• Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~Xxx [213.136.252.*]
    Tak sobie dziś latałem po google i pracownikach xplusa.
    J doszedłem do wniosku że jest duże prawdopodobieństwo wejścia do chmury Azure Allegro.To taki mechanizm obronny przed przejęciem że strony Amazona lub przejęcia części rynku.Alegro chcąc się rozwijać raczej wyboru niema .
    Mało tego to właśnie xplus jak się nie mylę byłby odpowiedzialny za część lub całość tego wdrożenia a napewno coś kombinują.
    Chodzi o automatyzację procesów i ekspansję lub coś w tym stylu.
    Mogę się mylić i nie pisać że przeze mnie ktoś traci kapitał. Jak na razie to domysły z tego co ukopałem w wójku google.
    Może pociągniemy wątek dalej i spostrzeżenia reszty ekipy.
    J nie pisać o linki bo może się to złe odbić np.na spółce kopać sobie samemu.
  • Re: Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~3PLNy [92.40.187.*]
    pełna zgoda, myślałem kiedyś o tym ale pomyślałem że nie będę wybijał przed szereg bo trafi się taki DRACHA vel Draxar co w nic nigdy nie wierzy, nie wierzy też że na tylko 500 szt akcji.

Znakomicie w tę chmurę Azure
    wpisuje się strategia na rynek Ukraiński i tu też możecie sobie pokopać. Podpowiem że historia Allegro może wam rzucić pewne światło na temat zza wschodniej granicy.

Dodajcie do tego co działo się z firmą CLD w 2014 r. kiedy chmura wchodziła do gry.
    W 2014 po ok. 1.5zł a w 2015 po jedyne 100 zł.

Dracha ściągasz chmurę ?
  • Re: Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~microFunder [51.148.3.*]
    Draxar Dracha Draxar moze jedynie zeskrobac draske lub sciagnac skarpety, chmura wytworzy sie juz sama :) LoLas dla Drachy !!!

jest cos na rzeczy i aby to XPL mialo w tym udzial bo usluga bedzie dlugoterminowa a ALE to dosc duzy gracz i przeciwnik Amazona coraz silniej upozycjonowany w ESWsch.
    Teraz XPL ruszy na Ukraine utorowac dobrze droge dla Allegro kiedy u nich bieda, zgarnie rynek, przejmie pare firm, tania sila robocza i rynek warty MLD zgarniety.
    XPL powinien tez z ALE sie ugadac na zautomatyzowany handel produktami rolnymi od producenta - cos w rodzaju kontraktu bo omineliby mnostwo posrednikow na produkty rolne. Doswiadczenie obu podmiotow mogloby zawojowac Ukraine bo automatyzacja procesow przyjdzie tez na ukrainska wies za dobrych pare lat a ten kto bedzie pierwszy zgarnie caly rynek.
  • Re: Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~Xxx [213.136.252.*]
    Radzę sprawdzić doświadczenie i czy mój tok myślenia jest zły.
    https://pl.linkedin.com/in/piotrstapp
  • Re: Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~Waldix [5.173.8.*]
    nie wiem skąd pomysł, że XPL "wejdzie" wdrożeniowo w Allegro. Choć nie twierdzę, że jestem pewien.
    Allegro ma swoją "dedykowaną" platformę, a Microsoft Dynamics to system ERP który nie zastąpi platformy aukcyjnej.

A ewentualne migrowanie Allegro do Azure... choć śmiałe i zaskakujące, ale możliwe - to nie jest w tym potrzebny XPL. Za małe zasoby. Podają stan zatrudnienia w raportach i to wg mnie "impossible".
  • Re: Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~Xxx [31.0.73.*]
    Inter cars też ma swoją platformę i CCC też.J są .
  • Re: Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~inwestor_od_lata [89.64.122.*]
    ale po co ci giganci? spółka zarobi kroci na kontraktach z małymi zamawiającymi. cierpliwości.
  • Re: Allegro & chmura Azure& xplus Autor: ~xx [213.136.252.*]
    W drugim kwartale podejrzewam będzie rozliczenie z dom development tak ze tez ładna kasa wpadnie.
[x]
XPLUS 2,76% 2,61 2025-10-02 16:48:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.