Paniki nie widać. Mało kto sprzedaje. Każdy dzień to podbicie średniej.
Można powiedzieć, że przy stałych wzrostach JSW i Bogdanki to trzymanie akcji Ropczyc to działalność charytatywna a mimo wszystko drobny akcjonariat daje radę. Chciałem dokupować nawet drobne ilości poniżej 28 ale okazji brak. Coś mi się wydaje, że wezwanie będzie po 35 i mało kto odpowie.
Co jest dobrze?Grupa wiejskich spekulantow przejmuje za bezcen dobra firme a ty sie cieszysz ,ze nie spada?Od lat planowali przejecie tej perelki odstraszajac inwestorow manipulowaniem kursu.Wine za to ponosi ustawodawca bo pozwala na takie przekrety.Nawet sad nie dopatrzyl sie tutaj ewidentengo oszustwa na niekorzysc mniejszosciowych akcjonariuszy.Podobna sytuacje przezylem na colianie,imp.oraz ELEKTRIMIE.Wykup akcji: tak ale po przynajmniej cenie ksiegowej a nie ze sredniej manipülowanego od lat kursu.Przykre to wszystko,ze firme chca przejac ludze,ktorzy dawno powinni byc wyrzuceni.Przypomne nieudane inwestycje w Rosji ,Ukrainie czy w Chinach.Za wpadke na opcjach powinni siedziec.(spadek kursu z 80 do 6zl i widmo bankructwa).Nikt za to poniosl konsekwencji.Mozliwe jest to wszystko tylko w bananowych republikach
I Rząd nas okrada i sąsiad i żona zdradza bla bla bla. W przepisach i sytuacji się nic nie zmienia od lat i trzeba się w tym odnalesc . Siwiec i spółka robią tak od lat nie zapaliła Ci się czerwona lampka ? Mi się zapaliła i sprzedałem wracam bo może będzie można coś tu ugrać. Po co się żalić na coś co było ryzykiem zawsze wchodząc tutaj. Takie ryzyko powinno mieć swoją cenę i cały czas ma bo akcje powinny chodzić przynajmniej po wartości księgowej ale nigdy nie chodziły bo zawsze w cenie było to towarzystwo i ich zagrania. I jak widać rynek dobrze wyczuł takie machlojki.
Dnia 2021-02-11 o godz. 12:53 ~Kulawy napisał(a): > I Rząd nas okrada i sąsiad i żona zdradza bla bla bla. W przepisach i sytuacji się nic nie zmienia od lat i trzeba się w tym odnalesc . Siwiec i spółka robią tak od lat nie zapaliła Ci się czerwona lampka ? Mi się zapaliła i sprzedałem wracam bo może będzie można coś tu ugrać. Po co się żalić na coś co było ryzykiem zawsze wchodząc tutaj. Takie ryzyko powinno mieć swoją cenę i cały czas ma bo akcje powinny chodzić przynajmniej po wartości księgowej ale nigdy nie chodziły bo zawsze w cenie było to towarzystwo i ich zagrania. I jak widać rynek dobrze wyczuł takie machlojki.
Twoja wypowiedź w stylu "sąsiedzi uprzykrzają Ci życie więc się wyprowadź". Typowa postawa gościa akceptującego złodziejstwo i krętactwo. Tu nie chodzi o to, jak się z tym odnaleźć, tylko jak to napiętnować i ukrócić. Choćby pyskując na Siwca na forum, ale niektórym nawet do tego brakuje odwagi.
Przeinaczasz wszystko na swoje kopyto. To nie jest postawa jak Ci nie pasuje sąsiad do się wyprowadź. To jest postawa jak się wprowadzasz i widzisz że sąsiad to pijak awanturnik i bandyta i do tego jego koledzy sąsiedzi to tacy sami i się kumplują to się holera tam nie wprowadzasz ! Nawet żeby mieszkanie było 50 procent tańsze . Bo jesteś świadomy co się będzie działo i świadomy jest ten co Ci sprzedaje to mieszkanie. To samo jest na Ropczycach cały czas były w promocji z podobnego powodu ..... ! I Ty kupujesz potem to mieszkanie a po miesiącu jojczysz że Ci sąsiad się awanturuje . I kto tu jest jakim typem ? Ale już mi się nie chce rozmawiać o głupotach personalnych. Czekam na cene kupuje .
Nie przyrownuj pana Siwca do jakiegoś żula a porządnej firmy do meliny, nie ta liga... aczkolwiek ja czuję się oszukany, miało być tak pięknie a wyszło jak w podrzędnym warsztacie blacharskim gdzie umawiasz się na super usługę a dostajesz no właśnie...
Niestety dobrze powiedziane. Ropczyce to zawsze była śliska spółka. Dlatego ZAWSZE pisałem, że należy w takich spółkach trzymać nie więcej niż kilka procent kapitału. Wóz albo przewóz. Tutaj w sumie nic nie jest jeszcze przesądzone. Jeśli drobni nie dadzą zleceń albo ustawią je na 70 zł to słono przyjdzie zapłacić spółdzielni aby zebrać z rynku papier. W sumie to ja się im dziwię, potrzebują tylko 6%, ja byłbym skłonny zapłacić nawet po 50 za ten brakujący pakiet, byleby społkę ściągnąć.
Jakie 6 procent ogólnie muszą wykupić najpierw 10 potem ewentualnie 5 w przymusowym. Więc razem tego 15 procent. To jest milion akcji. To nie jest dużo na majątek ich zakładów magnetyzowych i interminexu . Minimum i tak muszą zapłacić 25 mln. Każda złotówka to dla nich milion więcej na wezwanie. Liczę że po prostu będą skłonni dodac trochę tych mln żeby mieć święty spokój i nie ciągać się po sądach. Ale oczywiście nie zaskoczą mnie jak dadzą minimalna . Ja wszedłem znam ryzyko wiem ile mogę stracić nie będę marudził dołączę się do porozumienia pomogę je zrobić jeśli dadzą mimalna mogę walczyć. Nie mogę się doczekać ceny i warunków wezwania. Mam nadzieję że jutro po sesji podadzą. Choć czas działa na korzyść średniej bo wpada zamknięcie po 29.7 a wypada jakieś w okolicach 22 zł . I im później ogłoszą tym mniej mogę stracić.
A więcej zyskać. Ile by kupić nie musieli ktoś musi im sprzedać a teraz sprzeda tylko matołek. Więc wszystko w rękach drobnych. Jedziemy Kulawy na północ!
A ty przepraszam w jakim kraju żyjesz? Wczoraj urodzony? Chłopie halo tu większy połyka mniejszego. Patrz co zrobić aby nie puścić tych 6% w ręce Prezesa i jesteś gość. Kto zdejmie spółkę? Nie rozśmieszaj mnie, że Prezes. Zdejmą ją "ynwestorzy" sprzedający rece Prezesa te 6%. Co ma sąd do tego?