Pisząc ten post zaznaczam od razu, że nie mam na celu naganiania na wzrosty ani spadki, a dzielę się jedynie tym co obserwuję. Umowa, która została dzisiaj ogłoszona, stanowi dość istotny element, będący częścią działalności operacyjnej. Dla akcjonariuszy oznacza również potencjał rozwojowy. W ostatnim czasie to już bowiem 2 ważna umowa, co wcześniej było rzadkością. Pokazuje to, że spółka zaczyna przynosić większe zyski. Zauważyć trzeba jednak jeszcze jeden istotny aspekt. Realizacja większych zleceń oznacza większą rozpoznawalność na rynku i wzmacnia zaufanie do marki.
Inwestorzy mogą więc liczyć na ciekawą stopę zwrotu, bo jak widać po kursie przy takim potencjale, spółka jest dość mocno niedowartościowana. Z drugiej strony obserwujemy bardzo słabą reakcję rynku na dobrą umowę. Krótkie wybicie na poziom sprzed miesiąca to nie jest to, czego można się spodziewać. Według mnie to efekt małej rozpoznawalności i potrzeby dotarcia do szerszego grona inwestorów, którzy będą w stanie utrzymać popyt na coraz wyższych szczeblach.
Dnia 2021-02-03 o godz. 12:30 ~Inwestor napisał(a): Według mnie to efekt małej rozpoznawalności i potrzeby dotarcia do szerszego grona inwestorów, którzy będą w stanie utrzymać popyt na coraz wyższych szczeblach.
Wg mnie dochodzi jeszcze typowy element psychologi tłumu, gdzie kilka dobrych grzanek na NC dookoła popsuło nam święto. Nie mniej po realizacji zysków na tychże grzankach, niekoniecznie adekwatnych do ich fundamentów, zacznie się poszukiwanie czegoś spokojniejszego, niedowartościowanego z potencjałem, i w tym aspekcie przyjdzie im z pomocą m.in. Bizek :))