Rozumiem dobrze, ze zamierzają z nowa spółka z Movie Games iść na giełdę i finansować się ze sprzedaży akcji? Czyli trzeba kupić akcje nowej spółki...no bo jak spółka zależna, a na grach się robi pieniądze, to sam kurs akcji Platige image nie będzie zyskiwać ze sprzedaży gier? Dobrze rozumiem? Wolalbym, żeby spółka zależna nie była na giełdzie i kasa płynęła bezpośrednio do Platige w połowie.
A w ogole jestem zaskoczony, ze nie roba współpracy z Bloober.Kto wie, może będą robić razem coś z Lewandowskim?
Dzieki. Tak jest w ESPI Platige napisane, w ESPI Movie Games nie ma tej informacji. Jeżeli wejdą na giełdę ze spółka zależna, pewnie ma sens jednak tak czy inaczej kupić ich akcje. Tak czy inaczej z Movie Games się nie liczyłem, choć nazwa obowiązuje i pasuje do Platige "movie + games".
Jeden z pierwszych konkretniejszych klocków układanki.
Powołanie joint venture to z mojej perspektywy jedno z najlepszych możliwych rozwiązań. Ograniczenie ryzyka i brak rozwodnienia kapitału dla akcjonariuszy PLI. Za ofertę publiczną i pozyskanie finansowania będzie z dużym prawdopodobienstwem odpowiadała Grupa INC.
Bardzo atrakcyjny jest również potencjalny docelowy debiut na rynku i wycena aktywów w księgach PLI.
Minusem takiej formy jest czas realizacji projektu. Szanse na zawiązanie spółki i ewentualny debiut na rynku alternatywnym w tym roku są bliskie zeru.
"Jeden z pierwszych konkretniejszych klocków układanki.
Powołanie joint venture to z mojej perspektywy jedno z najlepszych możliwych rozwiązań. Ograniczenie ryzyka i brak rozwodnienia kapitału dla akcjonariuszy PLI. Za ofertę publiczną i pozyskanie finansowania będzie z dużym prawdopodobienstwem odpowiadała Grupa INC.
Bardzo atrakcyjny jest również potencjalny docelowy debiut na rynku i wycena aktywów w księgach PLI.
Minusem takiej formy jest czas realizacji projektu. Szanse na zawiązanie spółki i ewentualny debiut na rynku alternatywnym w tym roku są bliskie zeru."