W dokumencie opisującym połączenie nie pada ani razu słowo "lock". Czy to oznacza, że wydrukowali 114 mln nowych akcji i będą mogli od razu sypać w rynek na dzień dobry? Co za plucie na dotychczasowych akcjonariuszy...
Też nie widzę nic o lock-upie ale z drugiej strony zastanów się.
Masz firmę która przynosi zysk i ma przed sobą rozwojowe tematy. Sprzedał byś akcje czy licząc na wzrosty i dywidendy robił swoje?
Do tego będą też pewnie chcieli mieć coś do powiedzenia w nowej spółce więc muszą utrzymać pewien stan akcji na koncie. Tyle że na zarobek trzeba będzie poczekać.
rak głąby będą walić w rynek by pozbyć się WSZYSTKICH AKCJI zostaną z niczym nie będą mieli udziałów w swojej spółce będą golasami haha kisiel zamiast mózgu buhsha
Ani kultury, ani mózgu ani umiejętności czytania ze zrozumieniem, taki przeciętny "Polak". Napisałem że muszą utrzymać stan akcji aby decydować o spółce, nie po to wchodzą na giełdę żeby ktoś inny dyktował im warunki.
Człowieku jakie wydrukowali ? już będą zalewać rynek od soboty już zalewają jak tylko papier podpisali :-) te akcje połączeniowe to min rok a może nawet 1,5 zanim akcjonariusze będa mogli nimi obracać. Tu jest naturalny lock up. Od połaczenia czeka sie min 7/8 mc a tu mamy dopiero podpisany plan połaczenia. Są procedury.. wpisy do krs póżniej kolejna decyzja sądu itd prześledźcie to na innych spółkach popytajcie jak jak to wygląda realnie, wiem co pisze.Jest tu duży potencjał, wielkość akcji która będzie za spory okres czasu tez jest po coś to nie liczba z kapelusza magika. Dobrze dofinansowana i prowadzona spółka będzie zbierać żniwa a z tego co wiem są w ekipie ludzie nie od przypadku tylko specjaliści. 50 osób od 1,5 roku pracuje nie nad byle bzdurą. Z kąd to wiem ? z wyceny która zaskoczyła wielkością. Według mnie od teraz aż do ogłoszenia gry jest dobry czas, im dalej tym możliwy mniejszy zarobek. A takie porównanie bo na tamtej spółce było tak a tam tak ... tam mniej a tam więcej bylo akcji a jak więcej to nie wyjdzie. Każdy przypadek jest szczególny. Cóż świata się nie naprawi wystraszeni się obudzą za parę tyg a ci co zbierają dostaną uśmiech na twarzy. cześć
i do tego czasu kurs sobie spokojnie spadnie. dotychczasowi beda wywalac. dlatego emisja jest po 0,16zł, a nie po 1,5 zł, bo wiedza, ze w momencie objęcia cena będzie oscylować ponizej 0,5 zł. Ide o zaklad, ze tak bedzie. Wycena spolki na poziomie 180 mln kapitalizacji to jakis kosmos.
Kurs spadnie na 0,50 zł do czasu polaczenia? rozumiem ze wegług ciebie kurs spadnie po kolejnych informacjach z planu polaczenia typu. jacy influenserzy beda promowac, po dzialaniach marketingowych, po udzialach w licznych targach i projekcji zapowiedzi gry AA+ lub AAA ? brawo ty