• Czy ktoś może wyjaśnić? Autor: ~tigran [83.26.168.*]
    Dlaczego ze strony internetowej peixin.com zniknęły wszystkie informacje o tym, że spółka jest publiczna i notowana na warszawskiej giełdzie? Tzn. nie jest, ale formalnie tak. Czy to znaczy, że spółka nie jest już publiczna? Ale w takim razie dlaczego na moim rachunku nadal te akcje widnieją?
    Spółka nie odpowiada na moje pytania odnośnie ww akcji. Ani uprzejmie, ani nieuprzejmie, po prostu ignoruje maile.
    Ale najbardziej bulwersuje mnie, jak taki przekręt jest w ogóle możliwy?! Dlaczego żadne organy nie podejmują żadnej interwencji w tej sprawie, żadnego dochodzenia, żadnej presji na tę chińską spółkę. Po prostu w majestacie prawa okradziono naiwnych inwestorów i nikogo to nie obchodzi! Ani GPW, ani polskiego nadzoru, ani holenderskiego nadzoru, ani oferującego akcje (PKO BP), ani św. Mikołaja. Dosłownie nikogo.
  • Re: Czy ktoś może wyjaśnić? Autor: ~ABT [31.60.146.*]
    a co tu wyjaśniać,KNF powinien reagować a jest jak jest,ja tez zostałem z papierem toaletowym,może nie duzo ale 5 tys poszło się je..ć.
  • Re: Czy ktoś może wyjaśnić? Autor: ~spokojny [185.213.39.*]
    To ja Ci wyjaśnię... to tak jakby taki "złoty" interes pozwolili tu zrobić Ruskim, to samo by wydymali wszystkich i nikt nic by im nie zrobił bo firma jest z reżimu a nie cywilizowanego kraju, gdzie istnieją jakieś zasady. To tak samo jak 10 lata Polonia od Ruskich nie może odzyskać SWOJEGO samolotu...

nic nie wskóracie, nic nie odzyskacie od tej firmy, jedynie jakby znalazły się argumenty to od Skarbu Państwa, że pozwoliły na ten szwindel ale z uwagi że akcje są obarczone ryzykiem, słabo to widzę...

Trzeba się pogodzić z faktami i dać na luz, bo nic tu się już nie zmieni.
  • Re: Czy ktoś może wyjaśnić? Autor: ~elk [86.200.235.*]
    to Skarb Państwa z Tektury a głównie KRS powinien zareagować i wykreślić spółkę z rejestru przejmując jej majątek lub papiery wartościowe od GPW

Nie wolno zapominać że Polska zalicza się do rynków wschodzących i giełda jest bananowa a prawa nie są przestrzegane ..

Wystarczy spojrzeć na prezesów spółek państwowych, takie Chiny właśnie , póki mogą to robią co chcą albo im każą

Zero odpowiedzialności
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.