• Hard West 2? Autor: ~Andromed [193.0.194.*]
    Za tydzień minie 2 lata od zawarcia umowy z zewnętrznym studiem dotyczącej stworzenia sequela hard west. Od tego czasu zero informacji czy w ogóle projekt żyje, jakie studio zajmuje sie jego stworzeniem, jakiś trailer, zapowiedz, cokolwiek.
    Może ktoś ze spółki ma informacji co do tego projektu?
  • Re: Hard West 2? Autor: ~Janek [5.173.26.*]
    prezes na prezentacji nic o tym nie wspomniał, więc możliwe że projekt nie miał sensu
    po co na siłę robić coś co się nie sprzeda
    w tym biznesie trzeba mądrze zarządzać i nie wypuścić gry, która spali spółkę :)
    według mnie nowa strategia CFG, odbudowanie spółki idzie w bardzo dobrym kierunku, zresztą wystarczy porównać kurs sprzed roku mamy wzrost z 10 zł na 40 :) nie mogę się doczekać aż ogłoszone zostaną projekt X i Y - przecież nie trzymaliby tyle w tajemnicy, żeby te gry miały być malutkimi tytułami
  • Re: Hard West 2? Autor: ~tt [92.150.88.*]
    Jesli dobrze pamietam to chyba prezes wspominal ze tylko IP projektu X ma wieksza rzesze fanow niz wszystkie ich inne produkcje razem wziete.
    Systuacja w spolce znacznie sie ustabilizowala przez ostatni rok, co prawda nie ma tutaj obecnie hitow ktore mialyby wywindowac kurs na super poziomy, ale w perspektywie czasu moga sie tutaj pokazac ciekawe informacje.
    Niedlugo wyniki, nie spodziewam sie rewelacji, pozniej moze jakies dema i prolog ACS, a po kilku miesiacach mozliwe wiecej informacji odnoscnie projektow X i Y, chyba warto poczekac.
  • Re: Hard West 2? Autor: ~Bas [89.151.44.*]
    HW2 jest w końcowej fazie produkcji. Sam się dziwie, ze nie ma do tego żadnego marketingu. Może to być związane z tym, ze zewnętrzne studio tylnymi drzwiami wchodzi/weszlo na gieldę NC. Na razie trwa tam ladna akumulacja akcji przed ogloszeniem tego co tu wlasnie czytacie
  • Re: Hard West 2? Autor: ~bezedura [89.64.191.*]
    Przecież IP HW nie ma już żadnego związku z CFG, bo zostało sprzedane. CFG nie będzie gry wydawać i nie zobaczy z niej grosza.
  • Re: Hard West 2? Autor: ~BAS [89.151.44.*]
    W umowie sprzedaży IP HW2 CFG odpowiada za wydawnictwo, ma zagwarantowane 50% zysków z gry i nie ponosi żadnych kosztów produkcji. Tak wiec idealna sytuacja. Grę wzięło studio, którego pierwsza gra to nie był sukces i teraz próbują na kupionym IP
  • Re: Hard West 2? Autor: ~franek [89.64.67.*]
    nie rozumiem jak można liczyć na coś co jeszcze nie jest wytworzone i liczyć z tego zyski ja tego nie kumam
  • Re: Hard West 2? Autor: ~qtt [217.153.107.*]
    Skąd taka informacja?
    Nie ma żadnego Hard West 2 dla CFG. W spółce zostały na zasadzie wyjątku prawa do sprzedaży gier >JUŻ WYDANYCH< i portów konsolowych. Wszystkie prawa do marki zostały sprzedane, więc cokolwiek robi Ice Code czy inny Avans RTV AGD, nie ma żadnej umowy wydawniczej z CFG.

"Jednocześnie Kupujący udzielił Spółce licencji niewyłącznej, na czas nieoznaczony, do korzystana z Gier już wydanych (tj. wersji na PC, Nintendo Switch) a także do wersji mobile i konsolowych o ile ich wydanie nastąpi do dnia 31 stycznia 2021 r. Przychody ze sprzedaży Gier wydanych na wspomnianych platformach we wskazanym terminie przysługują wyłącznie Emitentowi."
    próbowałem kilka razy dodzwonić się do firmy i nic z tego
    może komuś się uda ale wątpię
    https://techraptor.net/gaming/news/creativeforge-games-to-publish-hard-west-2-with-external-development-team

wiadomo o co jest pytanie może ktoś znajdzie info na jakim etapie jest ten projekt
  • Re: Hard West 2? Autor: ~Bas [31.0.61.*]
    No wlasnie oficjalnego info narazie nie ma. Z jawnych wiadomosci i laczac znane fakty, wprost mozna przypuszczac, ze za HW2 stoi avatrix. Tylko tam jest taki burdel z przeksztalceniami i emisja, ze ciezko powiedziec, czy warto tam teraz wchodzic ( najwyzej spekulacyjnie). Gra powinna wyjsc w tym roku. Napewno sytuacja jest dobra dla CFG
  • Re: Hard West 2? Autor: ~CFG60 [31.186.222.*]
    No nie wiem nie wiem...potem sprzedano prawa do Hard West jedynki. Co do 2 ki to było takie ESPI:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/CREATIVEFORGE-GAMES-S-A-Zawarcie-umowy-dot-wykonania-gry-Hard-West-2-na-PC-konsole-mobile-i-inne-7687927.html
  • Re: Hard West 2? Autor: ~cza [31.60.239.*]
    Dla mnie sprawa jest niejasna. Czy jest jakaś różnica między prawami majątkowymi a licencjami? Jak się ma udostępnienie licencji, którą później sprzedali? Terminy wykonania HW2 od podpisania umowy też się już powoli kończą. Bynajmniej tej na PC.
  • Re: Hard West 2? Autor: ~cza [31.60.239.*]
    Może mario uzyskał by więcej informacji?
  • Re: Hard West 2? Autor: ~franek [89.64.68.*]
    dwa lata i nic nie wiadomo mi co z tym projektem
    może ktoś wie coś o tym to niech wrzuci info
    lub link
    pozdrawiam
  • Re: Hard West 2? Autor: ~tobiasz [89.64.67.*]
    co z tym projektem a jak będzie z kolejnymi
    jak ktoś wie to proszę pisać
    Już ci napisali, HW to sprzedana marka. CFG będzie dostawać przychody ze sprzedaży pierwszej części i portów.
  • Re: Hard West 2? Autor: ~tt [92.150.88.*]
    Jesli dobrze zrozumialem ponizszy komunikat to zarabiali na HW do konca stycznia 2021. Teraz juz nic nie zarabiaja.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/CREATIVEFORGE-GAMES-S-A-Przeniesienie-praw-majatkowych-do-gier-z-serii-Hard-West-7848113.html

Ale nowe tytuly w drodze wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc....
  • Re: Hard West 2? Autor: ~CFG60 [31.186.222.*]
    https://m.bankier.pl/forum/temat/9407343
    Plotkują tam HW2
[x]
CFG -0,43% 2,33 2025-09-19 13:45:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.