Od 83% do 95% droga daleka. A akcjonariusze mniejszościowi nie jedno tu przeżyli, jak zwietrzą krew to mowy nie ma aby za tanie pieniądze spółkę wyprowadzić. Ja tam jestem spokojny. I żałuję, że nie mam 5,01%. He, he.
No nie wiem, jak ogłosili porozumienie to tzw słupy zapewne mają te 12 %. Czyli odkup akcyjnek od słupów i przymusowy wykup i tyle w temacie, szumowiny pazerne.
Zresztą jakie to ma znaczenie gdy dzisiaj sam moj zysk na JSW przebija wszystko co mam na Ropczycach? Ale głowy do góry, przecież muszą te 95% uzbierać. Kto odda ten sam pozamiata.
Pisałem już kiedyś powtarzałem dzisiaj. O 95 procent nikt się nie będzie starał. Zrobią walne przegłosują delisting mając 90 procent na walnym i wyprowadzają spółkę z GPW . Nikt się nie będzie zabijał o akcje nie po to jest to robione. Dlatego dochodzę do wniosku że cena jaką zaproponują będzie cena minimalna i nie będą potrzebować kupować cokolwiek zrobią to po wyjściu z giełdy w ten czy inny sposób.
Dnia 2021-02-08 o godz. 15:00 ~Kulawy napisał(a): > Pisałem już kiedyś powtarzałem dzisiaj. O 95 procent nikt się nie będzie starał. Zrobią walne przegłosują delisting mając 90 procent na walnym i wyprowadzają spółkę z GPW . Nikt się nie będzie zabijał o akcje nie po to jest to robione. Dlatego dochodzę do wniosku że cena jaką zaproponują będzie cena minimalna i nie będą potrzebować kupować cokolwiek zrobią to po wyjściu z giełdy w ten czy inny sposób.
niech pójdą na całość - przegłosują na Walnym zmianę Statutu, wyłączą akcje z poza Porozumienia z dywidendy, lub wręcz umorzą te akcje. Ja rozumiem, że wszystko jest legalne i potwierdzi to niezależny sąd w oparciu o opinię zależnego biegłego.
Dokładnie też jak czasem zagladne jak coś jest nie tak to on się tłumaczy że gdzie indziej zarabia itd haha co to jest za postawa? Może napiszesz Alan teraz że w sumie co tam Ropczyce i tak jestem bogaty i zarobiłem na amice ... Co to ma do rzeczy ? To w sumie śmieszne.