• przynęta Autor: ~fff [78.28.34.*]
    na open: 500 akcji po 2,93
    po 7 minutach: 130 akcji po 2,94

kto da więcej?
    honorowi kapitałodawcy mile widziani

znów zapowiada się ciekawie...

ktoś ma problem z wywaleniem akcji czy może raczej są problemy ze skupem?
  • Re: przynęta Autor: ~fff [78.28.34.*]
    no i jest szał zakupów:
    w pierwszym kwadransie aż CZTERY transakcje na mega wolumenach 500+100+130+300 akcji!
    oj, dzieje się!
  • Re: przynęta Autor: ~fff [78.28.34.*]
    na razie chyba trwa ulubiona zabawa członków (a może tylko jednego członka?) spółdzielni z trzepaka:
    przekładanie z kieszeni do kieszeni pakiecików od 100 do 1000 akcji dla pozorowania zainteresowania walorem

status po pierwszej godzinie sesji:
    ilość transakcji - 27
    wolumen - 21032 akcji
    średni wolumen na transakcję - 779 akcji

nie ma co, popyt szaleje!
    grube portfele kupują borka?
  • Re: przynęta Autor: ~fff [78.28.33.*]
    http://at.biznesradar.pl/b43298ae9288ad85594649df7d00cccb.png

• Re: przynęta Autor: ~kijek [81.161.202.*]
    Mi to wygląda na flagę tzn. korektę ostatniego wzrostu w poniedziałek się okaże czy wybije się z kanału. Mi się wydaje że Będzie solidny wzrost
    być może będzie, jak przewidujesz, ale ja w to powątpiewam, bo na razie chyba nie spełnieniea kryteriów flagi

http://www.bdm.com.pl/ispag/encat/flaga.html

https://atskaner.pl/baza/flagi-chor-giewki-kliny-i-prostok-ty-1

zwłaszcza, że tu tylko jeden gracz jest w zasadzie aktywny i zabawia się w podtrzymywanie kursu podawaniem kroplówki oraz rysowaniem świeczek, bo normalnego zainteresowania rynku walorem raczej tu od dawna nie ma, a wieloletni spadek kursu raczej tu nie jest przypadkowy

no i ten ostatni ostrzegawczy komunikat, że niby teraz to okazja do korzystnego wyjścia z akcji...

za dużo tu niepewności i niedopowiedzeń, a relacje inwestorskie są tu na słabym poziomie

zanikły też transakcje pakietowe, ciekawe na jak długo
  • Re: przynęta Autor: ~27 [83.19.191.*]
    nie pisz bzdur, że pojawił się komunikat co do okazji wyjścia na tym poziomie bo będzie jeszcze niżej; to jest tylko Twoja interpretacja przyjętych zapisów w uchwale dotyczącej skupu akcji; nie zmienia to faktu, że Spółka praktycznie nie ma ani zarządzających ani właściciela/ RK nigdy nie był i nie jest inwestorem / i kurs odzwierciedla ten stan rzeczy; po prostu jest na giełdzie i tyle
    bzdury? - czymże więc i po co, do kogo był adresowany ten dziwaczny i nigdzie nie spotykany komunikat?
    przedstaw więc swoją interpretację, jaki to był sygnał dla rynku i jak rynek to zinterpretował - potrafisz niebzdurnie wyjaśnić?
    chętnie poczytam i jeśli racjonalnie uzasadnisz, chętnie też porzucę dotychczasową interpretację
  • Re: przynęta Autor: ~kijek [81.161.202.*]
    Faktycznie komunikat jest bardzo dziwny i może taki właśnie miał być. Czas pokaże czy to przypadkowe sformułowanie czy kryje w sobie drugie dno. Fakt dla mnie jest taki że skoro spółka która jest po uszy zadłużona decyduje się na skup akcji za tyle milionów to sytuacja i perspektywy są dobre a skup ma na celu podnieść wartość rynkową. Ja to tak interpretuję. Pozdrawiam.
    Dnia 2021-02-13 o godz. 19:57 ~kijek napisał(a):
    > Faktycznie komunikat jest bardzo dziwny i może taki właśnie miał być. Czas pokaże czy to przypadkowe sformułowanie czy kryje w sobie drugie dno. Fakt dla mnie jest taki że SKORO spółka która jest po uszy zadłużona decyduje się na skup akcji za tyle milionów to sytuacja i perspektywy są dobre a skup ma na celu podnieść wartość rynkową.

Ano właśnie - to małe słowo "skoro"... - nie sądzisz, że przyjmujesz punkt dojścia za punkt wyjścia?
    zadłużenie to pewność, a na czym opierasz założenie, iż perspektywy są dobre?
    nie sądzisz, iż akcjonariusze hutmena, impexu, alchemii też zakładali? a stało się, jak się stało
  • Re: przynęta Autor: ~fff [78.28.36.*]
    http://at.biznesradar.pl/c8258f966e18ac33851ba08df04eb6a8.png
    kolejna obsuwa?
[x]
BORYSZEW 1,25% 6,48 2025-10-15 17:00:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.