Wg mnie jeżli JC nie zrobi w końcu czegoś spektakuarngo z korzyścią dla akcjonariuszy obecnych na którejś z jego spółek, to blado widze jego przyszłość. Na razie tylko drukarnia na wszystkich społkach które wprowadza, albo chwilowe podbitki i zwała. Na giełdzie zielono, a tam gdzie JC obroty mizerne.Mam prawie wszystki jego spółk żeby nie było, ale coś mi to wszystko słabo wygląda coraz barziej. W zeszłym roku można było fajnie zarabiać wraz z nim, od początku tego roku wszystko wtopa -Avatrix, BBI, Inwestycje, Surfland...:(
Bo zależy kiedy kupujesz i na jakim etapie jest wprowadzanie nowej działalności. Połączenie spółek trwa zazwyczaj kilka kilkanaście miesięcy i dlatego nie zawsze są spektakularne wzrosty od razu, a tu po wpisach ostatnich widać było jak ludzie niecierpliwi i oczekują info i to od razu o Saule. A jak będzie inna spółka to już źle? Po prostu oczekiwania ludzi się zmieniły trochę od tego co było rok temu.
Oczywiście masz racje ze istotne jest kiedy kupisz. Ale dam Ci przykład co się jednak zmieniło. Jak ogłoszono wejście do spółki JC All in Games kupiłem zaraz i trochę wzrosło ale nieznacznie, bo czekano na plan połączenia. Bujali się w okolicach 3.5-5 pln wtedy. I jak ogłosili plan połączenia przy wycenie AIG 300 mln, to kurs pięknie wzrósł. Bo? Bo dodruk akcji był po 10 pln. Teraz przykład Avatrix. Kurs 1.5-1.6, wycena 117 mln i dodruk po 15 groszy. I to się zrobiło standardem na wszystkich jego spółkach. I dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie czego dowodem są obroty - takie podejście ma krótkie nogi niestety. Wierze jeszcze tylko mocno w Saule, dlatego trzymam mocno wszystkie potencjalne spółki pod to połączenie.
Saule akurat ma bardzo mało akcji bo jakieś 1,5mln raptem ma mieć wydrukowanych bazując po tym co Columbus w ESPI podawał, a maja mieć ich 20% także na spółce gdzie wejdzie saule będą raczej ogromne wzrosty zarowno w krótkim jak i w długim terminie. Także January pewnie odzyska częściowe zaufanie inwestorów bo tak jak wspominałeś: ostatnie jego ruchy to tylko i wyłącznie wywóz ulicy w ślepa uliczkę
Tak, dodruk akcji dużo poniżej ceny rynkowej niestety jest fatalny dla kursu. Mam nadzieje, że tu tak nie będzie. Ja pamietam, jak wszedłem w spółke Laser Med, w momencie gdy JC ją zakupil. Wtedy jeszcze o nim niewiele osób wiedziało, bo była to jedna z pierwszych jego spółek i ładnie wzrosła, ale przestraszyłem się emisji, która zwiększała ilość akcji 10-krotnie. Gdybym jednak wytrzymał, to bym zarobił setki procent, bo to obecnie jest ONE More Level. Poczekamy zobaczymy, Teraz jest dobry czas do dokupowanie właśnie, bo po wzroscie na 1,7 przyszła korekta, no i chyba już jest za nami. Czas na kolejną falę wzrostową.
Na advertigo jest blisko 30mln akcji wiec jakiejkolwiek tu spółki nie wsadzi to emisja powinna być niewielka. Na synerdze jest jakieś 270mln akcji i jaki tego skutek? Resplit.
Pozostaje nam czekać i być dobrej myśli:) ja trochę podskubuje jeszcze do pakietu jak spada poniżej 1.2 pln aczkolwiek to już powyżej moich założeń co do wielkości inwestycji w tą spółkę więc lepiej już niech nie spada
January pseudonim Drukarz.
Macie na aig przykład drukowania.
Kolesie dostają papier za free bo kapitalizacje wielokrotnie wyższa niż zyski z nowych przedsięwzięć więc normalnym jest że szybciej dużo więcej zarobią na druku niż na swoich grach.