2021 Core biznes przy wzrastających przychodach a takie będą w coronie 2020 - zanotowali 13% więcej przychodów w 2021 można zakładać wzrost koło 30% czyli 1 mln zysku netto pewniak. Na deweloperce 8 domków oddanych trzeba liczyć kolejny 1 milion zysku. Oze myślę że może 0,5 mln zysku dołożyć Suma koło 2,5 mln zysku
2022 już na pełnych obrotach Deweloperka - Prezes wspomniał że wchodzą już na stałe czyli rocznie zysk 2-3 mln złotych Core biznes coraz więcej - bo dzięki mikro-instalacjom kończą się wałki pracowników ,którzy tankowali do samochodu i do karnista OZE to już Farmy pierwsze zbudowane i instalacje dla przedsiębiorstw (myślę że minimum 3 mln zł) Suma koło 7 -8 mln zysku Gotówka w Kasie 9,8 mln zł na rozwój biznesu By wejść na GPW muszą mieć kapitalizacje ponad 50 mln - kurs 20 zł Zobaczymy po ile nam będą oddawać akcje - akumulacja trwa
Ważne widzieć potencjał spółki i móc to wycenić - wtedy wahania kursu nie robią wrażenia. Tutaj trwa akumulacja. Po ile nam firmę wartą w 2022 - 60 milinów teraz będzie sprzedawać. Jak widać dzisiaj był jeden chętny po 6 zł ale czy to odkupi? A może wyszedł na stałe i potrzebuje na coś środki - różne są sytuacje życiowe.
Kiszonki nie będzie bo za mały ff. Od 1q tylko wzrost przychodów bo sytuacja się normalizuje. Zacznie się sprzedaż domkow. To już jest inna spółka. Wejście w deweloperke daje im z 2 mln zysków rocznie z tego segmentu. Mikroinstalcje będą rosnąc bo to jest super produkt w naszym kraju, gdzie pracownicy kreca na paliwie jak nigdzie. OZE i farmy na nieuzytkach tego chyba nie trzeba tłumaczyć ( ziemia za grosze). Ja każdy zysk z innych spółek laduje tutaj. Prawdopodobnie będę na walnym bo na znacznych moich inwestycjach zawsze jeżdżę by pilnować inwestycji.
Jak na razie to ja widzę dystrybucję poniżej 7 zł i to z ukrytego. Komuś jakoś nie podobać się obecna dynamika zysków. Czyli prawie 0% rocznie. Na giełdzie liczą się zyski A nie przychody. Kasą modlić może każdy glupek z zyskiem to już trudniej.
To Ty mrozic nie musisz ja z chęcią będę zwiększał ekspozycje. Jak Ty nie widzisz zyskow to trudno ja widzę. Jeden domek to zysk 150 tyś - 200 tyś. W tym roku odaja 8 sztuk. Przychody się nie liczą czyli ich wzrost. To Gaming pod co rośnie pod krociowe zyski czy potencjalne przyszle zyski i zwiekszajace sie przychody. Columbus kosztujac 100 zl był chlopie po 10 C/Z. Czy inwestorzy widzieli zwiekszajace sie przychody no i wzrost zysków. Tu będzie to samo oczywiście przy mniejszej skali.
Weszli w OZE i farmy to lepszy biznes niż gry mi to wystarczy. Deweloperka to też biznes zyskowny a mikroinstalacje gdyby nie Covid już by mialy 1 -1,5 zysku.
Musieliby jeszcze zainwestować w marketing, nasze biuro rachunkowe ma lepszą reklamę. Strach przed kredytem jak u emeryta też jest średni. Mam nadzieję, że ktoś tam się tym w końcu zajmie