• Będzie się działo! Autor: ~Alan [31.60.78.*]
    Od 83% do 95% droga daleka. A akcjonariusze mniejszościowi nie jedno tu przeżyli, jak zwietrzą krew to mowy nie ma aby za tanie pieniądze spółkę wyprowadzić. Ja tam jestem spokojny. I żałuję, że nie mam 5,01%. He, he.
  • Re: Będzie się działo! Autor: ~Sd [95.49.213.*]
    No nie wiem, jak ogłosili porozumienie to tzw słupy zapewne mają te 12 %. Czyli odkup akcyjnek od słupów i przymusowy wykup i tyle w temacie, szumowiny pazerne.
  • Re: Będzie się działo! Autor: ~ren [31.183.140.*]
    Alan ma 5% plus 83 to już mają 88%
  • Re: Będzie się działo! Autor: ~Alan [31.60.78.*]
    Zresztą jakie to ma znaczenie gdy dzisiaj sam moj zysk na JSW przebija wszystko co mam na Ropczycach? Ale głowy do góry, przecież muszą te 95% uzbierać. Kto odda ten sam pozamiata.
  • Re: Będzie się działo! Autor: ~Kulawy [37.30.54.*]
    Pisałem już kiedyś powtarzałem dzisiaj. O 95 procent nikt się nie będzie starał. Zrobią walne przegłosują delisting mając 90 procent na walnym i wyprowadzają spółkę z GPW . Nikt się nie będzie zabijał o akcje nie po to jest to robione. Dlatego dochodzę do wniosku że cena jaką zaproponują będzie cena minimalna i nie będą potrzebować kupować cokolwiek zrobią to po wyjściu z giełdy w ten czy inny sposób.
  • Re: Będzie się działo! Autor: ~rozgoryczony [79.184.238.*]
    Dnia 2021-02-08 o godz. 15:00 ~Kulawy napisał(a):
    > Pisałem już kiedyś powtarzałem dzisiaj. O 95 procent nikt się nie będzie starał. Zrobią walne przegłosują delisting mając 90 procent na walnym i wyprowadzają spółkę z GPW . Nikt się nie będzie zabijał o akcje nie po to jest to robione. Dlatego dochodzę do wniosku że cena jaką zaproponują będzie cena minimalna i nie będą potrzebować kupować cokolwiek zrobią to po wyjściu z giełdy w ten czy inny sposób.

niech pójdą na całość - przegłosują na Walnym zmianę Statutu, wyłączą akcje z poza Porozumienia z dywidendy, lub wręcz umorzą te akcje. Ja rozumiem, że wszystko jest legalne i potwierdzi to niezależny sąd w oparciu o opinię zależnego biegłego.

Ty chwalipięta zawsze wygrany .
    A skąd ty wiesz, po której ja stronie barykady?
  • Re: Będzie się działo! Autor: ~Kulawy [37.30.54.*]
    Dokładnie też jak czasem zagladne jak coś jest nie tak to on się tłumaczy że gdzie indziej zarabia itd haha co to jest za postawa? Może napiszesz Alan teraz że w sumie co tam Ropczyce i tak jestem bogaty i zarobiłem na amice ... Co to ma do rzeczy ? To w sumie śmieszne.
    Barykady chyba z poduszek hahaha
    Reniu, przecież ja o wszystkim pisałem. I o JSW, Azotach, Forte itd. i o tym, że Ropczyce to jakeś kilka procent portfela. Ja jestem spokojny.
[x]
ROPCZYCE 0,00% 23,80 2026-02-20 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.