Bo był "matrioszką", czyli sobowtórem podstawionym na miejsce najprawdopodobniej zamordowanego przez ruskich oryginału (na tej samej zasadzie co Hans Kloss). I uważał, że jest zbyt mało podobny do oryginalnego Wojciecha Jaruzelskiego i dlatego się maskował. Takich matrioszek, ruskich agentów, udających Polaków było więcej, nie wiadomo nawet ilu.
Dnia 2021-02-04 o godz. 12:00 ~Srola napisał(a): > ja zawsze nosze ciemne okulary > to juz przyzwyczajenie, nałóg. > ale ze jestem z tego powodu matrioszką nie wiedziałem.
ciemne okulary nie oznaczają ze ktoś jest zły lub dobry.(lub matrioszką) po prostu osoba nosząca takie okulary ,rozumie że wiele w oczach można wyczytać. i sobie tego nie życzy.
Dnia 2021-02-04 o godz. 12:30 ~Srola napisał(a): > ciemne okulary nie oznaczają ze ktoś jest zły lub dobry.(lub matrioszką) > po prostu osoba nosząca takie okulary ,rozumie że wiele w oczach można wyczytać. > i sobie tego nie życzy. > > ale pewnie i tak tego nie zrozumiecie
Czy my coś rozumiemy, czy nie rozumiemy, to nie ma żadnego wpływu na ogólnie znany fakt, że Jaruzelski był matrioszką. I to ty nie rozumiesz, że nie dlatego Jaruzelski był matrioszką, że nosił ciemne okulary, tylko że dlatego nosił ciemne okulary, że był matrioszką.
Dnia 2021-02-04 o godz. 12:56 ~Pissoff napisał(a): > Który odznaczył towarzysza Piotrowicza prokuratora stanu wojennego członka PZPR a obecnie członka PiS? >
A mnie odznaczył prezydent Bolek. I co z tego? Po co to głupie pisanie o Piotrowiczu? Nie ma żadnych dowodów, że Piotrowicz zaszkodził uczciwym ludziom. W PRL wszyscy prokuratorzy należeli do PZPR. Piotrowicza obserwowałem jako przewodniczącego sejmowej komisji i uważam, że wszystko robił w duchu odpowiedzialności za wymiar sprawiedliwości. Przez 9 lat będzie sędzią Trybunału Konstytucyjnego a potem odejdzie na zasłużoną emeryturę.
Dnia 2021-02-07 o godz. 08:41 ~TępyKurwik napisał: > Do prokuratury rządzonej przez Ziobro, żeby zajęła się jego kumplem, tak? > > > > Oj rola, to są właśnie te subtelne kwestie urządzania państwa prawa, których wy - pisoska swołocz nigdy nie pojmie. > > > > P.S. > > Skoro Jaruzel w okularach to postawiony matrioszka podstawiona za oryginał, to znaczy że ten prawdziwy był wielkim patriotą? > > > > Oj elyty, elyty...
Nic nie zrozumiałeś, pacanie. Napisałem ci dwa razy, że nie ma żadnych dowodów na to, że Piotrowicz szkodził porządnym ludziom a ty bredzisz, że są. To ci napisałem, że jak są, to je pokaż. Jak się boisz Ziobry, bo jesteś np. pospolitym złodziejem albo innym palantem, to wyślij te dowody do wszystkich możliwych redakcji. Na pewno część z nich cię wyręczy i zaniesie twoje dowody do prokuratury, bo od tego jest właśnie prokuratura, nieuku.
Czy ty jesteś tak głupi, czy tylko udajesz, Rola? Pytam poważnie.
Nie jesteś w stanie pojąc prostego związku przyczynowego, że jeśli prokuratura jest upolityczniona i na jej czele siedzi koleś Piotrowicza, to składając zawiadomienie na Piotrowicza, prokuratura takie śledztwo umorzy? Rozumiesz to, czy nie?
Tak, rola. Prokuratura jest od tego, żeby tropić przestępców. Tylko, żeby działała sprawnie i ścigała także tych, co są u żłoba, musi być oddzielona od polityki, między innymi przez rozdział funkcji prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości.
