Eee tam. Spokojnie Panowie, nie wieszczcie karastrofy :). Póki co wychodzą Ci co liczyli na dotację. Kasy brak ale za pasem Giganci. Jak to się okaże znów klapą to dopiero wtedy zaczną sypać. Wszystko w rękach Ukasza :))).
No a czym mają okazać się Giganci? Żeby coś z tego było trzeba cały projekt realizować od nowa. W tym teaserze nie ma ani jednej dobrej rzeczy. Nawet sam model giganta wygląda jak wyciągnięty z PlayStation 2.
Sorry Panowie, ale trochę popadacie w spirale strachu i zrezygnowania, wyczekajcie chociaż na trailer i gameplay obstawiam 2-3 tygodnie. Jak trzeba będzie zrobić z wora do wora, żeby podbić kurs to też można tak zrobić, ale to raczej po nieudanych premierach gier na ten rok. Mamy kilka dobrych tytułów przynajmniej tak sądzę m.in nemesis, interkosmos 2 od OW, Everdream Valley, Path of Calydra - na to stawiam tak naprawdę większość swojego kapitału na VAR aktualnie, GU tez powinno wypalić, spokojnie lepiej niż bee, jeszcze robi się Aria ale to przyszly rok najwcześniej. Ważne, że płynie kilku grubych już będzie ok :) a kto odda na tych poziomach no cóż dziękuję nawet spekulacyjnie wzrośnie do 2,3 - 2,5. I potem będzie jazda jazda VAR i wszystko wróci do normy...
Panowie, a Wy to w ogóle zagłądacie do komunikatów spółki? Do raportu finansowego? Ukasz to ma co sprzedać, zanim emisję ogłosi. Ja rozumiem że na tym papierku są codziennie niższe ceny, a obserwowanie tego może dołować. Ale strach na rynku nie jest dobrym doradcą.
Jeśli macie papier i w niego nie wierzycie to oddajcie i idźcie odrabiać gdzie indziej. Na swoje decyzje mamy wpływ, na decyzje Ukasza nie mamy żadnego.
Myślisz, że sprzeda swoje aktywa i zaryzykuje swoimi pieniędzmi? To byłby wyraźny sygnał, że wierzy w spółkę i można wtedy myśleć, że są przed VAR jakieś perspektywy.
No ale zejdźmy na Ziemię. Po co ryzykować swoim, jak można zrobić emisję.
Bartek, ja nie wiem co Ukasz zrobi. (!). Nie siedzę w jego głowie. Osobiście średnio mu ufam, co nie znaczy że będę wymyślał potencjalne dramaty do których tu może dojść. Po co mam to robić?
Natomiast mam kilka wariantów pozbycia się, lub dokupienia akcji var, w określonych okolicznościach. I o tym myślę. Zostało mi 20 proc. pakietu podstawowego po bardzo zaniżonej uśrednionej cenie nabycia i rozważam różne scenariusze. Pozdrawiam.
Ja też nie mam pojęcia, co zrobi, dlatego nie upieram się, że dojedzie do emisji akcji. Niestety to posunięcie wydaje mi się w obecnej sytuacji prawdopodobne. Trzeba liczyć się z szeregiem różnych okoliczności, a nie wierzyć ślepo, że prezes ma wszystko poukładane.
Reznor to spekulacyjnie spokojnie na 3-5 pójdzie pod obiecane tytuły. Jest tego sporo. Podbijali pod enigmatyczną pszczołę podbiją pod inne screeny... Tak jak Jujubee. Kursk był klapą to kolejny "hit" gra o Koronie i kurs na 8 zł.
No owszem, tu są podbitki i spekula kręci kursem. Ale potrzebne są newsy. Cała poprzednią zimę o tym gadaliśmy. Latem pojawił się january, były większe szanse na dotacje i rynek czekał na gigantów. A teraz jakie są newsy?
No właśnie ich nie ma dlatego nie są jeszcze rozgrywane bo nie ma pod, co w tej chwili. Bardziej mnie zastanawia zachowanie NCBiR, przecież jakby było info, że olali protest to musieliby ogłosić, a nadal cisza. Nie rozumiem, co oni tam analizują. Może nie ma ludzi, którzy są w stanie wydać werdykt... dziwne
Ja to rozumiem inaczej. Byla pula środków, kto się załapał to dostał. Varsav zabrakło punktów, pula środków się nie zwiększyła i tyle. Koniec pieśni. I można sobie protesty pisać. Jakby nie było, były projekty które te środki otrzymały. Mogę się mylić rzecz jasna, nie siedzę w srodku, ale z boku tak to wygląda. Trudno żeby odpowiadali na protesty skoro nowych środków brak.