• Co tak slabo? Autor: ~Holdem [89.64.31.*]
    Wybilo z 57 a teraz powrot.
    Cos nie chce rosnac. Skoro sami tutaj napisaliscie wycene 110 zl to oznacza ze kupujacy oczekuja przynajmniuj 2x przebitki wobec ceny fair. Inaczej to nie ma sensu.
    Bo to Ukraina a nie Kujawy
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~Trakt [83.18.219.*]
    Podając wycenę 110 liczą że wyrzucą akcje kolejnej sztafecie akcjonariuszy po 90. Nie w tym otoczeniu giełdowym, nie przy tej płynności (i kolejce chętnych do oddania akcji) i nie przy głównym profilu działalności spółki vs cena i dostępność surowca.
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~Wit1286 [78.10.209.*]
    popatrzcie sobie tylko na wykres z daleka 6 miesięczny albo roczny i napiszcie raz jeszcze co na nim jest nie tak. widze ze ta euforia forumowa to paliwo na tydzień i ludzie są sfrustrowani jak 3 dni nie rośnie pozniej spada lawina zachęconych przez forum nie z własnego przekonania tylko coś przeczytali więc nie są pewni swoich ruchów. A spółka bedzie wyżej i tyle czy za miesiąc czy za rok najdalej kto ma minimum cierpliwości ten nawet z płynnością sobie poradzi mozna tydzień wychodzić i też swoje sprzedasz tylko najlepiej w dni pozytywne a nie dni korekcyjne gdzie każdy chce zrobić to samo
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~axn [83.5.155.*]
    Trakt - ja liczę że sprzedam po 150 i mogę spokojnie na to poczekać. Niestety trzeba rozróżnić inwestowanie od spekulacji. Spółka jest wg. mnie bardzo tania i dodatkowo niespotykanie dochodowa. Wyniki niebawem nam pokażą aktualną siłę. Powiedz ty chcesz kupić czy sprzedać bo się gubię?
  • Re: Co tak slabo? Autor: ida2010 [5.184.21.*]
    Niestety giełda to spekulacja lub kupowanie marzeń.
    Tutaj:
    - Ozzy ”miesza” swoimi zakupami
    - biznes przewidywalny (nie zawsze),
    - Ukraina - ryzyko
    - brak dywidendy.
    Ja dywersyfikujàc portfel wybrałem spółki ” na czasie” .: Va, Codd, Pass. ...
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~axn [83.5.155.*]
    Tu kupujesz za 60 zł firmę co zarobi rocznie prawie 30zł i może to być rok po roku. To się nazywa fundamentami. W banku na lokacie nie dostaniesz już nawet 1%. Czy to mało? Jak kurs będzie po 150 to ciągle jest super stopa zysku. (Nikt nikogo nie wciąga na minę bo jest pokrycie w wartości. Ozzy,i spekulacje są były i będą - takie życie. Ale przecież można inwestować w Ciasteczka z Krakowa - wolna wola - cud i marzenia - tylko to się różnie kończy.
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~Stan [46.204.17.*]
    Zgadzam się. Agroliga w portfelu jako dywersyfikacja różnych koncepcji inwestycyjnych, mniej lub bardziej agresywnych.
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~rolnik [90.156.32.*]
    Panowie nie przekonujcie "traktów" i innych do zakupu. Nie kupią dziś, kupią drożej jutro.
    trend wzrostowy jest zbudowany na niezdecydowanych.

Gdyby wszyscy byli zdecydowani w 1 dzien urosło by na te 200zl i juz. A trendy trwaja miesiace i lata.
  • Re: Co tak slabo? Autor: holdem111 [89.64.31.*]
    Ja nie wierze w dywidende. Spolka ma inwestycje w ziemie przed soba. Nie bedzie robila emisji pod to skoro moze zarobic. Pytanie jaka droga pojda Panstwo Berdnyk i Poplawska. Czy droga budowania wartosci akcji na gieldzie czy wrecz przeciwnie postanowia zdjac spolke z parkietu. O dzieleniu sie zyskiem z frajerami nie ma co śnic.
    Akcje mkzna spekulacyjnje wziac po 40.
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~Holdem [188.146.226.*]
    ależ tu był irracjonalny optymizm. Jednak chlodna głowa widziała jak to się skończy.
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~mer [89.64.71.*]
    masz na myśli, że c/z ~ 3 dla spółki w trendzie wzrostowym to za dużo?
  • Re: Co tak slabo? Autor: ~znafca [83.11.73.*]
    Panowie, o jakich zyskach wy tu mówicie, na Ukrainie eskalacja konfliktu i wojna może wybuchnąć w każdej chwili, tym razem w szerszej skali.
[x]
AGROLIGA 0,00% 21,00 2025-10-24 15:28:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.