Zgadzam się , że fundy zainteresują się ropkami. A że będzie dobrze to bardzo znamienny fakt : jak wyniki Ok to raporty w poniedziałki a jak zły to w piątek.Ot i Tyle.
O wchodzeniu całym kapitałem to nie mówimy oczywiste jest podejście racjonalne do ryzyka, jednak nie wiem czy jest sens mrozić kapitał na takiej chociaz wydaje się niedowartościowani spółce to jednak historycznie chyba dwa razy mającej kurs 50 zł.... jest realna powtórka?
Przy dywidendzie 2zł tak, a nawet 1,5zł przy obecnych stopach procentowych. Duże zapotrzebowanie na stal, nowe piece w Polsce, nowe technologie zastosowania magnezytu - wtedy tak. A najszybciej to po prostu chęć podniesienia przez grupę trzymającą władzę wartości posiadanych udziałów pod zastaw kredytu na inwestycje na posiadanych przez Spółkę nieruchomościach (wspólne inwestycje ze strategicznym). Ot takie tam... kto bogatemu zabroni mieć jeszcze więcej, prawda Alan?
Pewnie Aga. Jest naprawdę potencjał.
Xtb, właśnie dlatego jestem tu na 5% kapitału bo wówczas niestraszne mi jego zamrożenie. Większością kasy jestem na JSW, CCC, Azotach czy Aliorze bo tam o zamrożenie trudniej. Niedawno rozpocząłem na lokalnych zjazdach zbierać Bogdankę to i na zwiększenie zaangażowania w Ropczyce brakuje kasy.
Hej Aga to nie tak! Jeśli ruszą obroty to oczywiście zakupię Ropczyce. Mam KGHM kupiony za 55 zł i będzie mega przeskok. Poza tym u mnie 5% to naprawdę sporo.
CYTUJĘ: Zarząd wydał pozytywną opinię dotyczącą wezwania, ale uznał, że cena akcji proponowana przez akcjonariuszy, wynosząca 30,35 zł, jest niższa niż wartość godziwa akcji. Swoją opinię uzasadnia potencjałem, jakim dysponuje spółka, oraz jej możliwościami rozwojowymi. Według ostatnich danych z końca III kwartału wartość księgowa akcji wynosiła 59,06 zł.
60ZŁ Alan w squeeze-out, ani grosza mniej!!!! Mam dobrych prawników, wygrałam z Morpolem ws Epigonu, wygram i tutaj. Bajooo.