Wszystkie akcje w obrocie aktualnie to 300 tys wg cdmpko. Odjalem od tego ilość jaką ktoś dzisiaj kupił (raczej poza handlem na jakis czas) plus to co ja mam zostaje 250k.... BOOM!
Otworz sobie rachunek maklerski I doszukaj się informacji. Liczba calkowita akcji o ktorej wspomniales zawiera m.in serie I która ciągle nie jest dopuszczona do obrotu i inne udziały poza obiegiem
Nie masz racji, dobrze kolega pisze, przecież 1.2mln akcji z serii I nie jest jeszcze dodanych do obrotu, jeżeli ktoś o tym nie wie to mylnie może po zobaczeniu choćby tutaj na bankierze stwierdzić, że FF to 26%, w rzeczywistości w wolnym obrocie jest tego bardzo mało, pewnie jeszcze mniej niż Jamaha napisał, swój pakiet na pewno trzyma jeszcze WZA, ja swojego też nie ruszam.
Dlatego przy jakiś głupich małych zakupach na niskim wolumenie można ruszyć kursem całego holdingu o kilka % co jest patologiczne. Liczę na to, że seria I dojdzie do obrotu i skończy się wtedy możliwość manipulacji kursem, ktoś kto to trzyma nie będzie miał już takiej możliwości. Kolejna sprawa jest taka, że jest to spełnienie jednego z wymogów dotyczącego minimalnego FF przy ewentualnym przejściu na główny parkiet, więc spółka na pewno tego nie popuści.
Konkretny wpis i wszystko sie zgadza. Z jednej strony sa ogromne atuty tej sytuacji jak na przyklad kiedy rynek wkoncu tu zagladnie to wzrosty beda skokowe. Sam zarzad skupujac do 200tys szt zbierze prawie caly FF z rynku i oni dobrze wiedza ze dociagniecie do tych 45 zl to bedzie chwila. Z drugiej strony ze wzgledu na minimalny FF raczej nie ma szans na zantersowanie spolka przez kapital spekulacyjny w tym momencie chociaz to moze i lepiej bo P&D to nie koniecznie pozytyw. Ja pamietam jak kilka miesiecy temu nikt nie handlowal Serinusem pomimo duzej ilosci akcji w obrocie i fakt ze sa na rynku glowmnym to transakcji ilosciowo bylo tam czasami mniej niz na naszym afholu. Tak to juz jest z takimi spolkami, przyklady moglbym mnozyc. Oby tylko to ruszylo i to jak najpredzej. Oceniajac po tym jaki kaliber ludzi jest zaangazowany w UK mam nadzieje ze to bedzie naszym triggerem:)
Witam w klubie, ja mam 21k wiec tez kilka procent z całego ff. Może zdołamy walne i przeglosujemy konieczność skupu do maksymalnych dozwolonych ilości codziennie to szybko osiągniemy pewnie 80% czy 90% akcji w obiegu:):) pzdr
Nie kupują bo nie mają za co. Wystarczy popatrzeć w sprawozdania finansowe, polecam rachunek przepływów, doskonale widać, skąd w firmie biorą się środki i na co są wydawane. Konkretnie sekcja działalność finansowa.
Wnioski pozostawie do samodzielnego osądu.
Faktycznie , trochę dziwnie to wyglada, w zderzeniu z planami o wizjami dotyczącymi przyszłości spółki , powinna kosztować już około 30 zł , bez łaski .Co oni rodziny nie maja , która wierzy w ich sukces ,żeby skupować akcje?Jak luty zakończy się buala świecą ,To uroczyście obiecuje podwoić swój udział w Aforti:)