• 1 marzec Autor: ~ZaGadka [37.248.179.*]
    1.03 to dopiero zagadka ? A po raporcie, chyba szybciej niż w zeszłym roku, informacja o dywidendzie ?
  • Re: 1 marzec Autor: ~Alan [5.173.226.*]
    Będzie co ma być.
  • Re: 1 marzec Autor: ~ZaGadka [37.248.179.*]
    Ale co ma być ? Napływ pieniędzy do funduszy kosmiczny, co będą kupować ? Oni patrzą na C/Z , C/WK i stopę dywidendy...Sam sobie odpowiedz. I tyle.
  • Re: 1 marzec Autor: ~KAZIO [89.186.11.*]
    Zgadzam się , że fundy zainteresują się ropkami. A że będzie dobrze to bardzo znamienny fakt : jak wyniki Ok to raporty w poniedziałki a jak zły to w piątek.Ot i Tyle.
  • Re: 1 marzec Autor: ~xtb [46.134.80.*]
    Inne spółki od niespełna roku rosną po 100% a tu co, ledwo wybiło i kiszone ogórki
  • Re: 1 marzec Autor: ~Alan [5.173.249.*]
    Mam nadzieję, że wiesz jak długo kiszą się ogórki, ale warto czekać, mniam!
  • Re: 1 marzec Autor: ~xtb [46.134.80.*]
    Może w ciągu 3 lat dojdzie do 50 ale czy to kiedyś nastąpi nie wiem. Kto ma czas i pieniądze żeby tak ryzykować gdy wokoło wszystko rośnie?
    Ale kto powiedział, że tu należy wejść całym kapitałem? Ja mam kilka procent w Ropczycach i uważam, że warto.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.234.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 1 marzec Autor: ~xtb [5.184.235.*]
    O wchodzeniu całym kapitałem to nie mówimy oczywiste jest podejście racjonalne do ryzyka, jednak nie wiem czy jest sens mrozić kapitał na takiej chociaz wydaje się niedowartościowani spółce to jednak historycznie chyba dwa razy mającej kurs 50 zł.... jest realna powtórka?
  • Re: 1 marzec Autor: ~Aga [37.248.20.*]
    Przy dywidendzie 2zł tak, a nawet 1,5zł przy obecnych stopach procentowych. Duże zapotrzebowanie na stal, nowe piece w Polsce, nowe technologie zastosowania magnezytu - wtedy tak. A najszybciej to po prostu chęć podniesienia przez grupę trzymającą władzę wartości posiadanych udziałów pod zastaw kredytu na inwestycje na posiadanych przez Spółkę nieruchomościach (wspólne inwestycje ze strategicznym). Ot takie tam... kto bogatemu zabroni mieć jeszcze więcej, prawda Alan?
    Pewnie Aga. Jest naprawdę potencjał.
    Xtb, właśnie dlatego jestem tu na 5% kapitału bo wówczas niestraszne mi jego zamrożenie. Większością kasy jestem na JSW, CCC, Azotach czy Aliorze bo tam o zamrożenie trudniej. Niedawno rozpocząłem na lokalnych zjazdach zbierać Bogdankę to i na zwiększenie zaangażowania w Ropczyce brakuje kasy.
  • Re: 1 marzec Autor: ~xtb [46.134.116.*]
    Alan 5%? i nie żal że nie wszedłeś głębiej widząc ostatnie wzrosty?
    Wejdziemy jak przebije 30 na obrotach, spokojnie...:) na razie większość czeka na sygnał i nie sprzedaje tego co już ma.
    To było moje zdanie, nie Alana oczywiście....niech sobie skupuje Bogdankę zamiast Ropczyc:)
    Hej Aga to nie tak! Jeśli ruszą obroty to oczywiście zakupię Ropczyce. Mam KGHM kupiony za 55 zł i będzie mega przeskok. Poza tym u mnie 5% to naprawdę sporo.
  • Re: 1 marzec Autor: ~ren [31.183.140.*]
    Tak Alan to rekin giełdowy nie jakaś tam płotka .Ma rozmach i zawsze dobrze inwestuje .
    Jak tam, Alan, KGHM sprzedany?:)
    https://www.parkiet.com/Przemysl/301299986-ZM-Ropczyce-Zarzad-wezwanie--ze-zbyt-niska-cena.html

CYTUJĘ:
    Zarząd wydał pozytywną opinię dotyczącą wezwania, ale uznał, że cena akcji proponowana przez akcjonariuszy, wynosząca 30,35 zł, jest niższa niż wartość godziwa akcji. Swoją opinię uzasadnia potencjałem, jakim dysponuje spółka, oraz jej możliwościami rozwojowymi. Według ostatnich danych z końca III kwartału wartość księgowa akcji wynosiła 59,06 zł.

60ZŁ Alan w squeeze-out, ani grosza mniej!!!! Mam dobrych prawników, wygrałam z Morpolem ws Epigonu, wygram i tutaj. Bajooo.
    KNF już powiadomiony, RPC idą na obserwację zleceń mających na celu sztuczne zaniżanie kursu. Mam kilku kolegów w KNF z dawnych czasów compliance.
[x]
ROPCZYCE -0,44% 22,40 2026-05-15 11:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.