Chciałbym nabyć akcje 2-4 spółek z rynku budownictwa jakie są perełki wigu nieruchomości co polecacie co może wystrzelić co jest niedocenione z góry dzięki
Właśnie Dom Development jest niedoceniony, rekomendacja ze stycznia szacuje cenę na poziomie 135 zł a nie było jeszcze info o dywidendzie i zakupie Sento S.A. więc jest to warte sporo więcej.
Podejrzewasz, że Zarząd w dniu 12 marca rekomendował dywidendę i na tym samym posiedzeniu decydował o zakupie innej spółki za te same pieniądze? To by chyba było naruszenie praw akcjonariuszy? To kompletny absurd podejrzewać taki Zarząd takiej spółki o takie rzeczy. Przecież to nie politycy czy ich znajomki
A z tym zakupem firma zdobywa tereny do nowych budów w Krakowie (piszą to w uzasadnieniu postanowienia), więc będą znów zyski w przyszłych latach, bo że umieją budować i sprzedawać już pokazali. Takie czyste oczywiste posunięcie biznesowe,. Jestem to bardzo małym akcjonariuszem (współwłaścicielem) a znam i rozumiem posunięcia Zarządu i cieszę się, że myślą o rozwoju firmy. Akcje takiej firmy to marzenie. Mam też akcje innych firm, a tam G... wiem i G... rozumiem, na szczęście też zarabiam :) Najbardziej lubię DOMDEV