Proszę panie "longterm" mnie nie obrażać i wkleić post, gdzie napisałem choć jedno kłamstwo!!! Acha, nie widzisz jak dokładają na S? A swoją drogą brać za 2zeta i nie sprzedać w okół 40 to niezły mistrz z Ciebie! Dawaj, wklejaj, czekam!
niżej jest założony post o tobie i marku.....jak nie rozumiesz co to jest inwestowanie długo terminowe....to mam żywiec,,kurs mnie nie interesuje,,,dywidenda już mi się zwrócił zakup akcji,,,Na geo mam średnią ok 5 zł i przy takim rozwoju to szybko z dywidendy kupno mi się zwróci-4 dywidendy już zebrałem.
Ważnym aspektem, który należy brać pod uwagę, jest również fakt, że branża ta jest wspierana (pośrednio) przez przepisy krajowe. Jest to pochodna tzw. opłaty marszałkowskiej, która z roku na rok jest coraz wyższa. Firmy produkujące odpady muszą płacić za wytworzone odpady, które nie zostały zagospodarowane i przetworzone. Wzrost tej opłaty powoduje, że coraz bardziej opłaca się przetwarzać odpady, co więcej samy podmioty w branży mogą narzucić wyższe stawki, ponieważ i tak będzie to bardziej opłacalne niż uiszczanie opłaty marszałkowskiej TUTAJ W TYM ZDANIU MOŻNA UPATRYWAĆ WZROSTU
Dnia 2021-02-10 o godz. 16:40 ~mm napisał(a): > Ważnym aspektem, który należy brać pod uwagę, jest również fakt, że branża ta jest wspierana (pośrednio) przez przepisy krajowe. Jest to pochodna tzw. opłaty marszałkowskiej, która z roku na rok jest coraz wyższa. Firmy produkujące odpady muszą płacić za wytworzone odpady, które nie zostały zagospodarowane i przetworzone. Wzrost tej opłaty powoduje, że coraz bardziej opłaca się przetwarzać odpady, co więcej samy podmioty w branży mogą narzucić wyższe stawki, ponieważ i tak będzie to bardziej opłacalne niż uiszczanie opłaty marszałkowskiej TUTAJ W TYM ZDANIU MOŻNA UPATRYWAĆ WZROSTU
Sama branża jest perspektywiczna, ale skorzystają na tym najlepsi, a w ostatnim czasie zarząd mocno nadwyrężył zaufanie akcjonariuszy i w tym jest problem. Trzeba czekać na dobry raport za q1, jeżeli przychody będą rosły i wróci rentowność to w tym będziemy mogli upatrywać wzrostów.
Działki zakupili, negocjują kilka instalacji. Nastąpi skokowy wzrost przychodów i zysków po zrealizowaniu inwestycji w związku z możliwością zagospodarowania większej ilości odpadów w tym samym czasie. Rynek jest mega przyszłościowy, a będzie jeszcze bardziej, bo coraz więcej oczyszczalni jest zmuszanych do zagospodarowania odpadów. Wynika to z regulacji unijnych. O tym i wszystkim innym pisaliśmy wielokrotnie. Jeżeli mimo to ktoś wywala akcje, to powodzenia na giełdzie.
TU NIE CHODZI O PIERWSZY KWARTAŁ -JAK ZAKUPIĄ INSTALACJE TO BĘNDĄ MOGLI PODPISYWAĆ NOWE ZAMÓWIENIA BO ZWIĘKSZĄ MOCE PRZEROBOWE....i wtedy na pewno podwoją zyski...może będzie już mowa o 4 kwartale.
Dnia 2021-02-10 o godz. 16:47 ~mm napisał(a): > Działki zakupili, negocjują kilka instalacji. Nastąpi skokowy wzrost przychodów i zysków po zrealizowaniu inwestycji w związku z możliwością zagospodarowania większej ilości odpadów w tym samym czasie. Rynek jest mega przyszłościowy, a będzie jeszcze bardziej, bo coraz więcej oczyszczalni jest zmuszanych do zagospodarowania odpadów. Wynika to z regulacji unijnych. O tym i wszystkim innym pisaliśmy wielokrotnie. Jeżeli mimo to ktoś wywala akcje, to powodzenia na giełdzie.
ehhhh na razie to tylko tak MÓWIĄ. Negocjacje mogą zakończyć się fiaskiem jak budowanie księgi popytu, a skokowy wzrost przychodów może nie przyłożyć się na zysk tak jak w q4 (Nadal nie wiemy na co dokładnie poszła kasa). Nie mówię, że nie będzie dobrze, ale po ostatnich ruchach taki hurraoptymizm nie jest uzasadniony.
Milo, ale jakich ostatnich ruchach? Jeszcze tydzień temu byłeś spokojnym optymistą a od tego czasu żadnych ruchów nie było, tylko bicie piany przez naganiaczy na forum, a Ty nagle przeistoczyłeś się w podejrzliwego pesymistę. Trochę konsekwencji chłopie
Dnia 2021-02-10 o godz. 17:41 ~das napisał(a): > milo sprzedal akcje, sam to napisal w którymś temacie, więc chce kupic taniej
das, może trochę umiaru w tym braku obiektywizmu? Napisałem gdzieś, że sprzedałem, czy siedzisz mi w portfelu? I co ty taki przewrażliwiony jesteś? Rozumie, że według Ciebie naganiam na spadki? Ale co takiego niby napisałem złego?
Milo wywalił akcje wczoraj po tym jak chwilowo nie działała strona i chce kupić taniej. Co to się z chłopem porobiło. Albo odkupujesz nieco wyżej, albo odpuść. Zachowaj honor
Dnia 2021-02-10 o godz. 18:07 ~Bartek napisał(a): > Milo wywalił akcje wczoraj po tym jak chwilowo nie działała strona i chce kupić taniej. Co to się z chłopem porobiło. Albo odkupujesz nieco wyżej, albo odpuść. Zachowaj honor
skąd info, że wywaliłem? Masz jakiś link? siedzisz mi w portfelu? Skąd takie wnioski? :D:D