No i wczorajsze obserwacje się potwierdzają, ktoś ma 120k do uplynnienia. Chętnych do brania na razie nie ma i lecimyyyy. Czyżby raport jednak nie był taki kozacki?
Wczoraj na fixie z rana i na koniec sesji było widać, że ktoś bada głębokość rynku. Najpierw pakietem na 50k a później na 120k. Biorąc pod uwagę dzisiejsze obroty to tyle samo jest do przekręcenia.
To my chyba na inne arkusze patrzymy? Jak patrzę w statice to widzę takie transakcje: godz.9:00 ok 55k szt po 0.9 - sprzedaż później zakup 5k po 0.93 sprzedaż 3,5k po 0,9 zakup 6k po 0,93 zakup 10k po sr.0,96 sprzedaż 5,5k po 0,955 sprzedaż 3k po 0,93 sprzedaż 9k po 0,91 kupno 7,5k po 0,95 sprzedaż 6,3k po 0,9 sprzedaż 6,5k po 0,89 sprzedaż 11k po sr.0,88 kupno 0,5k po 0,9 sprzedaż 7,2k po 0,86 kupno 10k po 0,865 kupno 8,7k po sr 0,89 kupno 5k po 0,9 sprzedaz 7,5k po 0,88 Jak dla mnie to mamy 114k wywalone, a kupione tylko 52,7k Więc teraz się pytam, gdzie są te zakupy szalone, o których piszesz? Za chwilę może mi jeszcze napiszesz, że spółka będzie po 10zł? Tylko pod co miała by nagle osiągnąć cap w okolicy 160mln? Pod zysk roczny na poziomie 1mln zł? Przy zysku 1mln zł to jej godziwa wycena będzie właśnie taka jak jest teraz. Średni C/Z dla sektora Telokomunikacji to 11, a AIT ma teraz 18 i nie wygląda mi to na spółkę niedoszacowaną. No chyba, że w Q4 nagle im coś wystrzeli. Ale porównując raporty kwartalne z 2019 i 2020 to raczej skok zysku i przychodow byl nieznaczny. Nie spodziewam się więc tutaj fajerwerków.
Dobra tego ~BruceAlimghtly znalazłem na innych spółkach, też psioczy przed raportami np pod nickiem "bak". Następny w kolejce Tommy:mniej na bankierze ale już na innych portalach bardziej aktywny, oczywiście hejt w wiadomym celu. Uruchomily się na gwizdek troskliwe misie. Jeszcze brakuje mi tego młotka "aitonskaszmata" i jeszcze jeden był ale zapomniałem nicka
Tyle czasu było żeby próbować obrzydzić spółkę to się teraz włączyli??
Przepraszam bardzo ale sprawdź IP. Oprócz bankiera nie ma mnie nigdzie, a tutaj jestem tylko na tych spółkach, które posiadam, poczytaj najpierw moje posty zanim zaczniesz mnie oskarżać o trolowanie. Może to jakiś inny Tommy.
Może jesteś bardziej zorientowany, ma być raport a tu w sumie cisza, trochę mnie to dziwi, nie wiem czy to dobry czy zły znak. Jak myślisz co będzie się działo w najbliższych dniach?
Śmieszny jesteś. Dektyw Rutkowski się znalazł. Akurat mam ten papier i zachowanie kursu mnie niepokoi, więc o nim dyskutuję. Przedstawiłem tu samą merytorykę. A Ty doszukujesz się jakiś zmian nicków??? Koleś z choinki się urwałeś??? Żadnego Baka czy Boka nie znam, co najwyżej Jacka Bąka jak grał kiedyś w reprezentacji. I żeby nie było mam wrażenie, że znowu podbitka będzie max do 1zl i strzepanie. A śmieszni to są Ci, którzy piszą, że spólka będzie po 10zł. No i jak jesteś taki doinformowany to proszę przedstaw mi jakieś argumenty, że spółka będzie dalej rosła. Chętnie wysłucham co tam się takiego dzieje, że będzie rosła. Bo po raportach z 2020 jakoś nie widać, żeby dużo ugrali na koronie i pracy zdalnej. Co prawda wyszli nad kreskę, ale przychody im jakoś drastycznie nie skoczyły. Mało tego mam znajomego w jednej z firm, dla których tworzą soft, ale żebyś nie mówił, że na coś naganiam, to informacje o produkcie zachowam dla siebie. :)
ale się napinacie przed tym raportem, albo będzie dobrze albo nijak, przecież nie braliście związku małżeńskiego z tymi papierami, zawsze można sprzedać i poszukać czegoś innego
No i gdzie Ci mędrcy od 10zł??? Jak dobrze liczę, to po dzisiejszych wynikach C/Z wyniesie 14,5 przy średniej sektora 11. Także ja tu jakoś nie widzę niedowartościowanej spółki, a raczej przewartościowaną. Aiton nie posiada jakiegoś unikatowego rozwiązania, na którym można by się spodziewać skokowego wzrostu sprzedaży. Ktoś ładnie podbił kurs i ubrał leszcza po 90gr, a teraz znowu pewnie jazda w kierunku 60gr. Ale ja tu na nic nie naganiam, każdy sam ocenia i podejmuje decyzje ;)