Gdzie jest popyt? Kurczę, tak to faktycznie polecimy na 16, niby SL wyczyszczone, ale ktoś cały czas wali w rynek. Ciekawe ile mają do wysypania jeszcze. Jakbym Remak widział.
Popyt będzie jak ceny spadną jeszcze bardziej. Spółka ze świetnymi wynikami. Rentowność obniżyła się z niesamowitej do bardzo dobrej w momencie ogłoszenia, że duże nakłady inwestycyjne będą pokryte jednak nie z długów, tylko z środków własnych, a ludzie dalej gadają, że firma upada. Ech, szkoda gadać
Też pękam. Jak podrośnie trochę to może części się pozbędę, ale na pewno część będę trzymał do końca. Nie dam się całkowicie orznac insiderom. Trzeba mieć jaja ze stali na giełdzie, ja ze stali mam tylko jedno
Dam ci rade. Skoro w 20 min na forum bankier.pl zmieniasz strategie od sprzedam wszystko przez trzymam na lata po dokupuje to naprawde to nie jest zabawa dla ciebie.
Nie zmieniłem strategii. Pisałem już na bankierze przed weekendem o tym, że trzymam. Wahałem się nad pozbyciem części akcji, bo faktycznie nerwy trochę puszczają, ale nie zrobiłem tego, a zakupienie kolejnych akcji jak najbardziej był zgodny z moim wcześniejszym planem. Dalej będziesz mnie pouczał w ogóle mnie nie znając i dopowiadając sobie szczegóły mojej strategii zamiast po prostu oceniania końcowych skutków?
Wydaje mi się że teraz wyzwalają spanikowani i sflustrowzni drobni. Jakby insajderzy chcieli dalej wywalać to nie publikowali by szacunków. Oczywiście mogę się mylić.
Dnia 2021-02-08 o godz. 12:14 ~Psia_fujara napisał(a): > Perspektyw odwrocenia trendu nie ma zadnych. Kolejne zle informacje ze spolki w drodze. Zasieg spadkow jest bardzo duzy
jakie ingormacje? skąd masz info? sugerujesz, że masz dostęp do informacji niejawnych? :D coraz śmieszniejsze te trole :D
Coś w tym jest co pisze Psia_fujara. Kurs jest w trendzie spadkowym, przyklejony do dolnej krawędzi. Brak sygnałów z AT które zapowiadały by zmianę trendu. Osobiście ustawiłem się w okolicy 16 złociszy. Jeżeli sytuacja się zmieni to zmienię poziom swojego koszyka, albo w górę albo w dół.
Ależ ja nie twierdzę, że nie. Kurs jest w trendzie spadkowym i może jeszcze spaść. Dopóki nie ma pozytywnych informacji ze spółki i wszyscy żyją względnie niskim zyskiem operacyjnym Q4 oraz sypaniem RN. Do ilu spadnie nie wiem, gdzieś uruchomi się popyt - prawdopodobnie przy 17-18zl. Chodzi o to, że długoterminowo spółka ma przed sobą bardzo dobre lata i sporą skalę rozwoju - zresztą trwa to już kilka lat, wystarczy spojrzeć na wyniki za ostatnie 5 lat. A chłop ci napisze, że spółka dno, źle się dzieje i kierunek tylko południe. Pijany albo niespełna rozumu.
Nie musze miec dostepu do informacji. Chyba nie trudno wydedukowac prawda? Skoro zyski sa slabe to? Dywidenda jaka bedzie? Inwestycje z czego? Trzeba zadluzac spolke? Kapitalizacja spada wiec Gpw sie oddala, zreszta i tak nie ma mowy o tym w nowej strategii. W zwiazku z ciagla podaza tez nalezy sie spodziewac, ze duzi wywalaja. To sa dobre informacje?
Ja już na Twoje ogólne zarzuty odpowiedziałem ostatnio co najmniej dwukrotnie na tym forum, nie chce mi się powtarzać. Co do przegranej z trendem to o jakim trendzie mówisz? Miesiąc? Miesiąc to nie trend.
Miesiąc to już trend. Może krótkoterminowy ale to już trend. Jeśli nie zdarzy się coś szczególnego to zmieni się w średnioterminowy. Nie namawiam do sprzedaży choć chciałbym kupić tanio, każdy ma swoją taktykę.
kolejne wprowadzenie w błąd...zyski słabe to dywidenda....zysk rok do roku jest wyższy o ponad 90 procent.....dalej mam ciebie fujara punktować -piszesz żeby pisać?
Mowisz o wyniku za 1sze 2 q 20 roku. To juz przeszlosc. To bylo w cenie.widzac coraz slabsze wyniki q do q w koncowce roku nie moga wyplacic tego zysku w dywidendzie bo kasy nie bedzie na inwestycje. Zainteresowani duzi tez pewnie widza polowe 1q tego roku.musi byc slabiutko stad ta dystrybucja gigantyczna .
Oczywiscie. Ale inwestycje tez sa planowane z zysku calorocznego a nie wyglada zeby taki rok jak 2020 mial sie szybko powtorzyc. Jesli tendencja z 3 i 4q sie utrzyma to latwo policzyc jakie zyski beda w tym roku. Wyglada na to ze spolce trafily sie 2 genialne kwartaly a teraz wraca do normy. Wiec kurs tez wroci
Dwa genialne kwartały? W Q4 mieli przychód porównywalny do tych genialnych kwartałów. Zysk spadł, to prawda, ale raportu nie ma, więc nie wiadomo jakieś zabiegi księgowe mogły zostać zastosowane. Widzę, że naganianie na spadki się rozpoczęło. Q4 zawsze miał najgorszą rentowność w przypadku Geotransu. Równie dobrze mogły zostać zastosowane odpisy. Powtarzam, raport roczny wiele wyjaśni a Q1 potwierdzi czy lecimy dalej czy stoimy w miejscu. Na ten moment nie mam zamiaru naganiać w żadną ze stron. Akcje trzymam i trzymać będę.
Wiesz dobrze, ze przy bardzo zlej sytuacji w spolce to nierealne. Rownie dobrze mozna powiedziec ze trzy 1 to powinno kosztowac albo 5. To nic nie zmieni. Trend jest jeden. Poludnie
Jaka zła sytuacja w spółce? Co ty w ogóle gadasz :D Rozumiem, że masz swoje 5minut, bo w szacunkach podali niższy zysk operacyjny, a tak niskiej marży nie mieli chyba nigdy w historii spółki, więc to z pewnością są jakieś koszta. Masz te 5 minut, ale godność byś zachował.