• Raport średni :/ Autor: ~Długoterminowy [83.29.8.*]
    Chyba zyski z tych letnich umów rozliczą dopiero w kolejnym raporcie.
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~el-loco [188.146.234.*]
    niestety prawda, ale podpisywane kontrakty napawają optymizmem. ja kupiłem po 2.90 i spokojnie czekam
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~Góral [155.133.89.*]
    Raport bardzo dobry....
    Poczytajcie go dokładnie....
    Wszystkie parametry lepsze , no prawie.
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~mari [78.11.8.*]
    no, ide na skotan, tam przychód roczny to 10mln i zysk 92 tys zł przy kapita 90mln zł...ale wiecie Duda prezydent na 400 akcji wiec rosie...coza psi naród...
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~Maciej [37.47.46.*]
    Cała kasa poszła na zobowiązania bieżące, większe przychody i zyski zapewne w przyszłych okresach.
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~Nara [5.173.250.*]
    To czekamy do nastepnych raportów...
  • Re: Raport średni :/ Autor: kier007 [46.169.128.*]
    Zobaczymy jakie raporty będą miały te wszystkie wydmuchy , pompowane sztucznie przez JH i innych cwaniaków. Nie podoba się raport to sprzedawać !!
  • Re: Raport średni :/ Autor: korben [77.115.236.*]
    Dnia 2021-02-11 o godz. 10:50 ~Długoterminowy napisał(a):
    > Chyba zyski z tych letnich umów rozliczą dopiero w kolejnym raporcie.

Spodziewam sie ze jest dokladnie tak. Na swojej stronie na FB chwala sie zakonczona robota dla BNP Paribas w styczniu w styczniu i jakas nagroda w lutym.

Oczekiwalem ze wyzsze zyski pokaza sie juz teraz, wiec raport kwartalny jest ponizej moich oczekiwan. Wynik netto za q4 jest slabszy (nieznacznie) niz w q3'2020 (o 65tys pln) i niz q4'2019(o 209tys pln). Z drugiej strony wynik roczny i jego dynamika sa po prostu super - poprawa z 0.71mln zysku netto pln za 2019 wskoczyli na 4.6mln pln za 2020! Wiec w sumie rewelacji nie ma, ale raport jest ok.

Zysk netto za 4 kwartaly to 4.6mln pln (na 1 akcje przypada 55.3gr) co daje C/Z=6.40 przy sredniej dla sektora 16.26 (wg StockWatch), czyli wycena na podstawie C/Z wskaznika to 8.99pln , mialem cicha nadzieje ze po raporcie wyjdzie wycena dwucyfrowa, ale i tak SEV powinien podrozec o 154% zeby kurs dorownal do jego wyceny wg C/Z.

• Re: Raport średni :/ Autor: ~rysio [89.64.24.*]
    Raport całkiem dobry , choć wszyscy spodziewali się lepszego .
    Trząsneli ceną i sporo odpadło . O to im chodziło .
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~Karol [83.28.215.*]
    Duzo osób prześcigało się w licytowaniu wyniku. Natomiast ja podchodziłem ostrożniej i szacowałem wynika między 1,5 a 2mln i jak widac nie wiele sie pomyliłem. Mamy dopiero dwa kwartały i juz mamy przeszło 3 mln zysku a trzeba zaznaczyć że to nie jest efekt w całości kontraktów pozyskanych w ubiegłym roku. Przed nami jeszcze 2 kwartały i uważam że w zysk wypracowany w nich przekroczy 2 mln. Cały obecny rok rozrachunkowy szacuje ze zamknie sie zyskiem powyzej 5mln zł.Moim skromnym zdaniem kurs jest mocno niedowartościowany.
  • Re: Raport średni :/ Autor: korben [77.115.236.*]
    Trafiles - gratuluje, ale mysle ze co do pierwszego polrocza 2021 to niedoszacowujesz wyniki Spolki. Brak poprawy wynikow za ostatni kwartal 2020 to imho efekt tego, ze wieksze wplywy z kontraktow pokaza sie dopiero na poczatku 2021. Spolka tez urosla troche i zwiekszyla skale dzialalnosci. Chcialbym zeby bylo wiecej, ale mysle ze absolutne minimum to 3 mln.

Tak czy inaczej, nawet jezeli ani ja ani Ty nie mamy racji i Spolka by zarobila tylko tyle co w I polroczu 2020 to powinna kosztowac 200% wiecej niz na zamknieciu w piatek, zeby pod wzgledem stosunku ceny do zysku byc wyceniana tylko srednio w sektorze.

• Re: Raport średni :/ Autor: ~CEO [78.11.8.*]
    skad takie słabe przychody?
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~Bob [89.64.118.*]
    A może z usług zewnętrznych, któe drylują kasę spółki . Moim zdaniem przydałby się tam jakiś przegląd opcji. PROMISE mógłby się bardziej zainteresować, ale chyba to że jest plus im starczy . Najważniejsze żeby rosło RdR , a jak się napatoczy dywidendą na poziomie 7-10% wartości za akcje to będzie ok.
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~syf [131.228.2.*]
    "Zwiększenie wartości rezerw na zobowiązania z 10661,8tys. PLN do 11964,4tys. PLN wynika między innymi z faktu, że Spółka utworzyła rezerwy związane z premiami za kontrakty zrealizowane w drugimkwartale roku obrotowego 2020/21."

12mln na premie? fiu fiu ale zeby podzielić sie z akcjonariuszami to już nie łaska...
    Ale się prezesi obłowią a leszczyznie pozostanie czekać na kolejny raport, gdziei tak zysk pojdzie na kolejne premie...ale bagno...
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~Sypanko [31.0.59.*]
    Mi to wygląda na wyprowadzenie pieniędzy że spółki. Jak można zysk praktycznie 3 letni przeznaczyć na premie?!?!?!
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~lol [185.31.217.*]
    może dlatego, że dziś w tej branży masz rynek pracownika?
  • Re: Raport średni :/ Autor: ~hehe [131.228.2.*]
    "Na koniec drugiegokwartału roku obrotowego 2020/2021w spółce zatrudnione było121 osób w przeliczeniu na pełne etat"

11 melonow na premie daje srednio 90tys zł na glowe.
    Fajny ten rynek pracownika.
    A moze dla szaraków po extra pensji a dla siebie miliony?
    Policzmy.
    Wezmy 100 szaraków po srednio 8k premii - da to 800k zł. Wiec zostaje 10mln do rozdysponowania na 21 osob - wychodzi po 500k na głowe....po co dywidenda, mozna całą gotowke na premie przeznaczyć.
[x]
SEVENET -4,00% 2,40 2025-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.