Mój komentarz jest taki. Nie spodziewałem sie tak dużej emisji, ale nie spodziewałem sie tak dużej wyceny ICG przez biegłego rewidenta. Dłuższej perspektywie raczej nie mam wątpliwości że kurs tu będzie w wielkości kilku złotych. Natomiast najbliższe dni mogą być ciekawe jeżeli chodzi o giełdę. Przesunięcia mogły być spowodowane przez to, że dopiero teraz gra jest blisko ukończenia. Jeżeli w bardzo krótkim czasie dadzą informacje o grze, jakieś zajawki, to pobudzi kurs. Tym bardziej że plotki mówią o bardzo ciekawym tytule. Nieprzypadkowo wzięła się taka wycena spółki.
Lipcowe WZA przewidziało kapitał docelowy, który nie został ujęty w planie połączenia. To jest na pewno zaskoczenie bo wszelkie wyliczenia mówiła o 22 000 000 akcji. Teraz będziemy mieli około 124 000 000 co daje kapitalizacji przy obecnym kursie na poziomie 190 000 000. Sama spółka jest wyceniona na 120 000 000 (wartość księgowa, know how) czyli potencjał na zwiększanie kapitalizacji (wyceny rynkowej) jest bardzo duży. Bardzo duży.
Wycena spółki jest świetna informacja. Liczba akcji do emisji jest nie dobrą informacją szczególnie w krótkiej perspektywie czasowej (spekulacyjnie).
January wycenił nową grę sporo wyżej od OML i tak z założenia siedzę tu do premiery, jedyne co się zmieniło to to, że gdzieś tam liczyłem na abstrakcyjnie wysoki jak 40-50 zł w szczycie i tyle zostało z marzeń :)
jestem rozczarowany-pewnie jak wielu z was. Zobaczymy co przyniesie jutro. Cóż trzeba będzie przeczekać i ewentualnie dobrać na looonga. Niestety napisze też, że nie tak to miało wyglądać.
~Janko2021-01-31 08:45IP 83.31.97.*
jestem rozczarowany-pewnie jak wielu z was. Zobaczymy co przyniesie jutro.Cóż trzeba będzie przeczekać i ewentualnie dobrać na looonga.Niestety napisze też, że nie tak to miało wyglądać.
to napisz nam jak to miało wyglądać bo widać jesteś mega znawca fachowcem w tej dziedzinie czekamy