• Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Szymon [185.157.14.*]
    Plan połączenia jest
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Dave [37.47.24.*]
    Tu nawet nie ma co komentować. Dramat. Miała być emisja 9mln akcji a jest ponad 100mln akcji. Ciekaw jestem komentarza Eugeniusza i Barta2020.
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: bart2020 [77.254.226.*]
    Mój komentarz jest taki. Nie spodziewałem sie tak dużej emisji, ale nie spodziewałem sie tak dużej wyceny ICG przez biegłego rewidenta. Dłuższej perspektywie raczej nie mam wątpliwości że kurs tu będzie w wielkości kilku złotych. Natomiast najbliższe dni mogą być ciekawe jeżeli chodzi o giełdę. Przesunięcia mogły być spowodowane przez to, że dopiero teraz gra jest blisko ukończenia. Jeżeli w bardzo krótkim czasie dadzą informacje o grze, jakieś zajawki, to pobudzi kurs. Tym bardziej że plotki mówią o bardzo ciekawym tytule. Nieprzypadkowo wzięła się taka wycena spółki.

Lipcowe WZA przewidziało kapitał docelowy, który nie został ujęty w planie połączenia. To jest na pewno zaskoczenie bo wszelkie wyliczenia mówiła o 22 000 000 akcji. Teraz będziemy mieli około 124 000 000 co daje kapitalizacji przy obecnym kursie na poziomie 190 000 000. Sama spółka jest wyceniona na 120 000 000 (wartość księgowa, know how) czyli potencjał na zwiększanie kapitalizacji (wyceny rynkowej) jest bardzo duży. Bardzo duży.

Wycena spółki jest świetna informacja. Liczba akcji do emisji jest nie dobrą informacją szczególnie w krótkiej perspektywie czasowej (spekulacyjnie).
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Szymon [185.157.14.*]
    Plan połączenia jest
    Co sądzisz o nim ? Wszystko Zgodnie z planem ?
    Teraz tylko info o grze ?
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Dave [37.47.24.*]
    Przecież piszę że NIC nie jest zgodnie z planem.

KAPITALIZACJA spółki po połączeniu miała być ok 40mln zł - no i wtedy by rosło do ok 100mln zł

Jest jednak inaczej - kapitalizacja spółki po połączeniu to prawie 200mln zł. Szkoda mi Gienka. Nie uwierzy jak wstanie.
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Xxx [94.78.153.*]
    Panowie to jest jakiś dramat.... I mogli tak zrobic?
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Dave [109.231.21.*]
    Jak widać January wszystko może. Nigdy więcej jego spółek.

Już wiadomo czemu pojawił się w ICG jako udziałowiec - teraz dostanie kilkadziesiąt milionów akcji po 0,16zł. Brak słów.
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~polak [188.147.101.*]
    pustaki czytać ze zrozumieniem bo widze budyn w głowach macie haha
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: eugeniusz_leszczynski [37.47.44.*]
    No zadaj to pytanie, bo go nie widzę

January wycenił nową grę sporo wyżej od OML i tak z założenia siedzę tu do premiery, jedyne co się zmieniło to to, że gdzieś tam liczyłem na abstrakcyjnie wysoki jak 40-50 zł w szczycie i tyle zostało z marzeń :)
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Janko [83.31.97.*]
    jestem rozczarowany-pewnie jak wielu z was. Zobaczymy co przyniesie jutro.
    Cóż trzeba będzie przeczekać i ewentualnie dobrać na looonga.
    Niestety napisze też, że nie tak to miało wyglądać.
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~polak [89.64.61.*]
    ~Janko2021-01-31 08:45IP 83.31.97.*
    jestem rozczarowany-pewnie jak wielu z was. Zobaczymy co przyniesie jutro.Cóż trzeba będzie przeczekać i ewentualnie dobrać na looonga.Niestety napisze też, że nie tak to miało wyglądać.

to napisz nam jak to miało wyglądać bo widać jesteś mega znawca fachowcem w tej dziedzinie czekamy
  • Re: Eugeniusz - pytanie po info Autor: ~Janko [83.31.97.*]
    Polak emisja mialabbyć gora pięciokrotnie niższa. Tyle w temacie. Niski ff na minus bez lock up. Będzie powtórka z alg
[x]
ICECODE -3,68% 0,18 2026-05-08 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.