Na podstawie tego wpisu mam rozumieć że Saule Technologies wejdzie na giełdzie przez spółkę której JR HOLDING jest posiadaczem przynajmniej 86% udziałów?
Tak, a takich firm może być pełno .. mogą przejąć spółkę - I info dać jak z BBI .. chociaż tutaj mamy fajnie to uklepane 78% + prawie 5% dwie osoby poza rynkiem od Walugi kupili . ARTUR jako prezes.. mam nadzieję że stoimy w dobrym miejscu
BBI było w portfelu JC kilka miesięcy. Ostatnio tylko zwiększył pakiet i ogłosił finalnie przejęcie. Zostało 5 miesięcy do wejścia na giełdę, do wejścia a nie do przejęcia wiec musza w tym czasie zmienić nazwę spółki i inne formalności które tez wymagają trochę czasu. Ogłoszenie Ekipy miało miejsce już teraz, a w wywiadach otwarcie mówią ze wejście będzie mieć w Q4. Uważam, ze w tym miesiącu powinnismy poznać nazwę przejmowanej spółki. Info wisi w powietrzu.
Tylko jedno ale . Jeśli miałoby to być advertigo to potrzebujemy wcześniej informacji o zwiększeniu udziału przez JR Holding . Jeśli takowego nie będzie to nie ma co liczyć na Saule bo oni oczekują 86%.
Przecież gdyby zwiększył od razu pakiet do tych 86 czy tam 90% to by kurs tu nie był 1,30 tylko z 4,5pln bo zlecialaby się spekula pompujac akcje jak się tylko da - patrz na Alda i Rocca. Ludzie JRH tez musza na tym dobrze zarobić i zapewne sami podgryzają regularnie pakiety pilnując satysfakcjonującego ich kursu (przykład: BBI i wejście Ekipy). Papier lubi ciszę i przede wszystkim cierpliwość :) Jeśli Saule tu nie wejdzie to wejdzie coś innego. Może Satelity i kurs podskoczy, bo ta spółka jest wyraźnie pod to szykowana.
Dnia 2021-02-09 o godz. 14:36 ~Opat napisał(a): > Po co tutaj zaglądasz skoro cie wszyscy denerwują. Wypad. >>> Koleś trochę szacunku nie wiem ile posiadasz papierów ale na pewno poniżej 5% więc nie Wypad bo na ulicy było by krzywo a akcje posiadam ~ Opat
Szacunek za szacunek, najpierw narzucasz komus by skończył z mędrkowaniem a potem obrażasz się jak dziewica na palu, stary to ze masz akcje i może masz ich dużo nie daje Ci jakiejkolwiek władzy nad innymi wiec wypad do ludzi z Twojego poziomu nawet jeśli uważasz ze jesteś na wysokim poziomie kulturowym... spoko niech tak będzie wole być na niższym poziomie bo jeśli na wyższych poziomach spółki na plecach wnoszą gowna i to nie robi różnice to ja dziękuje