Jak narazie bardziej mi pasuje Saule tutaj, Ekipa tedy raczej nie wejdzie bo patrząc po kapitalizacji to spółka jest za droga, Vabun ma mniejsza zdecydowanie wiec zaś dla Saule jest za mała kapitalizacja, tutaj JC i Górski maja prawie 80% aleee prawdopodobnie razem z Jastrzębskim chcą razem swoimi głosami zdecydować o przyszłości spółki wiec Saule jak najbardziej mi tu pasuje...
Ekipa w BBI tak więc zakładam, że Saule wyląduje tutaj... Obecnie Ciszewski z Górskim maja 78,42 % akcji, jeżeli dwa pozostałe pakiety wziął ktoś od nich to kontrolują 82,68 %, a istnieje jeszcze szansa, że odkupią pakiet od Jastrzębskiego i robi się zacny pakiet pod ich kontrolą w wysokości 86,1 % :) W żadnej innej spółce nie mają tyle akcji pod kontrolą, a zakładam, że Saule to ich najcenniejsza firma, którą wprowadzą na giełdę, tak więc kontrolę muszę mieć najlepszą :) z 86,1 % już niedaleko do 90 %, sprzedaż akcji na rynku przez Ciszewskiego w takiej ilości miała tylko wystaszyć i sprawić żeby mogli dalej zbierać, bo do 90% dozbierać mogą z rynku :)
I szczerze zbierać z rynku akcje po tej cenie to trochę bez sensu, już wcześniej by na kogoś kupili. Po co przepłacać ... no ale pakiety większe ostatnio latały zobaczymy kilka spółkę jeszcze ma wejść:)
Przestańcie w końcu pisać o Saule i spekulować, bo co zrobicie jak Ciszewski albo Górski sprzeda część akcji i wprowadzą inną spółkę? Doprowadzicie, że będzie lawina bo wszyscy tylko o Saule myślą, a jest mnóstwo innych dobrych spółek, które moga wejść. Będzie info, to będzie Saule. Wzrosty lubią ciszę, a nie naganianie i spekulowanie, co by było gdyby... Pozdrawiam posiadaczy akcji !!!
forum jest od tego żeby wymieniac opinie :) nikt nie nagania, a pisząc, że równie dobrze mogą tu sprzedać ,a kupić inną ? no jasne, że mogą, ale obecnie przynajmniej mi zaczyna układać się wszystko w jedną całość...
Takie rozmowy pomagają ogarnąć sprzeczne emocje, racja ze tu może być wszystko ale łącząc kropeczki to może tu wejść Saule iiii teraz wierni będą trzymać akcje a Ci wystraszeni sprzedadzą swoje pakiety, ja wierze ze będzie tu dobrze
Jest jeszcze jeden fakt poza ilością posiadanych przez nich udziałów, który przynajmniej mi pokazuje, że tutaj będzie Saule :) ale niech każdy sam myśli :)
Jest jeszcze jeden fakt poza ilością posiadanych przez nich udziałów, który przynajmniej mi pokazuje, że tutaj będzie Saule :) ale niech każdy sam myśli :)
Saule było by mega.. zobaczymy co za komunikaty zobaczymy w najbliższym czasie. Cierpliwie poczekamy I zobaczymy , warunkiem jest zapewnienie 90% więc czekamy czy będzie dalsze zwiększanie
Jak sie patrzy to tych spółek w które mogą wejść jeszcze spółki Januarego jest kilka tj.: Saule Technologies, Sat Revolution, Pergamin, Ongeno. I teraz pytanie co do której spółki? Ja myślę tak: 1) Advertigo - Saule Technologies?/Pergamin? 2) EasyCall - Sat Revolution, 3) Synerga fund S.A. - Ongeno, 4) Vabun - Pergamin. Nie należy zapominać, o spółce ALDA S.A., o której sie wszystko wyjaśni do 15.03.2021 kto ją przejmie...a w niej jest do przejęcia 86,98% i tu jest największy udział do przejęcia i nie wykluczone jest przejęcie przez dwie osoby fizyczne.....January+Górski?? Z uwagi na wysoki udział spółka kojarzona z mariażem z Saule Technologies....