obiektywnie spólka dorzuciła do zysku na akcję 0,04zł w IV kw wzrosła o.... ?
patrzę z sympatią, ale większym dystansem niż przy 3zł kapitalizacja teraz ok 45mln zł
szansa: potencjalna sprzedaż nieruchomości minus: emisja akcji programu motywacyjnego
one offy? wynik roczny w dużej części "zrobiła" pandemia spółka to bdb wykorzystała, czy ten rok będzie tak samo dobry? poprzeczka zawiśnie bardzo wysoko
plus - dywidenda powinna być, minus sypacze często w dużych ilościach nawet w rejonie 3,06 ostatnio
akurat mowisz o jednej z nielicznych spolek znaczaco niedowartosciowanych,pokaz mi spolke z takimi wskaznikami,to co obecnie sie dzieje na gieldzie to jedna wielka spekulacja,nie wiem jak taka spolka jak hortico z realnymi zarobkami sie tu w ogole uchowala
Spółka podobnie jak Robinson wykorzystała czas covidu, gdy ludzie zaczęli zajmować się tym na co nie mieli wcześniej czasu. Pewnie znaczna część osób już zostanie jako stali klienci nabywający produkty obu spółek. Efekt kuli śnieżnej powinien nastąpić. Moim zdaniem C/Z 10 należy się tu jak psu miska. Hortico ma w zanadrzu umowę sprzedaży działki do domknięcia,a Robinson zapowiedział, że planuje jakieś ruchy w biznesie (być może sprzedaż udziałów w spółce Outdorzy, które są warte 2/3 aktualnej wyceny spółki). Zatem zarówno Hortico jak i Robinson moim zdaniem mają spore pole do wzrostu. Dla mnie cena docelowa Hortico 7,50, zaś Robinson 10.
tu nie ma co porownywac,zobacz jaka roznica w zyskach,prawie 7krotna na korzysc hortico
a ile kosztuje obecnie robinson prawie 7
tu nalezy sie 10zl minimum na dzien dobry,jak nie teraz to w niedalekiej przyszlosci