• Ale Was karmią z prawej! Autor: ~aqt [46.134.78.*]
    Pod parkiet!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.215.8.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~mm [91.206.154.*]
    o jeden z kłamców się odezwał
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~aqt [46.134.78.*]
    Proszę panie "longterm" mnie nie obrażać i wkleić post, gdzie napisałem choć jedno kłamstwo!!! Acha, nie widzisz jak dokładają na S? A swoją drogą brać za 2zeta i nie sprzedać w okół 40 to niezły mistrz z Ciebie! Dawaj, wklejaj, czekam!
    niżej jest założony post o tobie i marku.....jak nie rozumiesz co to jest inwestowanie długo terminowe....to mam żywiec,,kurs mnie nie interesuje,,,dywidenda już mi się zwrócił zakup akcji,,,Na geo mam średnią ok 5 zł i przy takim rozwoju to szybko z dywidendy kupno mi się zwróci-4 dywidendy już zebrałem.
    Ważnym aspektem, który należy brać pod uwagę, jest również fakt, że branża ta jest wspierana (pośrednio) przez przepisy krajowe. Jest to pochodna tzw. opłaty marszałkowskiej, która z roku na rok jest coraz wyższa. Firmy produkujące odpady muszą płacić za wytworzone odpady, które nie zostały zagospodarowane i przetworzone. Wzrost tej opłaty powoduje, że coraz bardziej opłaca się przetwarzać odpady, co więcej samy podmioty w branży mogą narzucić wyższe stawki, ponieważ i tak będzie to bardziej opłacalne niż uiszczanie opłaty marszałkowskiej TUTAJ W TYM ZDANIU MOŻNA UPATRYWAĆ WZROSTU
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~milo [212.244.117.*]
    Dnia 2021-02-10 o godz. 16:40 ~mm napisał(a):
    > Ważnym aspektem, który należy brać pod uwagę, jest również fakt, że branża ta jest wspierana (pośrednio) przez przepisy krajowe. Jest to pochodna tzw. opłaty marszałkowskiej, która z roku na rok jest coraz wyższa. Firmy produkujące odpady muszą płacić za wytworzone odpady, które nie zostały zagospodarowane i przetworzone. Wzrost tej opłaty powoduje, że coraz bardziej opłaca się przetwarzać odpady, co więcej samy podmioty w branży mogą narzucić wyższe stawki, ponieważ i tak będzie to bardziej opłacalne niż uiszczanie opłaty marszałkowskiej TUTAJ W TYM ZDANIU MOŻNA UPATRYWAĆ WZROSTU

Sama branża jest perspektywiczna, ale skorzystają na tym najlepsi, a w ostatnim czasie zarząd mocno nadwyrężył zaufanie akcjonariuszy i w tym jest problem. Trzeba czekać na dobry raport za q1, jeżeli przychody będą rosły i wróci rentowność to w tym będziemy mogli upatrywać wzrostów.
    Działki zakupili, negocjują kilka instalacji. Nastąpi skokowy wzrost przychodów i zysków po zrealizowaniu inwestycji w związku z możliwością zagospodarowania większej ilości odpadów w tym samym czasie. Rynek jest mega przyszłościowy, a będzie jeszcze bardziej, bo coraz więcej oczyszczalni jest zmuszanych do zagospodarowania odpadów. Wynika to z regulacji unijnych. O tym i wszystkim innym pisaliśmy wielokrotnie. Jeżeli mimo to ktoś wywala akcje, to powodzenia na giełdzie.
    TU NIE CHODZI O PIERWSZY KWARTAŁ -JAK ZAKUPIĄ INSTALACJE TO BĘNDĄ MOGLI PODPISYWAĆ NOWE ZAMÓWIENIA BO ZWIĘKSZĄ MOCE PRZEROBOWE....i wtedy na pewno podwoją zyski...może będzie już mowa o 4 kwartale.
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~Meth [163.116.178.*]
    Milo co z Tobą? nie poznaje Cię chłopie... weź się w garść.
    Dnia 2021-02-10 o godz. 16:47 ~mm napisał(a):
    > Działki zakupili, negocjują kilka instalacji. Nastąpi skokowy wzrost przychodów i zysków po zrealizowaniu inwestycji w związku z możliwością zagospodarowania większej ilości odpadów w tym samym czasie. Rynek jest mega przyszłościowy, a będzie jeszcze bardziej, bo coraz więcej oczyszczalni jest zmuszanych do zagospodarowania odpadów. Wynika to z regulacji unijnych. O tym i wszystkim innym pisaliśmy wielokrotnie. Jeżeli mimo to ktoś wywala akcje, to powodzenia na giełdzie.

ehhhh na razie to tylko tak MÓWIĄ. Negocjacje mogą zakończyć się fiaskiem jak budowanie księgi popytu, a skokowy wzrost przychodów może nie przyłożyć się na zysk tak jak w q4 (Nadal nie wiemy na co dokładnie poszła kasa). Nie mówię, że nie będzie dobrze, ale po ostatnich ruchach taki hurraoptymizm nie jest uzasadniony.
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~Tomasz [83.142.198.*]
    Milo, ale jakich ostatnich ruchach? Jeszcze tydzień temu byłeś spokojnym optymistą a od tego czasu żadnych ruchów nie było, tylko bicie piany przez naganiaczy na forum, a Ty nagle przeistoczyłeś się w podejrzliwego pesymistę.
    Trochę konsekwencji chłopie
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~das [109.173.147.*]
    milo sprzedal akcje, sam to napisal w którymś temacie, więc chce kupic taniej
    Dnia 2021-02-10 o godz. 17:41 ~das napisał(a):
    > milo sprzedal akcje, sam to napisal w którymś temacie, więc chce kupic taniej

das, może trochę umiaru w tym braku obiektywizmu? Napisałem gdzieś, że sprzedałem, czy siedzisz mi w portfelu? I co ty taki przewrażliwiony jesteś? Rozumie, że według Ciebie naganiam na spadki? Ale co takiego niby napisałem złego?
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Milo wywalił akcje wczoraj po tym jak chwilowo nie działała strona i chce kupić taniej. Co to się z chłopem porobiło. Albo odkupujesz nieco wyżej, albo odpuść. Zachowaj honor
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.78.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ale Was karmią z prawej! Autor: ~aqt [46.134.78.*]
    Mmm cio.o wklej te moje kłamstwa? Miło, masakra strona już działa
    Dnia 2021-02-10 o godz. 18:07 ~Bartek napisał(a):
    > Milo wywalił akcje wczoraj po tym jak chwilowo nie działała strona i chce kupić taniej. Co to się z chłopem porobiło. Albo odkupujesz nieco wyżej, albo odpuść. Zachowaj honor

skąd info, że wywaliłem? Masz jakiś link? siedzisz mi w portfelu? Skąd takie wnioski? :D:D
[x]
GEOTRANS -2,34% 5,00 2026-05-26 16:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.