Proponuje założenie Klubu 50 Każdy , komu zależy , żeby inwestycja w akcje ltx przyniosła korzyśc powinien dokładnie przemyśleć to co napisze i postaraź się wcielić to w czyn. Wystarczy, żeby każdy z posiadaczy akcji Lentexu w Lutym 2021 dokupił 50 ( lub krotność ) akcji ltx i dodatkowo namówił do takiego zakupu jakichś swoich znajomych czy krewnych. Im szersza taka akcja tym bardziej wyraźny będzie sukces. Ryzyko jest niewielkie (w końcu to tylko 50 akcji czyli niewiele ponad 500 zł) . Ważne , żeby akcję rozpropagować Klub 50 możliwie jak najszerzej i , Podstawowy warunek : bierzemy z prawej ! Zakupy czas zacząć ! Tylko zmasowany popyt ruszy w jkońcu tego muła !!
Jest to ciekawy pomysł. Drobni inwestorzy posiadają chyba około 10 000 000 akcji. Zakładając, że każdy drobny ma średnio 15 000 akcji, to takich inwestorów jest około 666. Nie daje to wiele bo tylko 666 x 500 = 330 000 ale grubasy by się nie panoszyli. Ja w tym 2021 roku dokupiłem prawie 1500 akcji.
Pomysł ciekawy, ale nie każdy kto ma akcje Ltx czyta Bankiera. Tak myślę, że co dziesiąty akcjonariusz. Napewno nie czyta info ze spółki gościu który rano wywalił pkc 6,5k. A przecież wyraźnie napisane, że prezes kupuje akcje za setki tyś zł . Zna wyniki i kupuje.
Nie kwękać i narzekac , że nierealne (po JURKU to akurat tego sie spodzieałem ) tylko trzeba zacząć rozmawiać ze znajomymi i samemu zbierać drobne na symboliczne 50 akcji. Jak nie dziś, to za tydzień ! Ważne żeby jak najwięcej osób w lutym dokupiło akcji
Jak już miałem kokoś namówić to namówiłem. Natomiast dla niektórych (wielu) założenie konta maklerskiego jest nie do ogarnięcia, nie mówiąc już o tym że ludzie nie znają podstaw giełdy.
P.MiS poprosru kupia te wymeczone 50szt a uciechy beda mieli po pachyA jak beda chcieli sprzedac to maja CO a z rady takigo zbieracza zlomu to tylko dwca glupot