Nie ma innej drogi. Ceny uprawnień odbiją się na cenach za rachunki u zwykłych kowalskich ale przede wszystkim odbiją się na kosztach stałych w przedsiębiorstwach ,a to właśnie na nich Novavis (zaraz Voolt) skupia swoją działalność
NVV nie stanowi nawet 1/3 tego co mam ,a i gotówka w rezerwie czeka na ewentualną możliwość odkupu akcji.
To co mnie martwi to tak jak u kolegi wyżej ,czyli 400 tys podatku do zapłacenia ,a więc równowartość 15 rocznych pensji osób ,które się martwią o moje pieniądze.
Leszczy ,którzy widzą wydmuchy pokroju Szar ,United ,Bioerg ,Ciasteczka ,czy też inny syf bez fundamentów ,a ich jedynym ,najważniejszym i niezaprzeczalnym argumentem do kupna to 2 słowa klucz "BO ROŚNIE"
czy może
Ludzi ,których jest marginalna ilość i wiedzą co robią ,inwestując w firmy ,których RYNEK NIE WIDZI ale zauważy jak zaczną rosnąć po to ,aby wepchnąć im do gardeł akcje ,których jeszcze przed chwilą NIE WIDZIAŁ ?
Aldi & Piotrze nie martwcie się o kogoś portfel a o swój. Niby Novavis to słaba inwestycja a jednak pełno was tu. Zazdrośników, polaczków złota rada. Ciekawe co was tu tak przywiało. Nie pasuje was spółka to idzie gdzie indziej ostrzegać. Ja swojego jestem pewny kilka set % wyżej jak nie są rok to za dwa lata. Kto ma chociaż trochę oleju w głowie potrafi czytać raporty, komunikaty i widzi co się dzieje. Ja w przeciwieństwie do was co jakiś czas spokojnie sobie dokupuje i nie jestem żadną gruba ryba ale wiem ile to będzie warte za jakiś czas.