Jak to zrozumiesz, to daj znać.
Nie ma potrzeby wysyłania tego do gazet, bo haniebna rola Piotrowicza jest opisana przez wiele mediów. Na szczęście istnieją jeszcze inne oprócz goebbelsowskiej tvp.
Dnia 2021-02-04 o godz. 12:56 ~Pissoff napisał(a): > Który odznaczył towarzysza Piotrowicza prokuratora stanu wojennego członka PZPR a obecnie członka PiS? >
Czy Jaruzelski odznaczył towarzysza Piotrowicza, prokuratora stanu wojennego (tak nawiasem żaden prokurator, nawet ci w PO nie odmawiali pracy dla Jaruzelskiego w stanie wojennym), członka PZPR (tak nawiasem wszyscy, nawet ci z PO byli), czy nie odznaczył to nie ma żadnego związku z tym, że Jaruzelski był matrioszką. W dodatku odznaczał też zwykłych ludzi, a nie tylko inne matrioszki.
Dnia 2021-02-04 o godz. 18:06 ~Berg napisał(a): > Większość prokuratorów za czasów stanu wojennego jeszcze studiowało albo się uczyło a Piotrowicz wrecz przeciwnie!
Nie ma żadnych dowodów, że Piotrowicz zaszkodził uczciwym ludziom. W PRL wszyscy prokuratorzy należeli do PZPR. Piotrowicza obserwowałem jako przewodniczącego sejmowej komisji i uważam, że wszystko robił w duchu odpowiedzialności za wymiar sprawiedliwości.
Dnia 2021-02-04 o godz. 12:30 ~Strzała/Srota/Srola napisał: > ciemne okulary nie oznaczają ze ktoś jest zły lub dobry.(lub matrioszką) > po prostu osoba nosząca takie okulary ,rozumie że wiele w oczach można wyczytać. > i sobie tego nie życzy. > > ale pewnie i tak tego nie zrozumiecie
Jak myślisz Strzała, co można wyczytać w twoich oczach, skoro ukrywasz je za ciemnymi okularami? Zawsze chcesz udawać kogoś, kim nie jesteś? Kierując się tym tropem, to mk może mieć rację, że Jaruzel był jedynie sowieckim namiestnikiem w Priwislanskim Kraju.
Papiery Wojciecha Jaruzelskiego zostały wywiezione do Związku Sowieckiego pod koniec lat 80ych (właściwie ich reszta, bo Rosjanie pilnowali, aby wszystkie oryginały wytworzone przez służby specjalne w krajach satelickich były wysyłane na bieżąco). Polskie kopie zostały zniszczone. Od 1957 roku przez co najmniej 4 lata Jaruzelski donosił na swoich znajomych - innych oficerów LWP, dzięki czemu piął się na kolejne szczeble kariery jak burza. Pomijam aspekt wykopania Spychalskiego ze stołka ministra obrony pod zarzutem, że był Żydem, choć w istocie to jego żona była Żydówką (co za różnica). Najważniejsze, że przyłapano Spychalskiego w kościele na chrzcinach dziecka, by skazać go na 5 lat za odchylenie prawicowo-nacjonalistyczne. Kompetencji Jaruzelskiego jako dowódcy 12 DZ (wtedy 12 DP) nie chcę oceniać, ale doświadczenie z obserwacji jemu podobnych politruków, każe mi przypuszczać, że były one niewielkie. To jednak dla jego moskiewskich mocodawców nie miało znaczenia. Nawet jako sędziwy starzec nie przeprosił społeczeństwa za kłamstwa dotyczące ukrywania ponad 170 rosyjskich wyrzutni rakiet z bronią jądrową na terytorium Polski. Do końca swoich dni pozostał wierny Moskwie, mimo że sam Putin wyparł się wbrew jego insynuacjom, że Rosjanie planowali jakąkolwiek interwencję w Polsce w 1981 roku.
Dnia 2021-02-04 o godz. 19:38 ~Eskimos napisał(a): > Wszyscy jestesmy po tej samej stronie. > > Wszyscy....to dlaczego Aleksander Kwaśniewski został naszym prezydentem?
