Przejrzałem historię dwóch spółek, w które wszedł Carom - tj. Devoranu i Brasa i oto co z tych analiz wynika: 1. Devoran - Carom wszedł w tą spółkę w listopadzie zeszłego roku przy kursie 0,38 PLN , nabył dla Devoranu spółkę z branży OZE w grudniu i zaraz potem sprzedał akcje po kursie ( tu spekuluję - ok. 0,7 PLN). Obecnie spółka jest wyceniana na 1,0 PLN 2. Bras - Carom wszedł w pakiet kontrolny 27 01 2021 przy kursie 0,32 PLN , info o planie nabycia gruntów pod farmy foto i kurs poszedł teraz na 0,56 PLN ( pik 0,8 dwa dni temu). Szacuję, że jeżeli ruszy budowa farmy to kurs 1,0 PLN jest bardzo realny. Wnioski - albo prezes Cała ma niezwykłą intuicję albo - i to wydaje mi się bardziej prawdopodobne - nabrał doświadczenia w budowaniu interesów w oparciu o fotowoltaikę i wykorzystuje je w celu zarabiania kasy na spółkach w trudnej sytuacji kapitałowej, wykorzystując do tego bardzo pozytywny sentyment rynku w stosunku do OZE. Zatem - odnosząc to do AQT - wydaje mi się, że scenariusz będzie podobny jak z dwoma wcześniejszymi - znalezienie inwestora branżowego z obszaru OZE - np. jakiejś spółki z o.o. , która chce wejść szybko na giełdę i odsprzedaż akcji AQT z min. 100% przebitką . Alternatywą była budowa AQT na obecnym profilu, ale chyba ta strategia upadła i wobec tego Górski odsprzedał akcje Cale , a ten realizując pow. scenariusz wziął na prezesa osobę z branży OZE. Zatem - reasumując - wydaje mi się , że realnym jest wyjście z AQT w przeciągu 2-3 miesięcy po ok 8-10 PLN/ szt.
Wszedł? Makulatura za darmo. Tyle że trzeba wywalić. Jedyna sztuka. A tu. Jak myślą że znów orka to chtba będą zdziwieni. Do pracy nowy prezes nieprzygotowany.
Czy któraś z firm pana mazurkiwicza ma jakiś sukces? Bo wyglada tylko na złotoustego. Zna ktoś jakieś konkrety? Z jednym się z nim zgadzam, jest zielony.
Dnia 2021-02-06 o godz. 06:45 ~Bolec napisał(a): > No właśnie ...spekuła
"Raport bieżący numer: 12/2021Temat: Zawarcie przez Emitenta umowy najmuPodstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne Treść raportu: Zarząd spółki pod firmą AQT Water S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako: „Spółka” lub „Emitent”) informuje o zawarciu w dniu 5 lutego 2021 roku, na okres 10 lat, na warunkach rynkowych, ze spółką pod firmą Carom sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, umowy najmu nieruchomości, zabudowanej budynkami biurowo-magazynowymi, położonej na działkach oznaczonych numerem geodezyjnym 40071/3 oraz 40071/4, w Łomży, ul. Poznańska 148A (dalej jako: „Nieruchomość”). Wynajmowana Nieruchomość - na terenie której znajduje się m.in. majątek trwały w postaci ruchomości i nieruchomości należących do Spółki, w tym maszyny oraz komponenty do produkcji wyrobów gotowych - będzie w dalszym ciągu wykorzystywana przez Emitenta w celach przemysłowych w związku z bieżącą działalnością związaną z procesem produkcji i sprzedaży wyrobów Spółki "