf odpisze na zgloszenie
Bez rewelacji Autor: ~folia-bombelkowa [93.175.161.*]
Zysk 652k na działalności operacyjnej za 2020. Bez dwóch zdań dużo lepiej niż Incuvo, chwali się że jakoś sobie radzą sobie z zarabianiem realnych pieniędzy na działalności. Ale przy tej wycenie (91mln) wypadałoby pokazywać przynajmniej ze 4 mln zysku netto (typowy dla gamedev p/e 20-25). Jakoś ciągle tu tego nie widzę ani teraz ani w najbliższej przyszłości.
Ja zaluje ze nie pokazuja 400 mln.
Kierunek jest prawidlowy, lider branzy wole tak niz zaraz by sie spwkula rzucila. Ja mam czas i poczekam na ten skokowy wzrost. Wiem ze to dobra spolka ktora zarabia a nie jak inne balony. Porownajcie 2020 do 2019 - naprawde dobra spolka.