Odpowiedź jest bardzo prosta. Wybierano między dżumą a cholerą. Ja, jak wielu innych Polaków, nie miałem wówczas świadomości, że to króliki z tego samego kapelusza.
Dnia 2021-02-04 o godz. 19:38 ~podający się za Eskimosa napisał(a): > Wszyscy jestesmy po tej samej stronie. > > Wszyscy....to dlaczego Aleksander Kwaśniewski został naszym prezydentem?
Zaraz, zaraz kolego sympatyczny. A czy ty nie jesteś czasem jednych z tych trolli, co to próbują ubrać się w cudzą tożsamość, by nawiązać kontakt operacyjny? Eskimos [37.30.26.*]
Wychodzi na to, ze stary Cugowski, Markowski i Panasewicz to matrioszki. Aha. I chłop co prowadził w pogadankę przed seansem filmowym z cyklu „W starym kinie”.
Dnia 2021-02-04 o godz. 20:30 ~Job_ich_mać napisał(a): > Wychodzi na to, ze stary Cugowski, Markowski i Panasewicz to matrioszki. Aha. I chłop co prowadził w pogadankę przed seansem filmowym z cyklu „W starym kinie”.
Dnia 2021-02-04 o godz. 20:30 ~Job_ich_mać napisał(a): > Wychodzi na to, ze stary Cugowski, Markowski i Panasewicz to matrioszki. Aha. I chłop co prowadził w pogadankę przed seansem filmowym z cyklu „W starym kinie”.
Cholera! Ja też noszę czasem okulary przeciwsłoneczne. Może mnie też podmienili? Przecież po ruskich można się wszystkiego spodziewać! Można się wszystkiego spodziewać, a zwłaszcza tego, że za wszelką cenę będą chronić swoją rozbudowaną do gigantycznych rozmiarów agenturę w Polsce. Agenturę, która działa obecnie pełną parą, żeby szkodzić Polsce we wszystkich dziedzinach i na każdym kroku. Ostrożność i podejrzliwość jest jak najbardziej, w najwyższym stopniu, wskazana. I ty też jesteś podejrzany...
Dnia 2021-02-04 o godz. 22:15 ~Cox napisał(a): > Moim zdaniem wiedział że bomby atomowe mogą spaść więc miał już 1 linię obrony. Jutro na kghm zielono
Jego bomby, które mogły na nas spaść nie interesowały. Nie znał się na tym. Politruki nie znają się na sztuce wojennej. Umieją jedynie strzelać z pistoletu a i to przeważnie jedynie z bliskiej odległości, najlepiej im idzie "z przyłożenia". Ten wątek, założony przez mk jest naprawdę ciekawy. Żeby nie szukać zbyt daleko wystarczy sięgnąć do pochodzenia Bula.
A po co się wysilać na jakieś podmianki i matrioszki, jak oryginał jest wystarczająco pożyteczny ? Tego nie rozumiem. Jaruzelski był Polakiem jak wielu innych podobnych i nie ma się tu co doszukiwać jakiejś ruskiej magii. Ruską magię to masz teraz w USA i w naszym rządzie, który szuka nie wiadomo czego w USA a wypina się na UE.
Dnia 2021-02-06 o godz. 14:34 sielim napisał(a): > A po co się wysilać na jakieś podmianki i matrioszki, jak oryginał jest wystarczająco pożyteczny ? Tego nie rozumiem. > Jaruzelski był Polakiem jak wielu innych podobnych i nie ma się tu co doszukiwać jakiejś ruskiej magii. Ruską magię to masz teraz w USA i w naszym rządzie, który szuka nie wiadomo czego w USA a wypina się na UE.
To nie ja wymyśliłem. Poczytaj sobie w Internecie, jak mi nie wierzysz. Koledzy z dzieciństwa, z którymi bawił się w majątku swoich rodziców go nie poznają. Twierdzą dodatkowo, że oryginalny Wojtek miał widoczną kontuzję ręki, którą sobie uszkodził w jakiejś maszynie rolniczej. A podróbka miała obie ręce sprawne. Poza tym syn polskiego dziedzica, właściciela dużego majątku ziemskiego i patrioty, nigdy by się tak nie zeszmacił. Dziennikarze przepytywali już dawno Jaruzelskiego na okoliczność bycia przez niego matrioszką. Jaruzelski jednak prawidłowo opisywał majątek ojca i dobrze odpowiadał na inne pytania. Ale to niczego nie dowodzi. Hans Kloss też się na niczym nie wysypał w trakcie sprawdzania jego tożsamości...
Dnia 2021-02-04 o godz. 09:57 ~mk napisał(a): > Bo był "matrioszką", czyli sobowtórem podstawionym na miejsce najprawdopodobniej zamordowanego przez ruskich oryginału (na tej samej zasadzie co Hans Kloss). I uważał, że jest zbyt mało podobny do oryginalnego Wojciecha Jaruzelskiego i dlatego się maskował. Takich matrioszek, ruskich agentów, udających Polaków było więcej, nie wiadomo nawet ilu.
Jest faktycznie zastanawiające, jak to możliwe, że Sowieci pozwolili synowi polskiego szlachcica pełnić było nie było poważną rolę swojego namiestnika w Priwislanskim Kraju. Takiego przypadku trudno doszukiwać się w historii od czasów generała Zajączka. Trudno byłoby też uznać za normalne, aby syn szlachecki poszedł na usługi komunistycznej swołoczy. To musiałby być wyjątkowy odszczepieniec.
To nie ja wymyśliłem. Poczytaj sobie w Internecie, jak mi nie wierzysz. Koledzy z dzieciństwa, z którymi bawił się w majątku swoich rodziców go nie poznają. Twierdzą dodatkowo, że oryginalny Wojtek miał widoczną kontuzję ręki, którą sobie uszkodził w jakiejś maszynie rolniczej. A podróbka miała obie ręce sprawne. Poza tym syn polskiego dziedzica, właściciela dużego majątku ziemskiego i patrioty, nigdy by się tak nie zeszmacił. Dziennikarze przepytywali już dawno Jaruzelskiego na okoliczność bycia przez niego matrioszką. Jaruzelski jednak prawidłowo opisywał majątek ojca i dobrze odpowiadał na inne pytania. Ale to niczego nie dowodzi. Hans Kloss też się na niczym nie wysypał w trakcie sprawdzania jego tożsamości...
Dnia 2021-02-08 o godz. 20:10 ~ElytyKurwaElyty napisał(a): > Pisowskie eltyty wstąpiły już chyba do czwartej gęstości XDD > > Cudo, po prostu cudo. Przyznam, że byłem pewien, że to żart, ale nie. Okazuje się, że to wszystko jest pisane na poważnie XDD >
No pewnie, że to wszystko na poważnie. Nie mogę wyjść z podziwu, że szmondaki do tej pory nie słyszały o sprawie. Przecież szmondackie media piszą o tym od czasu do czasu od kilkudziesięciu lat chyba. Było nawet dziennikarskie śledztwo. Jaruzelski zgodził się na weryfikację swojej tożsamości. I nie wysypał się. Ale są już obecnie metody badań genetycznych, które mogą definitywnie roztrzygnąc tę sprawę. Chodzą słuchy, że odpowiednie instytucje zajmą się tym tematem.
To jest właśnie, to. Nie znacie historii, nie znacie przyczyn i okoliczności. Już o ówczesnych uwarunkowaniach, to nie ma mowy. A wymądrzacie się, plujecie i powielacie obłąkaną propagandę. O niejakim Dzierżyńskim, ty słyszał, aaa.
Dnia 2021-02-08 o godz. 22:17 ~nelor napisał(a): > To jest właśnie, to. Nie znacie historii, nie znacie przyczyn i okoliczności. Już o ówczesnych uwarunkowaniach, to nie ma mowy. A wymądrzacie się, plujecie i powielacie obłąkaną propagandę. O niejakim Dzierżyńskim, ty słyszał, aaa.
Może nie znamy historii, a może znamy. Może nie znamy przyczyn i okoliczności, a może znamy. Ale Jaruzelski był matrioszką, a wy nie możecie się pogodzić z faktem, że tak wiernie służyliście kacapowi.